Kopiranje daljinca avtoalarma

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Imam avtoalarm (+daljinsko odklepanje) Sikura pa mi je en daljinec odpovedal in bi dal rad narediti kopijo, ker mi tudi drugi počasi izgublja dušo. Servisa na netu ne najdem. Sem bil pri Delkotu pa mu ne rata, Ključek doo mi je pa po telefonu rekel, da ne zna.
Kakšna ideja, relacija KR-LJ?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Huh, malo je daleč. Povprašal jih bom vseeno, da vidim, če se ukvarjajo s tem. Vsi nekaj odkimavajo pa nekaj o roling kodah pa algoritmih govorijo? Sej, če bi bil avto za ukrast dober bi pa hitr pogruntal
wink-1.gif
.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Zakaj ne greš tja, ker si kupil alarm oziroma k proizvajalcu svojega pleha, če je tovarniški?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Hm, to je bilo prvo kar sem naredil. Avtoalarm + daljinsko zaklepanje so mi v avtohiši dali dodatno vgraditi vendar naj bi bil jaz prvi, ki hoče kopijo daljinca
confused-1.gif
. To je v avtomobile (Hyundai) vgrajeval njihov pogodbenik s katerim pa že dlje časa ne sodelujejo več in nimajo nobenih kontaktov. Je pa zadeva stara 10 let in je delovala bp do odpovedi enega daljinca.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.746
113
EU
Dalinec od Sikure se da popravit, ker ponavadi odpove gumb za vklop.
Odpri daljinca in slikaj notranjost, da postavimo diagnozo.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Tipka mislim, da je dobra, ker se ledica prižge ob pritisku. V dobrem daljincu ledica ob pritisku na tipko utripa tukaj pa konstantno sveti toliko časa kolikor držiš tipko pritisnjeno.
Ko sem ga sedaj po dolgem času zopet preizkusil je ledica utripala vendar avta ni odklenilo po odstanitvi in ponovni vstavitvi baterije pa zopet konstantno sveti ob pritisku. Enako se dogaja tudi s sosednjo tipko "panic" in nobenega efekta.
Je pa tudi gumirani del na ohišju nad tipko že razpadel. Pač leta uporabe naredijo svoje.
1992086-sikura.jpg

Priponke

• 1992086-sikura.jpg
    1992086-sikura.jpg
    58 KB · Ogledi: 163

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
No, evo sedaj, ko sem nekaj s slabim daljincem preizkušal sem z dobrim daljincem zaklenil avto, odklenit se pa ni več dal
confused-1.gif
.
Naključje ali pa imam vse zmešano?

I

Izbrisan uporabnik 3287

mogoce bedna a vseeno: je mogoce samo potrebno ponovno sinhronizirati oba daljincka?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.746
113
EU
Tako, verjetno je potrebno daljinec znova prijaviti. Mi smo prijavili daljinec od drugega Sikurinega alarma (isti model), ker je stari opešal in si moral čisto zraven priti, da je odklenil.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Sinhronizacija po navodilih v knjižici z ne uspe. Že pri prvi točki ni pravilnega odziva daljinca. Ob istočasnem pritisku obeh tipk naj bi ledica ugasnila pri meni pa sveti toliko časa dokler ne spustim tipk. Sem tiščal pol minute pa nič.

Podobne teme