Krepilec prstov - kje dobiti??

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Iščem nekaj takega,kot je na spodnjem linku,a kdo ve,(če) kje v Sloveniji to prodajajo?

http://www.amazon.co.uk/Heavy-...=heavy+grippers

Vem da lahko naročim preko neta,zanima pa me,če imajo to kje pri nas na zalogi,da sprobam,preden kupim,ker obstaja več različno močnih modelov. Iskal sem že po športnih trgovinah (Hervis in podobno),pa se zgleda malo hecajo,imajo na zalogi same neke otroško lahke modele
smile-1.gif

Hvala za info!

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Tega pri nas ne bos dobil. Dobis edino gumice do 35kg. Me pa zanima, kaj ti bojo tako trdi krepilci? Najlazji ima100lbs, to je 45kg. Vsa cast ce tole stisnes parkrat.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
jaz imam par klesc (20kg), se pravi tisto kar dobis v Hervisu ali Intersportu. Imam pa se gumice 25 in 30 kg. Sicer nisem neki silak, ampak 30kg stisnem 7x maksimum. Daj se poglej na youtube, da bos priblizno vedel, ce bos zmogel. Ker kupovati nekaj kar ne mores niti enkrat stisnit je nesmiselno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Zanimivo, da "proji" tega ne uporabljajo, pove dosti o tem, očitno samo "marketing"..saj ne, da ne bi bilo efektivno, ampak so drugi, boljši načini krepitve gripa.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Sem bral da stiskanje krepilca ni naraven gib cloveka, da lahko pride do kronicnega oboljenja vezi na zapestju in kit podlahti. Vcasih me zjutraj v postelji prav trga po rokah, ce prevec pretiravam s treningom rok. Je pa res, da moc stiska roke se pa pozna.
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Mogoče problem, ker ne jačaš tudi extendorjev, torej mišic, ki skrbijo za odpiranje prstov. Namreč krepit samo mišice ki skrbijo za zapiranje prstov privede do neravnovesja, kar pa ni gut. Podobno kot če bi delal samo bench, brez, da bi treniral tudi hrbet...potem pa zgledaš kot gorila.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
jaz imam par klesc (20kg), se pravi tisto kar dobis v Hervisu ali Intersportu. Imam pa se gumice 25 in 30 kg. Sicer nisem neki silak, ampak 30kg stisnem 7x maksimum. Daj se poglej na youtube, da bos priblizno vedel, ce bos zmogel. Ker kupovati nekaj kar ne mores niti enkrat stisnit je nesmiselno.

In kako lahko po sebi sodiš,kaj naj bi jaz potreboval in koliko lahko stisnem?
bonk.gif

Tiste klešče iz hervisa so za otroke,gumice pa že imam in so mi prešvoh,30 kg stisnem več kot 40x zapored...brezveze...
Prosim torej za konkretno informacijo glede teh profi gripperjev,pa brez pametovanja o treningih prosim
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ja ne bit tak hud, pač ne ve, da treniraš za "polaganje rok", za nekega navadnega in tudi profi športnika je vseeno 50g gripanja kar zajeten zalogaj, no razen pač za tvoj "šport"
wink-1.gif

Drugače pa, me čudi, da si se odločil za kaj takega, namreč pri nobenih projih nisem zasledil, da bi se šli kaj takega, kakšni strongman trening, ne zajema igračkanja s temi kleščami, ampak raje uporabljajo bolj "moške" treninge...ampak...očitno že veš kaj delaš
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.645
6.704
113
pri taščici
Zna se zgoditi da imam nekaj podobnega doma. Ampak bo najbrž prešvoh zate.
Če najdem v prihodnjih dneh ko bom doma, napišem

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Drugače pa, me čudi, da si se odločil za kaj takega, namreč pri nobenih projih nisem zasledil, da bi se šli kaj takega, kakšni strongman trening, ne zajema igračkanja s temi kleščami, ampak raje uporabljajo bolj "moške" treninge...ampak...očitno že veš kaj delaš
wink-1.gif

Verjamem da nisi zasledil,zato te vabim,da vsaj enkrat prideš na naš trening
smile-1.gif

Strongmani so na splošno izredno močni,ampak imajo drugačno vrsto treninga...vsak šport je pač drugačen,ki zahteva specialen trening,če hočeš biti dober! Dober strongman je lahko tudi nekdo z šibkim zapestjem (relativno gledano seveda),pri polaganju rok pa nimaš nobenih šans brez močnih prstov/zapestja,ne glede na ostale močne mišice...

Torej,ima kdo kakšno informacijo,kje dobiti take gripperje v Slo.?

Nazadnje urejeno:

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Sicer bi jih rabil več kompletov,ker ne bo samo zame,ampak še za ostale člane.
Sicer pa sporoči če najdeš,pa bomo sprobali
wink-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Z olimpus shopom sem že bil v kontaktu pred par meseci,pa takrat niso imeli še tega,očitno so jih sedaj dobili na zalogo...zanimivo,hvala,jih jutri kontaktiram!
Tisti trening na youtubu je pa smešen oz.s tem si ne ojačaš gripa tako močno kot mogoče to zgleda
wink-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Nikjer te nisem spraševal glede nasvetov o treningih,vse to že poznam,zato ne vem zakaj mi limaš te youtube posnetke?
smile-1.gif

(Travis je pa car,že nekaj časa najboljši,ali vsaj med TOP 3 na svetu v levi roki)

A prideš na naš trening,ali boš ostal pri internetni teoriji?
grims-1.gif