Kraja GSM-ja

koliko

Guru
21. avg 2007
4.406
2.474
113
SV SLO
Aprila so mi ukradli GSM aparat. Krajo sem prijavil policiji, na mobitelu sem zaprosil za sledenje IMEI-ja. Po 2 mesecih sem dobil obvestilo iz mobitela, da se je GSM s mojo IMEI številko uporabljal v mobitelovem omrežju. Zdaj pa me zanima ali obstaja možnost, da dobim svoj GSM aparat nazaj, zdaj ko je IMEI izsleden? A ima kdo izkušnje s tem?

LP koliko

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Tudi jaz mislim da bi morala policija zdaj to prevzet. Pojdi na policijo vprašat...saj si prijavil krajo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Kar poslovi se od telefona... Smo že izgubili nekaj telefonov in vsem so prišli na sled ampak vsi telefoni so se "kao" na sejmih in preko oglasnikov potem KAO dalje prodali in ni bilo več naenkrat sledi.. Skratka malo možnost imaš glede na sposobnost naših organov..

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Tukaj ti nastopi triangulacija signala... Natančno nekje do 50m (tm-tm). Si predstavljaš, da so najdl signal v Lj-Centru, kjer je na 50 metrih xy naroda.... Brez zamere, ampak jaz nebi upal preveč na tvojmu mestu...
roza.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.406
2.474
113
SV SLO
recimo da majo IMEI

Torej majo tudi GSM številko uporabnika mojega gsm aparata.

posledično vejo kdo uporablja moj aparat.

Sem pa na policiji uredil vse potrebno tako da zdaj upam na najboljše.

mimogrede gre se za nokio 5800

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Možnost pa obstaja.....pozam primer ko so enega dobili...gsm mislim

Tip je prodal od svojega očeta gsm......oče pa je šel na policijo prijavit krajo.....in nekega dne so se pri eni punci pojavili policaji in jo začeli spraševat o gsmu....je povedala da ga je kupla z druge roke in od koga.....in ona je ostala brez gsma , oče ga je dobil nazaj ,tipu pa nevem kaj se je zgodilo.

Poskusit ni greh....jaz sem poskusil pa niso nikoli nič našli
frown-1.gif
(ne gsm..nekaj drugega)

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Nimajo GSM številke. Negre to na tak simpl... Pa tudi, če gre-kaj pa, če je notri prepaid simka? Tuki ni mogoče izsledit uporabnika...
No, glede na to, da je pa dokaj nov telefon, upam, da ga dobiš nazaj...
zmaga.gif

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
461
41
28
ksz

8 let nazaj so kriminalisti potrkali na moja vrata saj so mojo številko zaznali v ukradenem telefonu, takrat še siemensu c35i. Star sem bil 14 let in telefon sem kupil od nekega znanca... no v končni fazi je lastnik dobil aparat nazaj jaz pa tudi denar. Tako, da sigurno vidijo številko če ne mobilno pa številko sim kartice in kaj hitro izvejo tudi ime. Upam, da boš dobil telefon nazaj.

LP

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Še 1x... Če je notri prepaid kartica, ni vrjante da ga dobi nazaj (edina možnost je, da je izpolnil anketni obrazec, da mu je operater napolnil za 5€ račun. Če tega ni, potem ni lastnika).

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Čaki še malo, pa bodo morali vsi lastniki predplačniških paketov registrirati svoje kartice - stari in novi.
Pol bo marsikaj možno.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Nevem če bo še kmalu prišlo do tega, ker ravno point prepaida je v tem, da je user anonimen in nima pogodbenih obveznosti do operaterja....

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Če imaš garancijski list in račun za telefon - in bi rad prijavil krajo tega telefona, kakšno vezo ima to, če je (bil) notri prepaid SIM? Novi uporabnik tega telefona ga najbrž ne uporablja s tvojo SIMko, a ne?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Lahko brez težav izsledijo iz katere številke se je klicalo in ne vem ravno če to kaže na 50m natančno. V zelo gostem naselju so pred cca. slabimi 10 leti vleteli domov k kolegu in mu rekli naj prinese ven telefon. Imel je predplačniško mobi kartico... Tako da ni tako hudo ampak vprašanje je koliko truda vložijo oni v to..

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Moj kolega je pred 1 mesecem zgubil oz. so mu vkradli telefon (še sam ne ve kak je blo) in po 14 dneh so ga klicali, da so telefon našli in ga je tudi dobil nazaj. Ko je telefon dobil v roke so na njem bile slike nekih cigotov iz okoliša kjer je bil telefon tudi najverjetneje najden s strani policije. Ampak na policiji mu niso nič kaj preveč razlagali kak in kje so ga najdli.

Je pa kolega seveda ob izgubi telefona takoj dal prijavo na policijo in so oni to posredovali operaterjem.

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
471
27
28
44
MB
še ena..
kolegu pred x leti ukradli gsm, prijavi krajo..in po dveh letih mu en krimič cingla na vratih..da so izsledili gsm in mu ga vrne
grin1.gif

gsm naj bi uporabljal nek kirurg iz lj, vkraden pa je bil v mb-ju..

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Bolj je hecno, da gre en kirurg (= zdravnik; ne slabo placan clovek) nabaviti ukraden telefon (prestiz ? poceni telefoncek bi lahko kupil brez problema brez tveganja) in ga potem uporablja se dve leti (to pa je prestiz ...), medtem ko kup pacientov s tega foruma menja telefone vsakih nekaj mesecev.

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Moj kolega je pred 1 mesecem zgubil oz. so mu vkradli telefon (še sam ne ve kak je blo) in po 14 dneh so ga klicali, da so telefon našli in ga je tudi dobil nazaj. Ko je telefon dobil v roke so na njem bile slike nekih cigotov iz okoliša kjer je bil telefon tudi najverjetneje najden s strani policije. Ampak na policiji mu niso nič kaj preveč razlagali kak in kje so ga najdli.

Je pa kolega seveda ob izgubi telefona takoj dal prijavo na policijo in so oni to posredovali operaterjem.

Verjetno so ga dobili ob kaki raciji.

@ovca
Če je v ukradenem telefonu prepaid SIM kartica še ne pomeni da ga ne dobijo. Pokličejo te in ti rečejo da imaš do 14. ure čas da prineseš aparat na policjio sicer ga pridejo sami iskat. Ti se pa spomni da ne vedo kdo si, še posebej če dosti kličeš s te SIM-ke in oni preverijo koga klicariš in podobno. Vse se da dobit verjemi.

Če kupiš dober telefon ga nimaš ravno v predalu z levo SIMko za testiranje ampak ga uporabniki kar lepo uporabljajo, sicer nima smisla da ga kupujejo/kradejo itd...

Kot je nekdo povedal lahko dobijo vsakega, samo vprašanje je koliko truda se vloži v delo in kakšna je želja po tem, da se dobi kriminalce
smile-1.gif