Kotel na pirolizo Timex Nova Gorica

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.376
247
63
Zanima me ali ima kdo kakšne izkušnje s kotli na pirolizo firme Timex Nova Gorica?
Konkretno tale .
Nima sonde, je to velik minus?
In še vprašanje mojega soseda:
Ima klasičen kotel na drva in bi želel dodati zalogovnik tople vode. Je to dobra ideja? Ima pa tele kotel: klik .

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Za prvo vprašanje ne vem odgovora, za drugo pa je odgovor DA! Na vsak kotel se lahko namesti zalogovnik ... razlika je da jih pirolizni kotli NUJNO rabijo, navadni kotli pa pač ne (ker 100% izgorevanje ni nuja oz. se da ogenj dušit).

Kako stvar v praksi deluje pa je odvisno od moči kotla!

Sicer so timexovi kotli precej OK glede na ceno, boljši kot razna vzhodnoevropska jajca.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mamo doma Buderus SFV 30, kotel je čez 5k€ ampak peesda, da je vreden tega keša! Neverjetno kako dodelana stvar, elektronka je pa tudi vsa vgrajena tko da ne rabiš ne vem kaj dodatno (nažalost rabiš mešalne kroge).

Sliši se veliko za kotel, samo ostalo je blo pa 10k€ in bi moralo bit pri vsakem kotlu. Če bi vzel VW term LT kotel, kateri je bil edini še sprejemljivo kvaliteten in ugodnejši bi mogoče kakega jurja prišparal.

Ne pozabi na eko sklad, ni tak problem dobit sredstva.

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.376
247
63
Edino kar me muči je to, da nima lamda sonde. Je to velik minus?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne...to je še najmanjši problem te peči. Največji je tlačni ventilator, katerega se bi sam res izrecno izognil.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Poglej kak kotel v živo, je ves črn okol vratic. Zadeva sploh ni za odpirat kadar dela ventilator.

Pač delajo tudi kotle s sesalnim ventilatorjem in so boljši. Koliko pa je ta Timex recimo 30kW?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ventilator že ni dražji, ker je skorajda identičen pomoje. oz. tlačni je nekaj cenejši, ker ne trpi direktno na poti dimnih plinov.

Verjetno je celotna izvedba dražja, saj se direktno po tem loči cenejše kotle od dražjih/boljših.