Kombi 7 sedežev

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.117
426
83
Zdravo,

Ker ste tukaj avto strokovnjaki, me zanima mnenje. Potrebujem majhen kombi za 7 velikih. Razmišljal sem o Multivan T6, pa me je AI opozorila, da ima VW grupa precej težav z zanesljivostjo in naj rajši razmislim o Toyoti Verso, ki naj bi bila super glede zanesljivosti. Ali se strinjate?
Hvala za mnenja.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.162
1.328
113
Toyota Verso... = PSA ... Citroen, Peugeot, Fiat & Opel

Pri VW pa radi motorji ribajo...

sousis

Guru
16. nov 2019
1.789
1.197
113
Novejši multivani so za en drek. Starejši imajo svoje hibe, ampak te vsaj peljejo. Mehanik nas je ob zadnjem servisu T4 opozoril, da naj nikar ne kupujemo T5 ali T6.

Kot ponosna lastnica Toyote Verso pa ti povem, da zanesljiva zaenkrat je (kuc-kuc), ampak da meni rečeš naj se kot ena od 7 odraslih ljudi stlačim noter, bi se tepla za voznikov ali sovoznikov sedež. To pač ni na istem nivoju kot multivan ali kakšen drug kombi. 6. in 7. sedež sta zadaj v prtljažniku. V multivanu se voziš kot gospod na kateremkoli sedežu.

Folk, ki ga poznam, namesto T5 in T6 za te namene kupujejo Renault Traffic ali Mercedes Vito.

aljoman

Majstr
Izključen uporabnik
16. dec 2013
3.609
-1.556
63
Touran, Sharan, Dongfeng... Človek išče avto za 7 velikih oseb.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.430
284
83
Pri večini je problem v 3.vrsti sedežev, pri T7 pa še v 2.vrsti. Glej Viano, V-razred, ...

pronet

Pripravnik
18. sep 2007
94
33
18
Ne vem od kje vam problemi s T7. Verjetno vse temelji na nekih “rekla-kazala”.
Ga imam, brez problemov, pelje se super … tudi v 2. in 3. vrsti.
Da bi pa 2.0 TDI motorji ribali kar po vrsti pa prvič slišim, pa je ta motor praktično vseh VW avtih.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.430
284
83
Imel na testu dovolj časa, da sem si ga izbil iz glave. Višina naslonjal, širina in dolžina sedalnega dela v 2. in 3. vrsti je joke. Tudi proti Sharanu 1.generacije, da o MB konkurenci ne govorim.
Ko se mora normalen človek z ritjo presesti čisto na stran, da se lahko pripaše. Kaj naj naredi šele nekdo višje rasti...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.311
8.371
113
pri taščici
Ford ima Jermen v olju....
Res je. Ne vem v cem je fora da imajo nekateri pri 3 letih in 50kkm strgane.
Mi smo ga menjali po 7 letih in 214kkm. Pa ni bil videti bogi.
Tudi sito ni bilo zabito
Olhe menjano 1x letno na 30kkm priblizno.
Je pa res da je notri skoraj 10l olja!
Morate vedeti da je custom najvecji med "srednjimi" kombiji.
Trafic in stelantis grupa so mansji. Sploh stelantis.
Custom ima edini 140med blatniki, trafic in stelantis 125.
Enako s sirino vrat.
In enako je s ceno. Ima najvišjo
Pri fordu imas transita in tourneota.
Transit je delavski, tourneo pa ze mal načičkan.

Priponke

• IMG_20250116_121413.jpg
    IMG_20250116_121413.jpg
    1,2 MB · Ogledi: 31
Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.311
8.371
113
pri taščici
Aja še to.
V zadnji generaciji je vw narejen v fordu v Turčiji . So samo znacko in drugo masko montiral :)
In vsi ti kombiji imajo 8 ali 9 sedežev. 7 nihce.
7 jih imajo osebna vozila (dacie, tesle x) in sharani, tiguani, scenici, Espace....ki jih ni več novih.

mukwai

Pripravnik
2. jun 2011
121
18
18
Lahko da se motim, ampak Fordova sta T7 Caravelle in Transporter, Multivan in druge bolj potniške verzije so še vedno VW. Tudi spredaj so drugačni.
Multivan obstaja v 6, 7 ali 8 sedežni verziji.
Je pa VW precej dražji, Toyota cenejša, Ford in Renault sta nekje v sredi. Ford se mi zdi, da ponuja dober kompromis za malo bolj potniško opremljen kombi.
Vidim pa, da imajo rentacarji največ Renaultov, čeprav so najbolj špartanski (ali pa ravno zaradi tega). Dobijo dobro ceno, so ugodni za vzdrževanje ali so toliko bolj vzdržljivi od ostalih?

pronet

Pripravnik
18. sep 2007
94
33
18
Aja še to.
V zadnji generaciji je vw narejen v fordu v Turčiji . So samo znacko in drugo masko montiral :)
In vsi ti kombiji imajo 8 ali 9 sedežev. 7 nihce.
7 jih imajo osebna vozila (dacie, tesle x) in sharani, tiguani, scenici, Espace....ki jih ni več novih.
Zdej si dokazal, da nimaš.
Multivan T7 je popolnoma svoja platforma in je narejen v Hanovru.
Transporter in caravelle sta pa narejena na Ford platformi.

darwin

Majstr
17. avg 2007
759
549
93
Kolega ima T7 TDI od maja letos. Novega, po naročilu. Bil že 3x na servisu, zmanjkalo olja, še nekaj drugih težav z motorjem.
Pred tem je imel passata. Podobna zgodba.
Pravi, da je to super avto in da bo naslednji spet kupil Volkswagen. :zaljubljen: Nekateri so pač zaljubljeni v Hitlerwagen.

Jaz mislim, da bi bil najmanj težav z Renaultom. Sicer je špartanski, star model, slišal mogoče prav zato.

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.767
2.288
113
Pomurje
Novejši multivani so za en drek. Starejši imajo svoje hibe, ampak te vsaj peljejo. Mehanik nas je ob zadnjem servisu T4 opozoril, da naj nikar ne kupujemo T5 ali T6.

Kot ponosna lastnica Toyote Verso pa ti povem, da zanesljiva zaenkrat je (kuc-kuc), ampak da meni rečeš naj se kot ena od 7 odraslih ljudi stlačim noter, bi se tepla za voznikov ali sovoznikov sedež. To pač ni na istem nivoju kot multivan ali kakšen drug kombi. 6. in 7. sedež sta zadaj v prtljažniku. V multivanu se voziš kot gospod na kateremkoli sedežu.

Folk, ki ga poznam, namesto T5 in T6 za te namene kupujejo Renault Traffic ali Mercedes Vito.
Malo si ti zamenjala oz. nisi seznanjena da toyota verso ni več isto kot tvoja toyota verso