Konflikti v družbi -> vpliv na posameznika

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Kaj menite, na kakšen način vplivajo nenehni družbeni konflikti na posameznika v družbi?

Znani sociologi in psihologi so preučevali razmerja v odnosih družina - posameznik, vrstniki - posameznik, služba - posameznik, bolj malo pa je (vsaj glede na moje znanje) napisanega o razmerju politična družba - posameznik. Kakšen vpliv imajo nenehni politični, ekonomski in ostali družbeni konflikti na posameznika?

Ljudje po naravi težimo k ravnovesju. Radi se počutimo varne. Vendar kaj si naj človek misli, ko nenehno posluša/bere/gleda o samih političnih prevarah, lažeh, konfliktih, krajah pohlepu ...? Kako reagira posameznik, ko je non stop izpostavljen nekemu višjemu družbenemu konfliktu, ko ima občutek, da je celotna država razmajana po vseh temeljih in samo čaka, kdaj se bo razpadla? Kaj naj si človek misli, ko vidi same laži, podtikovanja, kraje? Kako naj ostane normalen, uravnotežen, če pa mu praktično z vseh koncev odmeva, naj krade, kjer lahko, ker ostali tudi?

Ali ne pelje vse to skupaj v en razpad družbe? Ljudje praktično celo življenje poslušajo o samih goljufijah, tako da ni čudno, da potem sami postanejo takšni. Večina ljudi je tako ali tako apatičnih, tisti, ki imajo možnost, pa kradejo, ko je prilika. Kakšen vzor daje to mlademu človeku?

Porodila se mi je zanimiva tema in zanimajo me vaši odgovori.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.127
11.215
113
vidva z retardiranim banšom tekmujeta kdo bo odprl bolj debilno temo? oz. kdo jih bo odprl več na časovno enoto?

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.616
89
48
Vprašanje je že na mestu, a ni v pravem podforumu. Mogoče bi mel kakšen odgovor več če bi nabisal naga baba sred lj v naslov. Tako se pa vidi stanje duha na forumu.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Po vprašanjih sodeč, se nagibaš k temu, da bi postal lopov.
crazy1.gif

No, ker vemo, da delaš pravni fax, si na dobri poti.

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Kaj menite, na kakšen način vplivajo nenehni družbeni konflikti na posameznika v družbi?

Ej kaj naj ti rečem: slabo. ...samo koga to sploh še zanima...kot sam vidiš
confused-1.gif

B81

22. jul 2007
37.851
11.082
113
Nekak se človek lažje odloči za prestop na dark side, ker se tolaži z vzgledom oz. informacijami, ki jih spremlja po tv.