Krmiljenje centralnega sistema z zalogovnikom

Cuk

Pripravnik
15. nov 2007
42
0
6
Pred časom sem sodeloval pri debati o zalogovnikih, tokrat me zanima še regulacija.

Obstoječ sistem sestavljata peč na drva Junkers 26kw in solarni bojler Lentherm SGL 300l. Trenutno je zraven vezana še peč na olje, ki pa bo v prihodnje najbrž zapustila kurilnico (domača drva). Zaenkrat vse skupaj krmilim z dvema obtočnima črpalkama (1x gretje zgornje etaže, 1x bojler) in cevnimi termostati.

Ker je peč za 80 kvadratov, ki jih grejem, občutno premočna, bo v bližnji prihodnosti kurilnici dodan zalogovnik. Zanima me kako vse skupaj krmiliti. Želja je zakuriti kolikor je treba, da segrejem zalogovnik, sistem pa mi vzdržuje (nočno oziroma dnevno) temperaturo v stanovanju.

Vem, da to zmore npr. Seltronov regulacijski komplet D20, vendar ta nudi še kup dodatnih stvari, ki jih sam morda niti ne potrebujem? Če jih res ne (ne vem) me torej zanima, kaj dejansko potrebujem za svoje potrebe.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
pojdi v kako trgovino, ki prodaja tako robo in ti bodo svetovali.
Tapro na Celovški v LJ
Veto na Brnčičevi Črnuče.

Poleg Seltrona se z regulacijami ukvarja tudi Firšt.

lp

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.563
467
83
Razmisli o varianti brez termostata v stanovanju vezanega na izklop črpalke.
Mene so izvajalci pred par leti mal čudno gledali ampak varinta s tajmerji na črpalkah + enostavni električni mešalni ventili ter digitalnime glave na radiatorjih se je izkazali za odlično rešitev - vsak prostor ima svoj interni režim, voda je v nastavljene obdobju vedno na razpolago. Ker v sistem furam le cca. Edino kar je problem je, da črpalke delajo glede na timer tudi če so vsi porabniki zaprti in porabijo nekaj več elektrike.