konvert word-->pdf

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
771
-9
16
slikce nardi tako zanič, pa ne vem kje je problem... karkol kar je .jpeg, .jpg, .gif je zanič kvalitete... probala vse, transparentnost, manjšanje-večanje slik.. pa ne pomaga...
največkrat pride slika v .pdf takšna, kot da je ene 3x zamaknjena.. sem dost razumljivo napisala..?
crazy1.gif

kje je finta...??

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Kje je finta ne vem, ker nimam worda.

Obstaja pa en kup free pdf konverterjev, ki se namestijo kot virtualni printer in potem lahko iz vsakega programa "tiskaš" v pdf fajl. Tam lahko nastavljaš kakovost slik.

Google ti jih najde, npr. Bullzip ali Pdfcreator.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
PrimoPDF naredi precej dobre slike, včasih so gif slike edino slabše. Mogoče se da sicer še kaj nastavit, nisem nikoli gledal.

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
771
-9
16
ampak... na adobe acrobat pro 9 bi morala zadeva laufat boljš kot kjerkoli.. po mojem...
confused-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Aha, pol že imaš profi rešitev. Sem mislil, da ima novi word možnost izvoza v pdf in uporabljaš to?

Glede Acrobata pa ne znam pomagat. Čeprav še vedno lahko probaš kaj od našetega - da vidiš, koliko €€€ (nisi) privarčevala.
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pa so slike lsbae pri gledanju ali tudi pri tiskanju?
možno, da je kje v nastavitvah funkcija za hitri predogled, zato da fajl hitreje odpre.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kako pa nardiš pdf? a greš na print - pa tm kot printer izbereš adobe pdf???

Kakor koli, zihr imaš v enem koraku, kjer lahko naštimaš kvaliteto pdf-ja. Po defaultu imaš "Standard", ti dej pa "Press quality" - to je za tisk in tud kao najboljša kvaliteta.... probaj!

Nazadnje urejeno:

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ok... odpri Acrobata, file->create pdf->from multiple files. Izbereš fajl (ni panike če je samo en), spodaj pa izbiraš kvaliteto, probaj nastavit na najboljšo, pa poglej če bo boljše
smile-1.gif

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
771
-9
16
malo boljš je če dam max pic kvaliteto... čeprav še skoz naredi take stopničaste robove... niso gladki.
hvala.