kolumna

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sem včeraj malce ubijal čas in sem prebral en članek o satiri, političnim šalam itd.

gre nekako takole.
pred leti so bili časi, ko brez vstopa v partijo nisi dosegel nič baje. pa smo vstopali v partijo s figo v žepu. bil je totalitarni sistem, ampak smo vseeno ob pivu pokali vice na račun partije, borcev, tita. celo veljaki sami so zbirali vice in se smejali na svoj račun. satira je bila dobra.

pred tem, so nekateri brez fige v žepu prisegli rajhu. totalitarnemu sistemu. a niso sedeli po gostilnah. niso zbijal šal na račun vatikana in dolfeta. ker to je bilo kaznovano.

in zaključi
politika, ki ne dovoli satire na svoj račun je 'bolana'

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Stari, 3/4 teh, ki pljuvajo po prejšnjem sistemu, bi bilo v partiji.

Že pri Rupniku vidiš, kako je bil prilagodljiv. Imenoval se je "po potrebi"; Leon, Leo, Lev, Lav. Ni da ni.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
slabo si ocenil.

99% teh, ki danes grabijo, je bilo, bi bilo in če bo treba bodo v partiji..ker cilj opravičuje sredstva.

3/4 desnice bi bilo je bilo ali bi bilo v partiji. štejem une ki so dovolj stari.

ampak..najlažje je pljuvat, srat..in kar je najbl zanimiv..po zgodovini pljuvat je hvalevredno, pa čeprav nimamo nič od teh dejanj. kritiko na abalst tega časa se pa sankcionira, prepoveduje..pa kritika bi nam mogoče dala kako idejo, zasuk..

aber nicht.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.777
6.553
113
In v najbolj totalitarnem režimu so mnogi od njih brezplačno prišli do doktoratov.
crazy1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
sem včeraj malce ubijal čas in sem prebral en članek o satiri, političnim šalam itd.

gre nekako takole.
pred leti so bili časi, ko brez vstopa v partijo nisi dosegel nič baje. pa smo vstopali v partijo s figo v žepu. bil je totalitarni sistem, ampak smo vseeno ob pivu pokali vice na račun partije, borcev, tita. celo veljaki sami so zbirali vice in se smejali na svoj račun. satira je bila dobra.

pred tem, so nekateri brez fige v žepu prisegli rajhu. totalitarnemu sistemu. a niso sedeli po gostilnah. niso zbijal šal na račun vatikana in dolfeta. ker to je bilo kaznovano.

in zaključi
politika, ki ne dovoli satire na svoj račun je 'bolana'

Zakaj govoriš v pretekliku. Probaj se it politično satiro danes.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.189
1.973
113
Emona / Carnium
Kaj pa pingvinizacija pa to? A ni ta GašpEr...Mr.Muskoliæ, faca? A? Ta pa jih stresa. Je nekaterim polepšal zadnjih nekaj tednov. Se počutijo izpolnjene pa to. Glej, še jst sm si avatar spremenil.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pingvinizacija je satira na račun levih..to smo imeli že v total sistemu.

mene zanima satira na račun vodnika, veterinarja, na račun mariborčanov, ki so ukinili erotiko za fukotožne, na koncu pa anrdil minus..

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
še dobr, da so si miklavža, čokoladnega, izmislili v nestle..če bi to naredil soko štark al pa kak drug ateist..bi bilo to kvalificirano kto..virtualni umor in napad na cerkev..

pa tko fajn mu je najprej glavo odgriznt...