Kopalnica

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.819
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Prišel je čas za zamenjavo kopalnice.
Na kaj moram paziti? Kakšno gretje? Odprtina za zračenje najbrž obvezna? Ploščice do vrha sten kot imam do zdaj ali je kaj drugega sedaj bolj aktualno? V planu imam tuš, navijam sicer za masažni tuš s turško savno, ampak najbrž bo kar navaden. Kaj in kje vzeti, best buy kvaliteta&cena. Moja želja je tudi pisoar.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Glede gretja - jaz sem dal talno gretje + lojtra za brisače.
Odprtino za zračenje imam speljano skozi streho. Na odprtini je ventilator s časovnim zamikom - ni vezan na luč!
Ploščice imam do vrha in po vseh stenah, ker se mi zdi najbolj praktično.
Tuš imam podometen od Hansgrohe.
Tuš garnituro, pipe, WC sem kupil na skybad.de . Je bilo s poštnino in davkom še vseeno malo ceneje kot pri nas z 9,5% davkom. Sploh WC je bil pri nas še enkrat dražji!
rolleyes-1.gif

Tuš kabino z 8mm steklom in drsnimi vrati mi je delal nek steklar na Gorenjskem. Če kdo rabi kontakt ali sliko kabine, mu lahko pošljem.
Ploščice in pohištvo sem nabavljal v Top dom.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.557
1.157
113
Na kaj paziti? Na vse... Že na začetku zadevo dobro premisli, od školjke, do tuša, do pisoarja in tudi do vsake luške, stikala, vtičnice, morebitnega dovoda elektrike za radiator, itd...

Jaz svetujem talno, tudi pod kadjo! Vprašanje kako imaš ostalo v hiši. Pomisli na rezervno gretje v prehodnem obdobju? Lahko samo za koplanico zalaufaš gretje, boš imel v radiatorju temperaturo talnega ali drugače vezano. Morebiti radiator z električnim grelcem - potrebuješ elektriko...

Jaz nujno potrebujem režo za zračenje, pripravljeno imam sicer za el. ventilator, a razmišljam, da bi imel samo rešetko, da ves čas vleče, ker je ostalo pošlihtano, pomembnih izgub skozi zračnik ne bom imel. Če imaš kopalnico v mansardi, računal da imaš lahko sneg na oknu kar nekaj časa...

Ploščice, stvar okusa in odločitve... Seveda obvezno tam kjer je potrebno, predvsem zaradi čiščenja. Aktualne so tudi razne obloge, a bodo koštale...

Tuš, spet stvar okusa in potrebe, če imaš prostor naj ne bo premajhen... Morda imaš prostor za kakšno garderobno omaro za spodnje perilo?

Pisoar, edin stvar da mi je žal da ga nimam, žal ni bilo prostora. Sicer sem jih že ogromno videl, da ne spirajo dobro, tako da verjetno kot pri vsaki stvari, ne najceneje... Odpade špricanje okoli školjke, jaz že ne bom sedel...
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
Talno zagovarjam tudi jaz. Če drugje nimaš talnega, potem iz radiatorja potegni vod za talno (preko mešalnega ventila, ki bo primerno ohladil temperaturo iz radiatorja)
Za brisače sušiti ne rabiš lojtre. Je vsak obešalnik (vodoravna cev) ok. Samo dovolj moraš ogrevati kopalnico (več kot ostale prostore). Jaz imam lojtri, nimam talnega, pa je brisača preko noči zagotovo suha na obešalniku.
Pri talnem gretju se bo pa tudi na tleh posušila. Da se ne boš trudil z obešanjem.
Če že cel teden uporabljate isto brisačo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
Glede tuša. Ves zakaj sem šel jaz na kotno kad s sedežem
wink-1.gif

Tudi če bi bil cel, bi najbrž isto naredil.

Pri raznih masažnih zadevah (tuš, Banja...) Pa še zavedaj, da v primeru neciscenja sistema, imaš v njem odlično leglo bakterij. Čiščenje pa ni samo kemija najbrž.

22. jul 2007
13.583
1.767
113
124
Namesto tuš kadi bi si danes raje umislil kanaleto v tleh in same ploščice,

plus seveda tuš steno od zida do zida.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz sem tudi planiral kanaleto pa bom pomoje zdaj raje vzel kad, ker se dobijo lepe izredno nizke in ni vredno komplicirat s kanaleto.

Bi moral že nekaj let obnovit kopalnico samo se čaka, da gre previjalna ven, ker po prenovi ne bo prostora za take fore.
evil.gif

Glede ploščic pa mislim ravno obratno... skoraj nobene kjer ni to potrebno zaradi funkcionalnosti ali estetike. Starša imata v WCju parket in tudi v kopalnici z bano in je še kot nov... jasno saj je tropski pa še lakiran, ne vem zakaj bi delal "bazen" iz kopalnice pa še grdo je in drago.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
To s ploščicami in lažjim čiščenjem je zgrešeno.
Zakaj misliš, da nimajo v bolnicah ploščic, ampak pralno barvo.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Kanaleto sem tudi jaz odmislil, je draga kot dobra tuš kad pa še problemi so lahko, če ni narejeno 101%. Sem videl da ima Kolpasan kadi step zero, ki jo vgradiš poravnano s ploščicami. Za parket nisem, pač omejitev v glavi
smile-1.gif
, cena je pa ziher dražja kot keramika. Ali ima kdo vgrajeno nadglavno prho, tisto ki dela dež? Kako se to obnese v praksi?

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Imam rain od Hansgrohe. Meni je fajn. Res je občutek, kot da bi dež padal.
smile-1.gif
Zaenkrat kakšnih težav z vodnim kamnom ni, glede na to da ima ful enih šob.

Kadico imam pa tud "ta nizko", brez robu. Steklar je bil sicer malo skeptičen kako bo na stiku stekla in kadice, ampak zaenkrat silikon opravlja svoje delo.
SLIKA tuš kabine. Žal jo je zarotiralo za 90 stopinj.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
dobro zgleda
wink-1.gif
lajkam. sploh luštna je tudi polička. Imam podobno v planu.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Polička je super, če imaš dost debelo steno.
smile-1.gif
Jaz mam mogoče malo premalo padca narejenega in mi na polički malenkost zastaja voda. Tako da pazi na to, ko boste keramiko polagali.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Super zgleda, kakšne so pa dimenzije "poličke". Pri meni bo max globina 10cm, moram narediti še tako škatlo v knauf steni.

22. jul 2007
13.583
1.767
113
124
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Imam rain od Hansgrohe. Meni je fajn. Res je občutek, kot da bi dež padal.
smile-1.gif
Zaenkrat kakšnih težav z vodnim kamnom ni, glede na to da ima ful enih šob.

Kadico imam pa tud "ta nizko", brez robu. Steklar je bil sicer malo skeptičen kako bo na stiku stekla in kadice, ampak zaenkrat silikon opravlja svoje delo.
SLIKA tuš kabine. Žal jo je zarotiralo za 90 stopinj.
V čem je hec teh "rain" tušev, poanto vidim edino da dobro zgleda, namreč ko hočeš splahnit šampon iz glave in telesa boš porabil ohoho vode, ali pač
sprasujem se.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Poanta je to, da 3min stojiš pod tušom in uživaš.
grin1.gif
Vode gre pa res ohoho, pa tudi za splakovat ni najbolj uporabno, saj je premalo pritiska. Za splaknit je pač treba uporabit ročko.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.958
605
113
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Poanta je to, da 3min stojiš pod tušom in uživaš.
grin1.gif
Vode gre pa res ohoho, pa tudi za splakovat ni najbolj uporabno, saj je premalo pritiska. Za splaknit je pač treba uporabit ročko.

Pa še termostatsko pipo potem si pa itak zmagal .