Korpo fotografije

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Ima kdo kak kul guide, da si malo več preberem o fotkanju kakih direktorjev ipd... Bom moral nekaj fotkat drugi teden, pa bi rad bil malo bolj pripravljen.

Ali pa če ima kdo kako osebno izkušnjo.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
studijski fleši pa gremo...
evil.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
js sm mogel enkrat eno serijo direktorjev naredit.

sem delal normalno, kot ponavadi. sem pa vsakega direktorja imel možnost narediti v njegovi pisarni in sem ga malo povprašal, kaj je tisto, kar naredi to pisarno njegovo. in potem s tem kombiniral.
smile-1.gif

še največ problemov sem imel pri g. Anderliču, ker je pokazal skozi okno in se je za njegovim hrbtom bohotil Ljubljanski grad.
smile-1.gif

sem pa naredil ponavadi več serij fotk - za mizo, sedeče, stoječe, po pisarni. problem je kje, kjer je malo prostora ...
tongue-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
In zakaj si imel problem??? Njega doosvetliš s flešem, tako da spredaj ni pretemno, grad bi se pa tudi moral videti, seveda prijetno zabluran. Al sem kaj spregledal?
confused-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ja, če ni pozicija in celotna pisarna taka, da se fleš samo odbija - kar je načeloma zelo fino in je na koncu prišel lep efekt, ampak da sem pogruntal, kako naštimat vse skupaj je pa tud trajalo in sem se precej namatral. hvala bogu, sem takrat imel dva fleša s sabo, še vedno ne vem zakaj in zimproviziral, ker z enim flešom je prvič - blo trdo ko svija, drugič, je bil ravno kako blendo premalo ...

pa sem hotel studijski fleš vzet takrat, pa so mi na uredništvu rekli, neee, kje pa, ne bo časa.
wink-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Stativ - uno, na palcah, k daš fotič gor.
grin1.gif
Nikoli ga nisem s sabo vzel.

ene par ljudi bo, po 3 verzije za vsakega (sedeče, stoječe ipd...), pa ene dve, tri grupne v sejni sobi.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
če boš mogel imet za vse vedno isti kader, podem stativ vzemi, če pa boš vsakega posebaj štimal, ti bo pa samo v napoto.

js sem prvič v življenju stativ (razen seveda bi long exposure) uporabil na snemanju oddaje Ribe na oko, in sicer na skupinski fotki. ker sem hotel biti na fotki tudi jaz.
evil.gif

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Evo tukaj, na tej povezavi je en lušten način za poceni DIY verzijo. Bolj kot ideja. Edina zahteva je, da imaš daljinsko proženje fleša.
To je sicer avtor e-knjig za Minolto in Sony, ima pa nekaj dobrih nasvetov glede uporabe fleša in portretiranja. Tako brez kakih visokoletečih postopkov.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik jgfd pravi:
Je to res da bi se naj ''pomembne'' ljudi slikalo od spodaj gor?

iz ptičje perspektive jih praviloma res ne, da bi pa nekaj se plazil ravno po tleh, to pa ne. Edino če gre za lepo mlado pomembnico, ki nosi krilo, spodnjega perila pa ne...
tongue-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Sem bil pofotkal tole...šlo ok. Edino pri enem sem imel problem, ker je bilo z avijona jasno, da se FUL ne mara fotkat. Čist nerodno mu je blo, pa en vodilnih....sem probal mal s pogovorom speljat, da se sprosti, sam je šlo ful težko.

Kaj nardite, da sprostite tko koga? Pri ostalih je šlo kul čez. Pri tem pa sem dobil mogoče 2,3 dobre fotke, ker je skoz stran gledal od objektiva, pa mežikal... sem mu šel na tisto foro, da zamiži, se sprosti, pa ko rečem naj odpre oči in pogleda vame, da sem ujel fotko.
grin1.gif
Pol je pa rekel po 5 min "dost je, kr naslednga fotki"...ni hotu več.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
ne vem, a mora biti fotka nujno 'en face'? ker če ne, na se pogovarja s svojo tajnico, ti pa medtem malo pritiskaš na sprožilec.
grin1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.304
10.607
113
s koko ali rufinolom, gre lazje haha,

slike daj, da vidimo kaj je zate hudo