Kombinirani (plin/indukcija) vgradni kuhalnik?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Sem gledal po netu pa nisem nikjer opazil, da bi imeli v ponudbi kombinirani vgradni kuhalnik, ki bi imel dve indukcijski plosci ter dve plinski. Pri nas seveda.

Sem pa nasel recimo na netu, v Angliji imajo v ponudbi DeDietrich kombinirani vgradni kuhalnik (plin/indukcija) pa bi ga takoj mel. A ma kdo sploh zastopstvo za DeDietrich pri nas, vem da ma Veto za peci, za drugo pa nimam pojma. Al pa ce obstaja se kak drug proizvajalec, ki bi imel tak kuhalnik.

Pri Gorenju se da dobit sam dva locena ozka kuhalnika (2x indukcija pa 2x plin) in pol sestavis kot en kuhalnik. Verjetno bi slo? Sam je fora ker imata razlicne mere (30x51 ter 30x52).

dti721x.jpg

Vir

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Še Atag ima 1x plin in parkrat indukcijo.

Jaz bi sestavil iz domino elementov, katere ma pa vsak proizvajalec.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Mogoče boš tukaj kaj našel. Če se prav znajdem mislim, da tudi pri njih obstaja ta kombinacija. link
Je pa po vsej verjetnosti dosti dražje kot običajno.
Aja zastopnik je pa Tehnounion v lj.

lp

Nazadnje urejeno:

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Sem pogledal po katalogih ATAG in Kuppersbusch (obe sta nizozemski firmi) in obstajajo domine kot je Malecky omenil. Samo so kar postene cene, skup pride 1300-1500EUR oziroma pri nas verjetno se vec. Sem gledal domine od Gorenja pa pride 2xIndukcija slabih 600EUR, 2xPlin pa slabih 300EUR sam kot sem omenil so debili naredil domine razlicnih dimenzij, ena je dolga 51 cm, druga pa 52 cm.
bonk.gif

DeDietrich ma pa DTI 721 model za dobrih 700 EUR, podoben (verjetno mal slabsi) DTI 702 pa za dobih 500 EUR sam kaj k ne razumem treh besed francosko, ker jih majo predstavljene na svoji domaci strani samo v francoskem jeziku. Pa se vprasanje ce se dobijo sploh kje pri nas.

@softi: In zakaj po tvojem nebi imel te kombinacije? Se mi zdi boljsa od 2xIndukcija, 2xHighlight. Zivim v stanovanju, zdaj si bom zrihtal ogrevanje in sanitetno vodo na plin in zakaj nebi na pecko priklopil se stedilnik?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jaz bi imel 4 krat plin, ali 4 krat indukcijo. če že omenjaš ti varianti. drugače 2+2 je zame samo 2 plin, 2 steklokeramika.

če že imaš indukcijo, ne vem zakaj ne bi imel 4 krat. pa ne mi rečt, da zarad 200€ razlike.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
In zakaj 2 plin, 2 steklokeramika ja... 2 plin, 2 indukcija pa ne? Mas kak tehten razlog al cist tko?

Zanima me zakaj nebi izkoristil prednost obeh sistemov, ce lahko? Indukcija je kao oh in sploh kul, pa hitro ti voda zavre itd., treba pa je met primerno posodo, ki bo laufala na indukciji. Po drugi strani mas pa lepo na plin, za razne druge zadeve, ki na indukciji ne laufajo.

Ni fora v 200EUR razlike, sam mi se noben ni razlozil v cem je taka prednost indukcije pred plinom oziroma kontra? Mi lahko ti razlozis? Bi ti bil hvalezen.

Moja draga se sicer mal boji plina a mi verjame, itak bo pa vecinoma kuhala ona in naj uporablja kar hoce.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
če nimaš posode, potem 2 plin 2 steklokeramika. da nimaš stroška. oz če gledaš, da ne bi imel stroška. zakaj bi mešal. ker včasih rabiš nekaj skuhat, kar se na plinu težko. drugače sem jaz za 4 krat plin. problme je edino če so knofi gor, ker se potem vse skupaj težje čisti v primerjavi s štrom izvedbam. če pa ni knofov in so senzorji, pa plin izgubi prednost neodvisnosti od elektrike.

če bi že okelval med indukcijo in plin kombinacijo bi se definitivno odločil za eno. zakaj plin piše gor. zakaj indukcija. sedaj jo imava in je zakon. hitrejša je od plina, čiščenje plošče je enostavno, odzivna je kot plin. predvsem pa vidim eno prednost pred plinom. segreva celo dno enakomerno. ne kot plin, kjer je en obroč bolj izpoistavljen od drugega. kupila sva piskre za 1000€ in kuhanje je užitek. kako bi bilo s piskri za 200 ne vem.

torej če mene vprašaš je vrstni red
indukcija 4x
plin 4 krat s knofi spredaj, ne gor- > kar vgradno ni, zato s senzorskimi tipkami, da je plošča ravna
plin + karkoli ja, če so knofi spredaj. drugače težave s čiščenjem in se prednost izgubi.

odločitev bi sprejel gled ena prisotnost energenta. sam v hiši nisem hotel bombe, za napeljavo plina do kuhinje pa bi moral colat še nekaj denarja. zato sems e odločil za elektriko. sem pač odvisen od nje, akr bi bil tudi pri plinu, ker bi imel senzorske tipke in ne knofe. torej je bilo 2 - proti 1 -.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz se tudi malce čudim nad tvojo željeno izbiro, največji minus je pa dodatna cena.

Domino elemente ima drugače skoraj vsak proizvajalec in se da dobit komplet za razumno ceno v to ni dvoma. Problem je če bi rad dobro dvojno indukcijo potem zadeva postane zelo draga. Na ebayu dobiš domino 2x indukcijo za pod 200€, ampak to ni dovolj dobra plošča, da te bi indukcija sploh navdušila. Posodo za indukcijo se da čist lepo dobit in to v vseh različicah, tudi pekače in vok, za katerega sem jaz vedno prej načrtoval plin.

Jaz bi raje vzel eno ali drugo, se mi ne bi dalo komplicirat.

Primer poceni domino komponente:

http://cgi.ebay.de/30cm-DOMINO...tem330226742326
http://cgi.ebay.de/Induktion-D...tem300214857974

Primer kvalitetne ind. domino komponente:

http://www.bolha.com/oglas3175113
http://www.bolha.com/oglas3175114

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
Sem gledal domine od Gorenja pa pride 2xIndukcija slabih 600EUR, 2xPlin pa slabih 300EUR sam kot sem omenil so debili naredil domine razlicnih dimenzij, ena je dolga 51 cm, druga pa 52 cm.

Mogoče ne bi bilo slabo preveriti te dimenzije v živo, ker se je pri Gorenje že nekajkrat naredilo, da kakšno stvar malo narobe zaokrožijo. In če je ena zaokrožena navzdol, druga pa navzgor je kiks lahko narejen.

lp

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Hvala za odgovor, sam ne vem zakaj čudenje? Cena dveh domino komponent pri Gorenju je cenejse od najcenejse 4x indukcijske plosce. In kako naj vem katera indukcijska plosca je pa dobra? A je 4x indukcija pri Gorenju boljsa od 2x indukcije? Al naj sploh ne gledam Gorenjevih kuhalisc ker so crap?

Recimo Gorenjeva plinska sta uredu za skupno malo manj kot 900EUR al je to crap? Tista AEG Electrolux zgleda precej dobro in lepo (in drago).

Al naj vzamem za podoben denar (900EUR) set 5-tih posod za indukcijo Elo – Rubin kot darilo od Gorenja?

Al naj pri indukcijskih kuhaliscih raje gledam druge firmo, ker so veliko boljse od Gorenja?

Ker tiste DeDietrich so po Franciji okol 700 EUR. Pa verjamem da Francozom pomeni DeDietrich lih tok kot nam Gorenje.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Hvala vsem za pomoc pri razvijanju debate, mislim da se bom odlocil kar za indukcijo, bo manj tezav pri pucanju pa se draga ne bo imela travm zaradi odprtega ognja v stanovanju. Bom plin uporabljal za sanitetno vodo pa ogrevanje, hranili se bomo pa na strom.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Midva imava to indukcijo, ki zraven dobiš še posodo in sva zelo zadovoljna, tako s samo indukcijo kot z posodo.
Jaz sem bil itak že navajen indukcije od doma, tako da me ne spraviš več na plin.

Potem sva pa dobila še pri nakupu kuhinje dodatno posodo, tako da sva v bistvu prišla brezplačno do dveh kompletov posode za indukcijo.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Kar sem po netu gledal mi je se najbolj v oko padla Electroluxova 68200P, s celotno kuhalno povrsino. Pa se stilsko se mi dost bolj dopade od tistih s krogi.
EEHO060P000028.jpg

Ampak kot pravim, glede na to da ne bom jaz primarni uporabnik, naj izberejo konkretno plosco drugi.
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
to ploščo imava midva in je ZAKON. vredna je tistih 200 € več od gorenja, ali od drugih modelov hišne znamke. sam večina prodajalcev pa itak ne ve kaj prodaja. midva sva šele doma padla v trans ob nasavljanju timerja.