Kot sem obljubil bom naredil dve krajši fotoreportaži.
KORZIKA
Na Korziki sem bil slab mesec dni.
Cenovni stroški za dve osebi so bili nekje 2600 eur za 28 dni v tem je vključen prevoz (naredila sva 4000km nekaj se tudi pozna ker imam avto na LPG sploh po Korziki kjer je cena bencina v višavah), trajekti, cestnine, hrana, kampiranje uglavnem vse)
Katera mesta se na Korziki splača obiskati(po vrstnem redu od "najboljsega navzdol):
1. Bonifaccio
2. Propiano
3. Porto Vecchio
4. Corte
5. Ajaccio
6. Calvi
Sam sem najbolj užival v notranjosti, predvsem v kanjonih rek in kanjoningu, ki je obvezen če greš na Korziko
Vacca, Purcaraccia sta mi bila osenbo enedva izmed najlepših ki sem jih obiskal.
Zdaj gremo pa na slike.
Avto je bil napakiran do vrha, tudi zadnji sedeži.
Plaža v mestu Porto.
Zaliv Porta
Ajaccio
Reka blizu Ajacca
Sartene, lušto mestece v notranjost
Najlepša plaža - Roccapina
Plaža blizu kampa v Propianu
Propiano
Bonifaccio
Odlična lokacija za sliko
Takole sva imela urejen najin Kamp
Stopnice v Bonifaccu, kjer se spustiš vse do morja
Jezero l Ospedale
Slap blizu jezera, ne spomnim se imena
Valovi
Otočje Lavezzi
Nekaj sliki rek in slapov v Notranjosti
Vacca (1,5 ur hoje do reke, 3 ure spusta, 1,5 ur povratka)
Corte
To bi bilo to v grobem, imela sva se super.
Še ena prigoda.
Ko sva šla na otočje La Vezzi, sva šla z ladico, ki je bila najcenejša in je tudi zgoraj v slikah. Ene 10 nas je sedelo spredaj na krmi zunaj. In ta ladjica ni šla ob obali kot druge ampak čez konkretno razburkano morje. Uglavnem nagibala, vožnja je bila kot v lunaparku, s krmo je parkrat kar zarila v valove uglavnem vsi ki smo sedeli zunaj smo bili popolnoma premoæeni.
Meni je bilo super.
To bi bilo to, v kratkem naredim še Sardinijo.
KORZIKA
Na Korziki sem bil slab mesec dni.
Cenovni stroški za dve osebi so bili nekje 2600 eur za 28 dni v tem je vključen prevoz (naredila sva 4000km nekaj se tudi pozna ker imam avto na LPG sploh po Korziki kjer je cena bencina v višavah), trajekti, cestnine, hrana, kampiranje uglavnem vse)
Katera mesta se na Korziki splača obiskati(po vrstnem redu od "najboljsega navzdol):
1. Bonifaccio
2. Propiano
3. Porto Vecchio
4. Corte
5. Ajaccio
6. Calvi
Sam sem najbolj užival v notranjosti, predvsem v kanjonih rek in kanjoningu, ki je obvezen če greš na Korziko
Vacca, Purcaraccia sta mi bila osenbo enedva izmed najlepših ki sem jih obiskal.
Zdaj gremo pa na slike.
Avto je bil napakiran do vrha, tudi zadnji sedeži.
Plaža v mestu Porto.
Zaliv Porta
Ajaccio
Reka blizu Ajacca
Sartene, lušto mestece v notranjost
Najlepša plaža - Roccapina
Plaža blizu kampa v Propianu
Propiano
Bonifaccio
Odlična lokacija za sliko
Takole sva imela urejen najin Kamp
Stopnice v Bonifaccu, kjer se spustiš vse do morja
Jezero l Ospedale
Slap blizu jezera, ne spomnim se imena
Valovi
Otočje Lavezzi
Nekaj sliki rek in slapov v Notranjosti
Vacca (1,5 ur hoje do reke, 3 ure spusta, 1,5 ur povratka)
Corte
To bi bilo to v grobem, imela sva se super.
Še ena prigoda.
Ko sva šla na otočje La Vezzi, sva šla z ladico, ki je bila najcenejša in je tudi zgoraj v slikah. Ene 10 nas je sedelo spredaj na krmi zunaj. In ta ladjica ni šla ob obali kot druge ampak čez konkretno razburkano morje. Uglavnem nagibala, vožnja je bila kot v lunaparku, s krmo je parkrat kar zarila v valove uglavnem vsi ki smo sedeli zunaj smo bili popolnoma premoæeni.
Meni je bilo super.
To bi bilo to, v kratkem naredim še Sardinijo.