krediti

madmax

Pripravnik
5. sep 2007
124
0
16
Gorenjska
zanima me ce kdo ve kako je z kediti v celovcu v tamkajsni banki(mislm da je volksbank),baje je potrebna minimalna dokumntacija,in ga dobijo tudi zaposleni za dolocen cas prez problemov!pa tudi baje govori neka usluzbenka slovensko!

ce ima kdo kako info.naj prosim sporoci!

hvala vsem

Cavalierka

Pripravnik
19. sep 2007
118
0
16
osrednje-slovenska
Zveza bank Celovec in Posojilnica Borovlje - povsod govorijo tekoče slovensko. Najbrž je to na avstrijskem utečena praksa, slovensko govoreči uslužbenci. Kredite so si pa tudi moji kolegi dvigovali v Avstriji, očitno so kr ugodni.

s3c

Pripravnik
2. okt 2007
154
0
16
Tudi sam se zanimam za stanovanjski kredit, pa imam pri naših bankah veliko problemov, ker sem zaposlen kot samostojni podjetnik (jaz sicer ne vidim kje je problem, a oni očitno ga...). Včeraj pa se v eni od bank z uslužbenko zapletem v pogovor, in mi predlaga da bi šel v to varianto, o kateri sprašuješ Ti. Baje naj to ne bi bila kakšna nova pogruntavščina, saj se ljudje tega poslužujejo že vse od vstopa v EU (nekateri verjetno tudi že prej). Vse ostalo je tako kot so Ti že drugi opisali. Veliko manj komplikacij, hitrejše realizacija, mnogo večja fleksibilnost, govorijo slovensko (v tem primer naj bi šlo za banko v Pliberku). Edini problem je ta, da naj bi bilo potrebno mesečno anuiteto nositi mesečno osebno v banko (ni 100% če je res tako). Če se kdo odloči naj jih pokliče in povpraša (00436/643120677, Karner). Zaželjeno seveda, da tu sporoči, kaj je zvedel. Sam jih bom poklical verjetno konec tedna.

B81

22. jul 2007
36.993
10.530
113
Zakaj nositi v banko? Saj lahko prenakažeš njim prek bankanet-a, klik-a....

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
zdaj pa nič več o kreditih.mene tudi zanima tole iz avstrije...
tak da če kdo kaj ve naj pove

B81

22. jul 2007
36.993
10.530
113
Sicer je že par let tega, pa vseeno

imel stranko, ki je nujno rabla kredit pri nas, ker tam več ni blo za zdržat...

sovaščanu, ki ima lokal, je moj foter zrihtal kredit pri nas, ker je tudi mel avstrijskega, pa tudi ni blo za zdržat.

Druga pa ne vem
smile-1.gif

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Ni vse zlato kar se sveti in niso vsi krediti cool če so tuji.
tongue-1.gif

Poznam primer, ko je hotel možakar vzeti nekaj kredita (zdi se mi da 60.000 evrov) v avstrijski banki. Za hipoteko je/bi moral zastaviti 2 1/2 sobno stanovanje v Ljubljani. Prišla sta 2 na ogled in jima vrednost nepremičnine ni zadostovala.

Potem ga je pa v Sloveniji vzel.
smile-1.gif