Kovinska zunanja vrata.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Potrebujem ena kovinska zunanja vrata . Kje bi to najugodneje dobil ? Tudi obi,jager variante so ok .

Mera s podbojem max 75x200 cm. Zunanja vrata na pomožnem objektu. Ni potrebe po nekih dodatkih , v smislu večtočkovnega zapiranja..itd. Odpiranje na ven , po možnosti v desno ?
Možnost cilindrične ključavnice. Barva lahko bela ,siva..
Hvala.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.027
844
113
pred 10+ leti kupil v TopDom. Niso bila neka super kvaliteta - so pa ustrezala opisu. Cene - se ne spomnim

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.367
9.619
113
EU
Potrebujem ena kovinska zunanja vrata . Kje bi to najugodneje dobil ? Tudi obi,jager variante so ok .

Mera s podbojem max 75x200 cm. Zunanja vrata na pomožnem objektu. Ni potrebe po nekih dodatkih , v smislu večtočkovnega zapiranja..itd. Odpiranje na ven , po možnosti v desno ?
Možnost cilindrične ključavnice. Barva lahko bela ,siva..
Hvala.
To so standardna pločevinasta vrata s kovinskim podbojem. Kako je zgoraj napisano, Bau, Obi, Merkur in Merkator. Imaš dva tipa, notranja s pločevino krila debeline do 0,7 mm, in vmes satovje iz kartona. Zunanja, debelina pločevine krila je en milimeter, izolacija v krilu je stiropor. Na pogled od zunaj ni opaziti razlike, zato vprašaj.
Vzemi druga, ker pri prvih se vsak rahel udarec pozna na pločevini. Vrata so brez kontra podboja na drugi strani, tako boš moral improvizirat.

• Všeč mi je
Reactions: mercedes

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
To so standardna pločevinasta vrata s kovinskim podbojem. Kako je zgoraj napisano, Bau, Obi, Merkur in Merkator. Imaš dva tipa, notranja s pločevino krila debeline do 0,7 mm, in vmes satovje iz kartona. Zunanja, debelina pločevine krila je en milimeter, izolacija v krilu je stiropor. Na pogled od zunaj ni opaziti razlike, zato vprašaj.
Vzemi druga, ker pri prvih se vsak rahel udarec pozna na pločevini. Vrata so brez kontra podboja na drugi strani, tako boš moral improvizirat.
Kaj to pomeni brez kontra podboja ?? Jaz bi jih vgradil tako ,da se odpirajo navzven in kljuka na levi strani ?? A so to leva ali desna ?? Se gleda po kljuki ,pantih,smeri odpiranja ??
Hvala

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.367
9.619
113
EU
Kaj to pomeni brez kontra podboja ?? Jaz bi jih vgradil tako ,da se odpirajo navzven in kljuka na levi strani ?? A so to leva ali desna ?? Se gleda po kljuki ,pantih,smeri odpiranja ??
Hvala
Podboj je na tisti strani na kateri so vrata. Enostranski, na kontra strani moraš sam obdelati zidno odprtino..
Pravilo za leva in desna vrata je enostavno (stari DIN standard) :
Postaviš se na tisto stran vrat, da vidiš tečaje. Če vidiš tečaje na desni strani vrat, so vrata desna. Če vidiš na levi strani, so leva. Tečajev ne vidiš, stojiš na napačni strani vrat. Tu nima veze kljuka. Naj te trgovec ne zavede z odpiranjem proti sebi in od sebe, ali pa odpiranje z levo, ali desno roko.
Velja samo tisto, kaj sem napisal o tečajih.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

Jim

Zelenc'
3. avg 2007
9
3
3
Imam eno vprašanje glede teh pločevinastih vrat. Vrata so bele barve, predvidevam da so prašno barvana.

Kako bi jih lahko prebarval v drugo barvo npr. antracitno sivo?

Podobne teme