Konec vožnje preko Vinice do Dalmacije

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Od danes naprej je na hrvaški avtocesti A1 odprt priključek Novigrad jugozahodno od Karlovca in s tem je pot iz osrednje Slovenije do Dalmacije preko Metlike krajša za kakih 10 min. od tiste preko Vinice.

http://www.kaportal.hr/svecano-otvoren-cvor-novigrad

Naj bi bil četrti največji avtocestni priključek na Hrvaškem.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
kako sedaj? cez Novo mesto, Semic,Crnomelj, Vinica, Bosiljevo?! Ali je boljse od NM proti Metliki? Jutri zjutraj grem proti Dalmaciji, pa bi rad videl to ruto.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sicer nisem sprobal in je tudi ni še na Google Maps, ampak gre takole: Novo mesto -> Metlika -> HR -> Netretiæ (zračni posnetek) in tam slediš tablam), naravnost po novi, široki in precej ravni cesti (kake 5 km) do Novigrada in s tem do avtoceste.

Tako Slovenijo zapustiš že v Metliki, na Hrvaškem pa je zelo malo naselij pa dobra in dokaj ravna cesta - tukaj smo se večinoma vozili, dokler še ni bilo avtoceste.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Bolj se vleče skozi Črnomelj do Vinice. Če pa na regionalki v dolini Krke nabašeš na šleparja, pa težko prideš mimo (sicer enako velja čez Gorjance, a je krajša pot).

Saj bo kdo sprobal v naslednjih dneh to novo pot, pa naj poroča. Jaz sem naračunal kakih 10 minut plusa glede na cesto skozi Vinico, verjetno je pa še kaka minuta več - pustimo mečkanje carinikov.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
GoogleMaps že sedaj kaže 11 minut krajšo pot, če se gre samo po AC čez Bregano. Res je 76 km več, a je hitreje.

Ne vem, no. Če se ne odpravljaš na dopust ravno v soboto, bi jaz šel po AC. Mirnejša oz. udobnejša vožnja - še posebej za potnike zadaj, s polnim avtom čez Gorjance tudi ni nikega veselja... Tiste nekaj več za gorivo in cestnino se pa že splača dati za udobje...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ne vem, no. Če se ne odpravljaš na dopust ravno v soboto, bi jaz šel po AC. Mirnejša oz. udobnejša vožnja - še posebej za potnike zadaj, s polnim avtom čez Gorjance tudi ni nikega veselja... Tiste nekaj več za gorivo in cestnino se pa že splača dati za udobje...
To je stvar preferenc. Če imaš male otroke zadaj, je mogoče res bolje preko Zagreba (pa še to ni nujno, odvisno, kako jih navadiš), ampak meni osebno je to potrata denarja, pa običajno tudi časa, na Obrežju uslužbenci ravno ne mahajo z rokami, mimogrede čakaš 10 minut zaradi treh avtov pred sabo. Na Vinici prav gotovo ne.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Lansko leto smo šli na morje 1 Avgusta. Kolega je rekel grem čez Zagreb, štartal ob 4h zjutraj jst sem zaspal, štart skoraj ob 5:30. Rezultat: kolega je do Zadra vozil skoraj 8ur, jst čez Vinico slabe 4ure, brez enga zastoja.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Jaz sem šel ravno prejšnji vikend čez Vinice. Ponoči vožnjo tam močno odsvetujem, ker toliko živali, kot je tam šlo čez cesto na tistih 60km ceste pa...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Iz istega razloga smo šli lani tudi mi preko Bregane in Zagreba proti Dalmaciji... Vozili smo dobrih 5 ur, ob 7ih smo se prvič ustavili a počivališu za predorom Sv. Rok.
Kako izgleda vožnja čez Gorjance in čez Vinico mi je zelo znano, no v otroštvu smo raje šli po 'partizanki' na Črnomelj in potem Metliko, Netretiæ, Karlovac, Plitivčka jezera, Gračac, Obrovac, Benkovac in v Biogradu na magistalo...