koloidno srebro - velikost delcev

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
OK, od kolega mat si je začela s tem špricat vse živo, kot dodatek k kemoterapiji, zato mi je prinesel vzorec da ga zatlačim v mašino in mu povem če je v njem res to kar so plačali. Danes sem imel eno luknjo in zatlačim reč v mašino in voila! - notri je srebro. Edini problem je, ker so delci veliki tam od 15 - 150 nm. Ker nimam pojma o takih žavbicah sem malo poguglal, ampak nihče eksplicitno ne reče, kako veliki naj bi bili delci (razen v smislu manj je boljš, in da naj bi bili veliki tam cca 1-2 nm).

Zdaj pa mene zanima, če kdo od znalcev ve kaj več o tem. Predvsem me zanima, kaj naj rečem kolegu (poleg tega da je BŠ):

- naj gre po gnar nazaj
- jbg, pa naj se mat še naprej šprica, saj je njen gnar
- rajš se ne, da ne bo čist plava ratala.
2002500-Ag-001222.jpg

Priponke

• 2002500-Ag-001222.jpg
    2002500-Ag-001222.jpg
    43 KB · Ogledi: 254

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
Bolj se govori o koncentraciji kot pa sami velikosti delcev.

Prijatelj je ugotovil, da mu to full pomaga glede želodca in glasilk in si zato sam dela zvarke (ugotovil, da folk s cenami nateguje). Meni je tudi častil en liter in moram rečt za za želočne težave je kar učinkovito (zgaga, napetost, zjutraj slab od popivanja prejšnji dan ....).
En pravi, da mu pomaga za glasilke pri petju (močnejši glas, bolj odporen...)

Tako da za ene malenkosti je OK.... je pa spet vprašanje glede denarja. Jaz 60€ za ltier ni šans da dam.

Kar se pa tiče opevanja glede naravnega antibiotika, sem pa skeptik oz. nimam izkušenj.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Kar se pa tiče opevanja glede naravnega antibiotika, sem pa skeptik oz. nimam izkušenj.

Srebro je odličen antibiotik. Še več, ubije praktično vse kar je živo. Hint: srebro je strup (kot tudi vse ostale težke kovine).
Jaz ga ne bi pil za nič na svetu.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.141
355
83
Bob Beck je napisal nekaj literature na to temo in v eni od teh je cifra 5 - 15 nm kot najbolj optimalna (in enaka koncentracija v ppm, čeprav tudi večja ni problem). In dosegljiva z ustrezno elektrolizo. Za ta namen je tudi objavil shemo vezja, ki združuje elektrolizo in zapper. Priporoča pa še ozonirano vodo. Jaz sem to zadevo nekaj časa delal doma za zunanjo uporabo. Rane lepo razkuži, drugih problemov, ki jih srebro poštima pa itak nimam, tako da ...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
O zlatu lahko povem, da je meni pozdravil sklepno revmo, ki sem jo fasal, ko sem bil star 8 let - bil sem nepremičen v bolniški postelji. Preživel sem 3 mesece v pediatrični bolnici na Vrazovem trgu in so mi v rit šopali penicilin, ki je bolel k ******, da sem se vsakič, ko sem ga dobil, jokal, pomagal pa ni nič.
Potem so v roke dobili eksperimentalno zdravilo, ki so mu rekli 'zlate injekcije' (sem pozabil, kakšno je bilo strokovno ime - če bi vprašal očeta, bi on ime verjetno našel, saj vodi dnevnik). Bile so zelo drage (seveda v okviru takratnega zdravstvenega zavarovanje ali kaj podobnega), v njih je bilo zlato. Pozdravil me je v par dnevih.

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
O Vrazovem trgu bi lahko pisal romane (od tam sem pred tridesetimi leti le po čudežu prišel ven živ), bi me pa vsekakor zanimalo, če je bilo res zlato v igri. Imaš slučajno kakšne stare odpustnice doma, ker je tole izjemno zanimivo?

Opozarjam, da wiki pravi, da ima protivnetne lastnosti le zlato v obliki soli, nikakor pa ne kot kemijski element Au v elementarni obliki, ki nima terapevtskih lastnosti in ga je v takšni obliki popolnoma brez koristi jemati...
zmaga.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Opozarjam, da wiki pravi, da ima protivnetne lastnosti le zlato v obliki soli, nikakor pa ne kot kemijski element Au v elementarni obliki, ki nima terapevtskih lastnosti in ga je v takšni obliki popolnoma brez koristi jemati...
zmaga.gif

Ioni težkih kovin povzročajo koagulacijo beljakovin in so posledično _ZELO_ nevarni (beri: strupeni).
Tudi v atomarni obliki so težke kovine relativno strupene, tako da res ne razumem ljudi, ki to z veseljem uživajo
bonk.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Se strinjam, da je ta manija s srebrom popolnoma nora fora nesrečnikov, ki imajo polne riti in si morajo nekaj izmisliti, ker bi jim bilo drugače dolgčas v življenju (Stonesi so imeli o takšnih ženskah enkrat en komad
grin1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Je moj oče pogledal v svoje dnevnike, pa ni našel imena zdravila, ki sem ga dobival po injekciji.

Mislite, da imajo na Vrazovem trgu še kakšne kartoteke od 30 let nazaj, pa da se odpravim tja in pozanimam? Me zanima že zaradi tega, ker sem revmo podedoval od svoje mame, pa če bi jo kdaj dobila moja hčerka, da imam eno informacijo, ki bi ji lahko pomagala.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Stran jih gotovo niso vrgli, vendar zelo dvomim, da se jim jih bo dalo fizično iskati, še posebej zaradi selitve pediatrije na novo lokacijo. (Še ena prednost neinformatizacije v zdravstvu - informacije so tam nekje, nekje...
cool-1.gif
)

Samo trgovsko ime zdravila sicer verjetno nima več večje veljave, si gre pa zapomniti učinkovino. Je pa še vprašanje, če se revma deduje tudi po moški strani, ne vem.
zmaga.gif

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Fino, sem dobil uporabne informacije, + na ZS.
Samo da poudarim - o sami uporabi nimam nobenega mnenja, zanimajo me samo nanodelci, pa še to zaradi check-probe.
Thnx!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Sorči za off topic, ampak a tam ko delaš merite tudi velikost delcev krvnih lipidov?

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
nop, nič organskega. mašina vse skuri... lahko bi pa poskusil, samo rabim potem še nekaj za "negative staining", uranov acetat, osmij, wolfram... če imaš "hands-on" na kaj od tega, lahko poskusimo.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Mirage pravi:
Gre za soli zlata, ki so se včasih uporabljale za zdravljenje revmatoidnega artritisa. Danes naj bi se uporabljale bolj redko.
=M01CB*)&SearchOrder=4&SearchMax=301]http://www.cbz.si/cbz/bazazdr2...p;SearchMax=301

Jp, mislim, da je bil Tauredon. Prijelo mi je pa takoj. Že nasledni dan je bilo opazno izboljšanje. Prej sem bil 3 mesece negiben. Dobil sem ga kot, takrat še, eksperimentalno zdravilo, mama pa mi je povedala, da je 3 mesece pred menoj en deček umrl zaradi enake revme, kot sem jo imel jaz.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Se strinjam, da je ta manija s srebrom popolnoma nora fora nesrečnikov, ki imajo polne riti in si morajo nekaj izmisliti, ker bi jim bilo drugače dolgčas v življenju (Stonesi so imeli o takšnih ženskah enkrat en komad
grin1.gif

Srebro je v bistvu en najstarejših antibiotikov, če ne kar najstarejši in 'popolnoma nova fora' samo za koga, ki je nerazgledan...

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Ne bodi preveč ciničen, no
rolleyes-1.gif

Danes, za razliko od leta 1800, poznamo vsaj še 100 boljših in varnejših antibiotikov in kdo ve zakaj se je uporaba koloidnega srebra opustila. Najbrž zaradi zarote reptilijanske farmacevtske industrije.

Se pa strinjam, da tisti, bolj razgledani, vso farmacijo dajo z levo roko v koš in že vedo, zakaj to novodobno sranje (pred petnajstimi leti je bilo med prenažrti bogataši moderno kaj drugega) jejo. Generacija, ki je vsako nedeljo gledala Smrkce pač odrašča in očitno se jih je še preveč dobro prijelo...
rolleyes-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Srebro je v bistvu en najstarejših antibiotikov, če ne kar najstarejši in 'popolnoma nova fora' samo za koga, ki je nerazgledan...

Antibiotik je zelo zavajujoče. Alkohol je tudi antibiotik. Pravtako atomska bomba. Razumeš poanto?
Eno ciljano ubije samo določene zadeve, drugi pa vse kar leze in gre.