V delavnici imam en tiskalnik, ki za delovanje potrebuje stisnjen zrak. Delavnica je najeta in ker so lastniki v stečaju so mi izklopili dovod stisnjenega zraka. Količinsko tiskalnik niti ni potraten z zrakom, ker ga sedaj za test navaden 25 literski kompresor za 80€ uspešno poganja. Tiskalnik zaenkrat uporabljam zelo redko in po vsej verjetnosti bo šel v prodajo ampak nekako moram v vmesnem času rešiti težavo z zrakom.
Navaden kompresor nima sušilca stisnjenega zraka in posledično v stroj prihaja vlažen zrak kar pa ni najbolje. Sušilci so dragi k svinja in kot sem že omenil verjetno rešitve ne rabim dolgoročno.
Ideja je, da bi namesto kompresorja uporabil jeklenko stisnjenega zraka (potapljaška) ali pa kak dušik. Jeklenke so napoljnene na visok tlak. In sedaj ne znam izračunati koliko zraka lahko dobim iz takšne jeklenke v litrih?
Ali druga opcija nekje stakniti sušilec zraka in kompresor za pameten denar.
Navaden kompresor nima sušilca stisnjenega zraka in posledično v stroj prihaja vlažen zrak kar pa ni najbolje. Sušilci so dragi k svinja in kot sem že omenil verjetno rešitve ne rabim dolgoročno.
Ideja je, da bi namesto kompresorja uporabil jeklenko stisnjenega zraka (potapljaška) ali pa kak dušik. Jeklenke so napoljnene na visok tlak. In sedaj ne znam izračunati koliko zraka lahko dobim iz takšne jeklenke v litrih?
Ali druga opcija nekje stakniti sušilec zraka in kompresor za pameten denar.