Kraje avtomobilov v Ljubljani

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Portal Pod črto je objavil zanimivo statistiko, žal le za Ljubljano
KLIK
Ste na območju, ki je nevarno?
Ali pa lahko iz te statistike razberete še kaj?
Recimo nenormalno število ukradenih ("ukradenih" ?) vozil na lokaciji preprodajalca?

Če je komu dolgčas, kakor je meni, kar v klikanje
wink-1.gif

LP

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zanimivo, da je kraj več v centru, kjer je več ljudi oz. večja možnost, da te kdo vidi. Lahko pa je tako preprosto zaradi večje koncentracije vozil oz. na obrobjih imajo ljudje garaže.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Jaz ne razberem lokacij preprodajalcev, vidim zgolj pričakovano sliko, ker se beleži zgolj ime ulice odtujitve.

Dunajska ni tam zaradi Avtodelte, ampak ker gre za najdaljšo ulico v Lj, ki sega še v Črnuče. Enako velja za Celovško, Dolenjsko, Šmartinsko in Tržaško. Vse so v rdečem.

Brodarjev in Preglov trg pa so pač Fužine
evil.gif

edit: se pardoniram, Flajšmanova bode v oči, tam ni druge razlage kot "balkan style". Tudi bivše cvetke od vodilnih lepo pašejo v to zgodbo.

Nazadnje urejeno:

dentex

Guru
20. sep 2007
2.756
649
113
Če je avto namenjen za znanega kupca je ponavadi tarča izbrana v večini primerov tako, da je v bližini avtocestni obroč. Dunajska, Celovška, Tržaška, pa tudi fu¼ine ni razlike, gre pa predvsem za faktor fluktuacije in frekvence potencialnih kandidatov z obeh strani

Anze_Bostic

Zelenc'
10. dec 2014
4
0
1
Zdravo,

upam, da si je na tem mestu dovoljeno narediti malo reklame. Pri podcrto.si do konca marca zbiramo sredstva za nadaljnjih šest mesecev delovanja in rabimo podporo vseh, ki so nam naše vsebine zanimive in si nas lahko privoščijo podpreti. Če ste med njimi: http://podcrto.si/podpri/

Anže Boštic

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Pa je res tale Flajšmanova zanimiva. V enem letu 30 kar je več kot polovica iz 7 letnega obdobja(57). Vidim da sem bil na Fužinah na sorazmerno varnem kraju (so mi pa vlomili v flat). B bilo zanimivo dobiti še podatke za stanovanja

sass

Guru
1. sep 2007
5.214
851
113
na Flajšmanovi ni nobenih stanovanjskih objektov, je pa recimo Ford Summit, kjer med drugim tudi prodajajo rabljena vozila iz leasinga. mogoče se je neko noč nekaj šleparjev tam ustavilo?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Lahko da so v statistiki upostevani primeri neplacevanja lizingiv. In ko stranka ne vrne vozila se belezi kot ukradeno...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Šmartinska je v zraven BTC označena.
Mislim da so oznake samo za orientacijo. Točen podatek je ime ulice.
Sumit je v križišču treh ulic, tam da bi lahko napisal dejansko katerokoli. Uraden naslov pa ima samo eden/Flajšmanova .
Apollo:hvala za razlago glede leasinga. Je tudi na naslovih drugih leasing hiš leta 2010 tak porast kraj/neplačil?

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Ne gre za Summit na Flajsmanovi, ampak za parkirišče pri Žalah. Tudi če pogledate statistiko ukradenih FORD-ov, ki se na Flajsmanovi prodajajo niso to ravno priljubljena vozila med tatovi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Možna tudi tvoja teorija. Kot vem Sumit leasinga tudi druge znamke.
Poleg tega je na flajsmanovi samo nekaj parkirnih mest pred dursom(fursom), pa se tista ne vem če so že obstajala 2010. Parkirišče pred zalami jaz smatram drugje. Ali tisto ob pokopaliski (Plečnikove vezice) ali pa ob novih Žalah in cerkvi na Tomacevski.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Verjetno gre res za Summit in razlago ki jo je zapisal Apollo8.
Res da tam vozila niso ne vem kako dobro varovana (vsaj ni videti), včasih sem se na sprehodih tudi sam spraševal, kako da kakšen Jaguar ali Rover ne zamika 'podjetnikov'
Je pa res Flajšmanova samo od Kavčičeve do krožišča, parkirišča na Žalah so drugje.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Summit leasing je po številu financirani s vozil druga največja Leasing hiša v Sloveniji. Zato ima smisel, kar je napisal Apollo.
Za varovanje je pa dobro poskrbljeno. Kamere, senzorji premikanje, varnostnik... Sem si enkrat šel avte ogleda izven delovnik pa so me takoj prišli "pozdravit".

sass

Guru
1. sep 2007
5.214
851
113
jaz sem se predlani in lani dosti sprehajal med avtomobili, ob sobotah in nedeljah popoldne, pa nikoli nisem videl nobenega varnostnika. mogoče z otroškim vozičkom nisem bil sumljiv
smile-1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
760
113
Zanimivo pa je največ Renaultov, pa le kaj tatovi vidijo na njih, novi Twingo je tak, da po mojem ne bodo nobenega ukradli, ker je tako grd.