...Kontrolna lučka ne ugasne.....

vockotova

Zelenc'
22. okt 2008
13
0
1
37
novo mesto z okolico
Sem lastnica renault Clio 1.4 16V letnik 2004, prev. 57000 km, gorivo: bencin, 1390 ccm, 72 kw, ročna klimatska naprava,....

Mam pa zadne dva meseca problem in sicer neugasne mi lučka za izpuhe...

V čem bi bil problem v gorivu??Tankam na OMW-ju in sicer 100-ko..

Sem avto pelala že 2X na servis pa vidm da je serviser nesposoben (on bi sam brisal po konektorjih
bonk.gif
itd.) tut če bi jst to rada zamenjala..

Vaši predlogi?
confused-1.gif

Mogoče pozna kdo v Novem mestu dobrga serviserja??
grin1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Kontrolna lučka za izpuh pomeni, da je možno (možno, ne pa nujno), da ti je šla lambda sonda. Ti avto kej več goriva pokuri ob isti vožnji? Če ja, potem bo potrebno menjavati sondo.
Kdaj imaš pa tehnični pregled? Ker na tehničnem ti pregledajo tudi izpust plinov v ozračje (s tem se tudi vidi, če ti je šla lambda v qurac).

Na kak servis si pa šla? Pooblaščen ali vaški? Na pooblaščenem ti lahko avto priklopi na tester, pa če je kej narobe s avtom, ti bodo tam povedali...
wink-1.gif

vockotova

Zelenc'
22. okt 2008
13
0
1
37
novo mesto z okolico
tenični pregled je bil narejen 23.8.08 ko je lučka tudi gorela...pregledali so izpuhe in mi rekli da je vse ok,da pojma nimajo zakaj gori..
zdj zadnč sm pa peljala k serviserju s katerim imam dobre izkušnje zaradi vžiga in sem mu omenila "težavico" pa je konektor zbrisal, zamenjal bencinsko pumpo in rekel da zdaj bo ok...ampak čez 3h sem vidla da me je nategnu...

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Zamenjal pumpo? Dobre te je nategnil
grin1.gif
.
Potem je pa edino še možno, da je kak slab stik na konektorju za sondo...
Kakorkoli, če je izpuh vredu, potem imava mi2 oba isti problem
grin1.gif
. Samo stemu, da meni ta lučka gori že kako leto. Pa tudi menjava sonde (3x!) ni pomagalo...

V najslabšem primeru ti preostale le še to, da se vzame lučka iz armaturke ven
evil.gif
.

vockotova

Zelenc'
22. okt 2008
13
0
1
37
novo mesto z okolico
ja me je nategnu in od tega natega jaz ne uživam zadovoljstva ob pogledu na tisto lučko... parkrat me je prijelo da bi avto enostavno prodala...ampak moj lupčk je in mi je še dan danes žal ker nisem šla v šolo za avtomehanka...bi jaz nategovala druge:p

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
saj za nategovanje ne rabiš ravno imet mehanske šole
evil.gif
Drugače pa probaj na pooblaščenem servisu pa ti bodo zrihtali malo bo dražje bo pa narejenoŽ!

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Bo qurac urejen... no, vsaj pri meni ni blo. Mogoče so pa Renaultovi mehaniki bolj sposobni od VW mehanikov...
Kokr sm reku-men so na pooblaščenem servisu menjali 3x sondo ter 1x računalnik, pa lučka še vedno gori...

@dečva: Slej ko prej se tote lučke navadš... ko imam servis, se avto priklopi na tester in se tista lučka zbriše, mi že prou neki manka, k se domov pelje, ker mi tista rumena luč ne sveti v oči...

Bottom line: pelji na pooblaščen servis, pa ga nej dajo na tester. Če tam kej odkrijejo, potem servisiraj, če ti nič ne odkrijejo, bi bilo potrebno menjati konektorje za sondo. Če hočš pa cnej pridt čez, pa to avtoštromarja, razdret armaturko pa vzet luč ven...

vockotova

Zelenc'
22. okt 2008
13
0
1
37
novo mesto z okolico
hehe....žal tko je ...sicer sem s svojo službo zelo zadovoljna ampak kar se nategovanja tiče ponavadi glih ne uživam v tem (seveda, če govorimo o istem "nategovanju")... Sicer pa če pogledam sem bila na servisu Timi kjer so mi rekli da nevedo zakaj gori lučka...povrhu vsega pa polomili konektor za abs... Mislim da se bom zapeljala v TPV tam me bodo že poštimali...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
meni je reno clio (1.2 16V) cukal in zafrkaval vsakic, ko sem tankal bencin na omvju tako, da najprej zamenjaj dobavitelja.

vockotova

Zelenc'
22. okt 2008
13
0
1
37
novo mesto z okolico
.....sm pa mnenja da je petrolovo gorivo malo manj kvalitetno od omwjevega... sicr pa u NMju imam samo na razpolago OMW;PETROL pa U.N.I.T. al kaj je una...
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ta lučka ti lahko signalizira:
-napako v emisijah (lambda)
-napako na vžigalnih tuljavah (zelo pogost problem pri teh motorjih)
-zanič svečke (emisije), pri tej kilometraži so že zrele za menjavo
-napako na katalizatorju
Sedaj bi bilo dobro, da poveš katera kontrolka ti gori; lahko ti gori tudi lučka ki signalizira napako na motorni elektroniki;
BTW, a ti sveti tudi SERVICE kontrolka?

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Podoben problem imamo na enem izmed službenih cliotov (letnik 2002, 1.2 16V in 42.000 km prevoženih). Problem je podoben problem, le da tokrat nekaj časa utripa lučka avto ne gre nikamor in cuka. . Avto vžge čisto normalno, ko pa spelješ, pa po parih 10 metrih začne utripat ta lučka in dokler avta ne prisiliš v 3 brzini do 4.000 obratov je tako. Potem pa lučka neha utripat in avto gre normalno, dokler ga ne ugasnem in znova ne prižgem. Krivil sem katalizator, vse do tehničnega pregleda julija 2008, kjer so bili izpušni plini normalni.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Dobrodošli v sedanjost. Če računalnik ne opiše napake, mehaniki ne vejo kaj je narobe. Da pa bi malo sive celice uporabljali to pa ne.
Majo na Vox-u v odaji Auto, en dober del, ki obravnava take primere. Ponavadi je napaka minimalna, le da je računalnik ne pokaže.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Pozabil sem omenit, da so že bile 4x menjane svečke, 2x lamba sonda, 2 x tuljava. Na koncu je že bil kriv katalizator (na srečo nismo nasedli), potem jermen, računalnik. Pri kakih 25.000 km je avto videl nazadnje servis. Naslednje kar bo videl bo videl odpad. Samo še nič ne kaže v tej smeri.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Sem se spomnil zgodbe z našim Cliom in pooblaščenim Renojevim servisom. Eno soboto zjutraj mati obrnejo ključ - vse živo se prižiga, ugaša, utripa. Ni šans da vžgemo jajca. Porinemo do servisa (je zelo blizu), tam serviser priklopi na svoje aparature in čaka diagnostiko. Računalnik pravi nekaj v smislu Fatal error in to dvakrat. Un že ves rdeč v ksiht, pa pravi da je najbrž šla kar cela elektronika in da bo treba avto pustit tam da ugotovi kako in kaj. Mama že zakuhala in potihem grdo govorila, ko meni pade na pamet da je morda kriv akumulator. Iz obnašanja je bilo namreč mogoče sklepati, da elektrike ni dovolj za vžig. Un stric nejevoljen prinese svoj aparat, priklopi na akumulator od avta in v prvo vžge brez problema. Smo kar tam kupili nov akumulator in se hkrati odločili, da tja ne bomo več hodili. Smeh.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Točno tako, za izpis napake na testerju je lahko vzrok na čisto drugem sklopu, tako da so redki mehaniki, ki znajo tester "brat". Ponavadi je standard izjava za lučko lambda sonda
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Ja tester ima ponavadi poleg vračanja kod napak tudi funkcijo spremljanja parametrov posameznih senzorjev ... ce serviser tega ne zna uporabljat, zamenjas serviserja!
tongue-1.gif

Kontrolna lučka lahko gori iz dveh razlogov ..
a. ji to ukazuje računalnik
b. gori sama od sebe ker nekje prebija elektrika

Opcija b. ni mogoča, torej lučko nadzira računalnik (strokovno ECU), če ima ECU podatke, ki mu pravijo da je nekaj narobe potem ima te podatke tudi serviser, ki se nanj priklopi s testerjem. Če te povezave ni je edina opcija napaka na ECUju. Skratka v koliko se napake ne diagnosticira v roku 5 min, je nekdo nesposoben in to ni uporabnik!
10.gif

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
samo kot dodatna info, ne vem kako zadeva zgleda pri Renaultu oz. kakem drugem bencinarju, pri meni (TDI) je ta lučka gorela ker je tipalo temperature motorja pošiljalo neke zmedene podatke, slišal sem tudi za neke druge 'čudne' variante ...itd, tako da se ta zadeva lahko prižge pri čisto xxx zadevah.

pa LP

vockotova

Zelenc'
22. okt 2008
13
0
1
37
novo mesto z okolico
evil.gif
lambda sonda in ker sem drug teden zmenjena
z mehanikom
nahrung002.gif
pa ne na pir ampak servis bom lahko lepo vozila svojga avtomobilčka brez da bi vsake 5sek. pogledala če lučka
še zmer gori
aplauz.gif