Kosilnica za travo Iskra

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
No zadeva je takšna... zadolžili so me da malo pogledam za te Iskra kosilnice ker se je doma nekdo vpičil v eno Iskra kosilnico iz nekega kataloga... Pa me zanima če ima kdo kakšne izkušnje s tem? So kosilnice solidne ali je to sranje? Hvala

LP

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Malo smo zašli... ta Iskra je 200€, Huska 600€...
smile-1.gif

ant

Pripravnik
Sam sem kupil kosilnico v Hipermarketu Mercator in izkoristil 25% popust na izdelek.

Kosilnica verjetno kitajske izdelave, torej kot iskra, je bila okoli 275€, znižana ravno okoli 200€.
ima pa malo boljši motor, 50 cm širine in je samohodna pa seveda s košem.

Verjetno je še kakšna na zalogi na Rudniku pa vprašaj.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Pa nimam jaz... ni dost za kosit, kaj pa vem 1000-1500m2 pa še to mislim da ne kosijo "v eni rundi". Ravni teren. Skratka nič posebnega.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
nooo, napisal si "doma", pa sem mislil, da imaš tud ti kaj doma. Pa tud za kter model gre.
Pri kosilnicah je tako.
Veliko je odvisno, kako veliko travo kosiš. za 5 cm ne rabiš neke močne, za 20cm pa bo že težko kosila (če bo)
kako kosiš. Če recimo rineš preko krtin in ni tolčeš po zemlji, se bo prej ko slej osovina odlomila ali nekaj zhebalo. Če je teren raven, še ne pomeni da ni kakšnih lukenj in ti posledično odleti kakšno kolo...itd itd. Seveda, če je slabo ogrodnje.
Potem, kako vse skupaj vzdržuješ.
Po moje je najboljše, da greš ali gredo v to trgovino in pogledajo, če je že na oko slabo narejena. (slabo ogrodje, kolesa na špriklah, tanke ročke....itd itd. Za motor rezervnih delov, pa menda je tud dovolj. Tud najdražje se pokvarijo. Al pa nobena.
težko boš dobil tukaj odgovor za dotično kosilnico. razen če se ti javi 5-10 uporabnikov, ki jo imajo in napišejo vsi, da se jim je razpadla med košnjo ali zmeraj kvari. Ali pa da vsi rečejo, da jo imajo že nekaj let in je vse OK.
Tako da.... v štarcuno pogledat...... pa mogpče mal primerjat z kakšnimi boljšimi, kako je kaj narejano.... in primerjat cenovno .......itd itd.
LP

ant

Pripravnik
Citat:
Uporabnik bratusm pravi:
Evo: https://issuu.com/mercator/docs/mercator-katalog-vrtni-centri-30.3.

Kupil. Poskusil še ne...

Točno tole sem jaz kupil lani. No sedaj je še ugodneje s 25% kuponom - ravno ta vikend.
Meni zadostuje za košnjo ravnega terena s košem, za sadovnjak pa uporabljam eno staro na stranski izmet, saj kosim redkeje.

Kaj dosti o vzdržljivost ne morem povedati, ker jo imam šele pol leta, je pa bila v primerjavi z ostalimi podobnimi ugodnejša.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Če je taka kakovost kot nitkarca... 3 dni delal... pa je poču bat.
Imam pa eno huskvarno cca 10 let... dela ko nova... samo štrik se včasih vtrga fail pri dizajnu so v novejših popravili.
McCulloh je v bistvu huso samo 2 modela nazaj.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
No zadeva je takšna... zadolžili so me da malo pogledam za te Iskra kosilnice ker se je doma nekdo vpičil v eno Iskra kosilnico iz nekega kataloga... Pa me zanima če ima kdo kakšne izkušnje s tem? So kosilnice solidne ali je to sranje? Hvala

LP

jaz imam sedaj iskro eno leto. vzge v prvo, motor dela lepo, vse kar obljublja je Ok. nimam nobenih težav, je samohodna, ne morem pa ravno hvalit izdelave, ampak za mene je ok

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Če je taka kakovost kot nitkarca... 3 dni delal... pa je poču bat.
Imam pa eno huskvarno cca 10 let... dela ko nova... samo štrik se včasih vtrga fail pri dizajnu so v novejših popravili.
McCulloh je v bistvu huso samo 2 modela nazaj.

Imel oče nitkarco iskra (kosil sem itak jaz) podn od podna. Zafrkava od začetka. Dela 5 minut in konec. Na servisu popravilo v ceni polovice nove. potem so razpadle cevke za gorivo. Neergonomska in te vse boli ko delaš z njo. Lani spet crknila. Malo pokašlja in konec. Nova mešanca, čiščenje fergazarja ništa. Sedaj čaka prevoz na odpad.
Jaz imam nizkocenovno alko staro 20 let dela ko šus in jo vsako leto fino matram z visoko travo po bregu.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
mam mtechovo kosilnico mtd 4646s neki tazga že 7 let. gonil sem jo preko krtin grbin, kamnov, menjal olje 2x do sedaj, lani mi je pa prvič nekaj crknalo in to je pogon. koliko kaj stane popravilo pogona?

ta z hoferja mi je zanimiva, če bi slučajno novo kosilnico kupoval. huso-ta glih nebi kupoval, ker mi je predrag, pa še za kosit mam cca 400m2.

lp