Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Lepo prosim da začneš zavračat arabsko kulturo in pišeš za začetek samo še v rimskih številkah. Upam da kave nisi popil ker so jo privlekli v evropo arabci. Žganja tudi raje ne poskusit ker so ga prinesli islamisti (vsaj postopek izdelave). Burek, kebab, čevape, baklavo ipd. verjetno ne ješ. Svet je najbrž zate še vedno ploščat, zvezde gledaš pa samo z golim očesom. Zdraviš se samo z žegnano vodo, ker so tudi prva zdravila (in medicino) v evropo privlekli arabci.
Kamelarski srednji vek je bil napram evropskemu ena sama milina, presežki v znanosti in kulturi ki jih evropa ni bila sposobna dokler ji niso dobesedno pred vrata prinesli vsega tega (no še potem so rabili 300 let da so prišli na isti nivo kulture in tehnologije).
Pred časom (1 leto nazaj) si imel razstavo na temo islamske znanosti in kulture v srednjem veku, najbrž te ni bilo tam ker je tematika prezahtevna zate.
Off: Prokomunistični admini zakaj ggg-ja v reinkarnacijah ne banate?
gledal sem tisto razstavo. in nekaj mi ni jasno. po videnem sodeč so imeli mnogo znanja, napredka, recimo kirurgija, medicina splošno, pa astronomija itd. ampak, AMPAK. lepo je bilo rečeno, da so ZAPISALI med popotovanji po svetu, to je kitajska do pirineji.
sem mogoče narobe razumel?
ker zame zapisati in izumiti ni isto. pač so imeli bogate modele, ki so hodili okoli in si zapisovali zadeve.