kombucha goba

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zakaj bi sploh kdo hotel met to 'gobo', ko sploh ni nobenega dokaza, da pozitivno vpliva na telo, je pa kar nekaj raziskav, kjer vpliva negativno (na živčni sistem, jetra...) in kjer se hitro lahko zastrupiš s plesnijo, ki se hitro naredi na površini, če ne paziš na kislost, kakšno orodje uporabljaš...

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
spet en google-pametnjakovič ki ni tega niti poskusil, niti videl od blizu

Drugače pa bedarija za to gobo sploh prodajat na bolhi, to ni prav.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
spet en google-pametnjakovič ki ni tega niti poskusil, niti videl od blizu

In to veš odkod? Kefir je že fina zadeva, lepo porihta prebavo in ga pridno delam če le folgam (vmes pa v zmrzovalnik zrna). Ta kombucha pa je samo ena ''bucha'' (v smislu kaj vse ozdravi).

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
kje pa piše da mora kaj ozdraviti? Meni je že dovolj, če mi da nekaj več energije (črni čaj) in okus kislosti. Pa prebavo mi požene zjutraj
grin1.gif

Če pa je še kakšna dodana vrednost poleg tega je pa super
cheer.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
jah razna pričevanja pravijo nekaj takega ja, da naj bi pomagala pri marsičem. Potem so pa različne raziskave ki nekatere to potrjujejo, nekatere zavračajo...klasično kakor pri vsaki stvari. Je pa značilno, da se današnja znanost skoraj da "boji" stare orientalske medicine in zanimivo je, da najvišje starosti dosegajo ravno na orientu. Tako da nekaj je na njihovi "medicini" ali pa prehrani...samo vprašanje kaj. Raje pa pijem kombucho kakor pa razna aloe vera napitke in podobne komercialna sranja.