komunikator številka in fritzbox

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kako prepričati fritza, da bo delal z nomadsko številko siola, se pravi s številko dobljeno prek komunikatorja.

vnesel sem
user: 599xxxxxxx
pas: komunikatorjevo geslo
registrat in proxy pa voip.siol.net

in noče registrirat cifre. voipdiscount dela normalno.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
fritz-siol.jpg

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kako prepričati fritza, da bo delal z nomadsko številko siola, se pravi s številko dobljeno prek komunikatorja.

vnesel sem
user: 599xxxxxxx
pas: komunikatorjevo geslo
registrat in proxy pa voip.siol.net

in noče registrirat cifre. voipdiscount dela normalno.

Proxy ga zna srat, je**ga, SiOL. Vrzi ga ven.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne me jebat.

proxy ga je res sral.

zdej mi pa povej..kako se ti lahko zahvalim. siol ni imel pojma, nobenega nasveta..usmerjal so me naj berem po forumih.

mi poves se kako registriram novo komunikator cifro.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ne me jebat.

proxy ga je res sral.

zdej mi pa povej..kako se ti lahko zahvalim. siol ni imel pojma, nobenega nasveta..usmerjal so me naj berem po forumih.

mi poves se kako registriram novo komunikator cifro.

Ja, to se je včasih tudi pri Betamaxih dogajalo, zato sem vedel.

Emmmm, lahko mi VoipDoscount račun napolniš.
sprasujem se.gif

(ne ga srat, samo da sedaj dela)

Glede na to, da piše, da imamo naročniki trio paketa eno številko zastonj, bo verjetno klic na 0808000 dovolj, da to dodelijo še eno (1,5€/mesec).
Registracijo drugače opraviš tukaj , samo je vezana na Upr. Ime, tako da ne verjamem, da imaš lahko dva Komunikator računa.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
še nasvet

imam duo in dve telefonski. imam sinope in fritza 7050.

kaj anrest. dat vs ena fritza in uporablajt dve komunikator
ali dat eno na sionope, eno vrnt, fritza za sinope in gor komunikator, voipdiscount itd.

če dam sinope, pa potem fritza..se ti sanja kako nastavim vse skupaj.

če daš račun od voipa dobiš 10€ gor.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
OK, nisem čist razumel kaj bi rad, bom pa probal.
Če mislič, da bi imel Komunikatorjevo št. in SiOL tel. št na fritzu, se čisto direktno ne da, ker se za SiOL tel. uporablja drugačen protokol, ne SIP.
Predvidevam, da je Sinope kot modem in potem naprej v Fritza, ki deluje kot souter. V tem primeru boš moral speljati analogno linijo SiOL tel. s Sinopeta na Fritza. Malo bo treba modificirat kabel, ker Fritz ne uporablja kontaktov na sredini mikro vtičnice, mislim da so povsem zunanje (mam to nekje, bom pogledal). Potem jo skonfiguriraš kot Festnetz in voila, dela k šus. Komunikatorjevo pa itak znaš, tam ni kakšne posebne pameti

Evo, skor siguren sem, da so srednji 4. konektorji za ISDN in zunanja dva za analogno (SiOL). Spomnim se, da sem imel nekaj časa, dokler ni bilo Komunikatorja, tako narejeno, da sem peljal v Fritza ISDN linijo in SiOLtel.

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Evo našel. Tole je shema za 7050. Analogni vhod je na skrajnih pinih, ISDN pa na srednjih 4. Drugi in sedmi sta fraj. Če imaš oboje, pač vzameš en Y člen in ga malo predelaš, ni hudo kunštno.
Koda:
Anschluss (Pin)       Funktion
----------------------------------------------
1                     POTS-Amt (analog) a
2                     –
3                     ISDN-Amt (S0) a2
4                     ISDN-Amt (S0) a1
5                     ISDN-Amt (S0) b1
6                     ISDN-Amt (S0) b2
7                     –
8                     POTS-Amt (analog) b

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Mimogrede, še en fičr, če uporabljaš Fritza in katerega od Betamax klonov (voipbuster, voipdiscount...). V Fritzov imenik vneseš pod Rufnummern upr. ime, na primer XXXXXXXXXXXXXX@voipbuster.com, potem pa s telefona kličeš Kurzwahl: npr. **107. Veza se uspostavi direktno, brez da bi kuril minute. Isto se da, če imata oba statični IP, le da je v tem primeru treba dodati še med ponudnike svoj IP kot novega ponudnika.

Moram probat, če gre to tudi s Komunikatorjem.

Edit: ja gre, za Rufnummern je treba dati 599XXXXX@voip.siol.net.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
fritza mam za voipdisount, dva accounta. en drug mi ni hotel delat, je šlo 10€ v nič, sem ga pa hotel zaradi zastonj hrvaške.

sedaj sem anredil tkao, d aje sinope spredaj, en analogni na sinope, potem pa fritz kot lan a zadaj in gor isdn telefon. voip dela, komunikator cifra dela.

le una original siol jamra, da ni v uporabi.

siol je beden. dve leti sem čakal na pstn, dva meseca od prikopa pstn do interneta, zdej verjetno še dva, da bo delalo.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Za original SiOL telefonijo sem ti dva posta više cel elaborat napisal. Na žalost ga ne boš mogel priklopiti kot klasični SIP telefon (enako kot Voipdiscount ali komunikator), temveč le kot analogno linijo. Iz tel porta na Sinopeju boš moral vleči kabel na Fritza in ga priklopiti, kot je zgoraj omenjeno.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ja..vem..sem videl.. sam je padla odločitev, da se taščo mal umiri in ni več zastonj. dokle rne pogrunta opcije 3€ za zastonj telekom.