Konfiguracija Siol wifi modema - se da?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Na Siolovem modemu ki je tudi wifi router istočasno , bi rad nastavil da preko wifija vleče samo največ x kb/s UL in DL .

je to možno nekako?
Ali pa druga opcija, da na enega uporabnika,povleče največ x kb/s UL in DL ??

Router je nek novejsi, na nekem fensi šmensi stojalu, prinešen cca 1 mesec nazaj, na spletni strani ga žal ne najdem.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Kolikor jaz vem ne moreš nič konfigurirat... sem jaz klical na T-2, ko sem hotel pri sestri nastavljat (pa imajo enak modem kot ga imam jaz doma - Siol), in ko sem klical, da mi dajo info do upravljalske konzole, pa so rekli da ne bo slo.
bonk.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Jaz imam doma router povezan nanj in rihtam vse na svojem routerju, ker se je ta njihov fensi modem/router pokazal kot srot pri online streamanju filmov, medtem ko namenski router dela kot urca. Pa se konfiguriram lahko kolikor me je volja

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Pardon za par neumesnih, sem ze sam pogruntal, da me je nategnil... glede tvojega vprasanja pa glede na moznosti nastavitev dvomim, da bi se dalo narediti to kar hoces.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Na Siolovem modemu ki je tudi wifi router istočasno , bi rad nastavil da preko wifija vleče samo največ x kb/s UL in DL .

je to možno nekako?
Ali pa druga opcija, da na enega uporabnika,povleče največ x kb/s UL in DL ??

Router je nek novejsi, na nekem fensi šmensi stojalu, prinešen cca 1 mesec nazaj, na spletni strani ga žal ne najdem.

http://www.innbox.net/en/universal-gigabit-home-gateway

Ne - na njemu ne moreš nastavljati Qos ali traffic shaping-a .

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Ma jaz sem izpadel bebcek, ker sem se hotel prijavit v upravljalsko konzolo pa je rekel, da to pa ne morem. To me je nategnil. Pa sem zdaj mal poguglal pa sem se sam prijavil brez njegove pomoci. Bom pa za "tezavo" pri sestri najverjetneje potreboval dediciran router, da eni napravi v LAN-u rezerviram staticen IP, Innbox pa bom dal v bridge mode (oziroma poklical tehnicno pomoc, da to naredijo).

atepej

Fizikalc
3. jul 2013
911
71
28
34
V čem se sedaj pogovarjate: v SiOL fensi modemu, T-2 Innbox-u ali v lastnem routerju - a ja pa še tehnik je nekoga natagnu !?!?

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
O fensi Innboxu (V60U) in njegovih nastavitvah
wink-1.gif

Seveda sam Innbox omogoča precej več nastavitev vendar se to na operaterskemu nivoju omejuje.
Si predstavljate kaos, če bi vsi ki nimajo najmanjšega pojma prčkali po njemu
rolleyes-1.gif

atepej

Fizikalc
3. jul 2013
911
71
28
34
A se ni sedaj do SiOL modema (če prav razumem prvi post) dalo dostopat preko 192.168.1.1 in user/user - neki takega naj bi bilo kmalu tudi na T-2.

• Všeč mi je
Reactions: karola

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
sam sem si omislil
http://www.aliexpress.com/stor...2478916366.html

danes je v akciji 25$

Promet lahko deli "pametno", ali določiš določenim napravam prioriteto "low, normal, high" ali pa specifično določiš vsaki napravi koliko ima na voljo. Določiš mu tudi skupno kapaciteto, ki jo ima na voljo, recimo da imaš na voljo 10Mbps, mu daš recimo 5, in se uporabniki na tem routerju gužvajo znotraj tega, tebi pa ostane 5 direktno na modemu oz drugem wifiju
smile-1.gif

Mislim da bazira na openwrt FW tako da načeloma mislim, da to zna delat vsak router, za katerega lahko dobiš openWRT.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik atepej pravi:
A se ni sedaj do SiOL modema (če prav razumem prvi post) dalo dostopat preko 192.168.1.1 in user/user - neki takega naj bi bilo kmalu tudi na T-2.
T-2 tega na lastno željo nima, temveč nastavitve omogoča preko svojih servisnih strani in potem preko TR69 na daljavo konfigurira modem. Na ta način ti lahko mesečno zaračunavajo uporabo WiFi-ja
evil.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
sam sem si omislil
http://www.aliexpress.com/stor...2478916366.html

danes je v akciji 25$

Promet lahko deli "pametno", ali določiš določenim napravam prioriteto "low, normal, high" ali pa specifično določiš vsaki napravi koliko ima na voljo. Določiš mu tudi skupno kapaciteto, ki jo ima na voljo, recimo da imaš na voljo 10Mbps, mu daš recimo 5, in se uporabniki na tem routerju gužvajo znotraj tega, tebi pa ostane 5 direktno na modemu oz drugem wifiju
smile-1.gif

Mislim da bazira na openwrt FW tako da načeloma mislim, da to zna delat vsak router, za katerega lahko dobiš openWRT.

Ja tocno to sem upal da bom lahko nastavil na temu routerju, na njega sicer pridem BP z user/pass,ampak funkcije za to nastavit pa žal ni.

Namreč en del omrežja bi rad izoliral in tudi omejil po hitrosti, pa če se le da,nebi rad nabavil še enega routerja,ker potem bo že čisto preveč teh wifi naprav na kupu
grin1.gif

atepej

Fizikalc
3. jul 2013
911
71
28
34
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Citat:
Uporabnik atepej pravi:
T-2 tega na lastno željo nima, temveč nastavitve omogoča preko svojih servisnih strani in potem preko TR69 na daljavo konfigurira modem. Na ta način ti lahko mesečno zaračunavajo uporabo WiFi-ja
evil.gif
A misliš, da na drugačen način zaračunavanje wi-fi, (ki je v vseh paketih razen T4 Start) ne gre
hysterical-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Če ti dajo lokalni dostop do administracije modema, ti to težje zaračunajo kot storitev. Seveda pa ni nemogoče. Meni je sicer že sama ideja zaračunavanja WiFi-ja skrajno neumna (če bi jaz plačeval mesečno za tako bedarijo, bi vsakič zahteval obisk tehnika, ko WiFi kje v kleti ne bi deloval). Jaz sem samo povedal, da je na Innboxih dostop do nastavitev namerno onemogočen na željo T-2. In ne vidim nekega pametnega razloga, da bi to bilo kmalu tudi pri T-2 (razen, da je mogoče kdo k pameti prišel?). Druga možnost za ta "kmalu" so lahko mogoče še novi Huawei modemi...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Ti si napisal, da ima SiOL lokalni dostop (192.168.1.1 z user/user) in da naj bi imel T-2 kmalu nekaj podobnega. Možnost konfiguracije preko servisnih strani pa tako ali tako že ima.