Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

vincent

Majstr
Osebje foruma
31. avg 2007
11.879
461
83
Kdo so "ti"? Koorporacije, ki so v prvi vrsti sploh omogočile to noro rast? Ni šans, si ližejo rane ob krvavenju njihovih delnic in pipice, oz. hidranti se zapirajo. Kdo še pol ostane z viškom denarja da to požene nazaj v neke višave?
90 % bitcoina (nekateri pravijo da 95%) je v lasti bank in je lepo shranjen na varnem. Sicer ga one uradno ne priznavajo, kar pa ne pomeni da nimajo denarja in lahko namenijo par sto milijonckov za nakup...kar so ze storile pri vrednosfi bizcoina okoli 200 usd.

Drugace pa 'tisti' so ti, ki imajo milijarde za obrnit (spet banke, skladi,...)...in te mase debarja ne mores v trenutku spravit na trg.. zato..ko se spravijo prodajat, mi rečemo, da je cena v rangu...ker oni rabijo par mesecev, da uspejo prodat, kar so se namenili. Naiven folk pa kupuje v svojo cloveski pohlepnosti, da bo sla cena v nebo..pa ne bo. A za to, da vstopi velika mnozica ljudi, ki pokupi precenjeno blago, rabis reklamo..in takrat se govori kako vse raste, kaki so zasluzki in da si nor ce te ni zraven. V resnici je to v celofan zavita zelja po prodajanju.
Ko prodajo kar so se namenili (z enormnom dobickom..se ve) pozenejo ceno na dol in spet..sprozijo (negativno) reklamo..konec je, recesija, vojne, cricki so dehidrirani...napravi se vse samo, da folk zapanicari in zacne prodajati pod ceno..oni..te 'tisti' pa spet kupujejo podcenjeno robo in polnijo malhe (zato je spet cena nekaj casa na mestu..gre gor in dol v dolocenem obmocju..range). Ko majo malhe polne ponovijo zgodbo..porinejo ceno gor in hkrati sprozijo reklamno kampajno..in mi, nevedni folk, spet uletavamo in kupujemo precenjeno blago, ki nam ga prodajajo 'tisti' ki so to robo kupili za mnogo mnogo manj.

In dlje ko je cena na nekem mestu..vecji zneski se obracajo zadaj. Milijoncek na borzi kupis/ prodas kot keks..100 milijard pa malo traja...prvic ker je velik znesek, drugic pa (bolj bostveno) da folk ne opazi pocetja zadaj.
 
  • Všeč mi je
Reactions: novaa

vincent

Majstr
Osebje foruma
31. avg 2007
11.879
461
83
Tole včeraj je blo samo short covering pomoje, da tole zeleno ne bo dolgo trajalo.
Zdajle bo sel na retest meje na 30ih jurjih (usd) nato se na 35 kurjev (to pricakujem jaz) pptem se bo pa videlo koliko bo misic. Ce bosta prej podpori postala upora bo zelo na hitro sel poslatat zadnji vrh izpred 4 let.