Kolo Merida Speeder

gig

Pripravnik
7. apr 2009
683
11
18
Navdušujem se nad nakupom kolesa Merida Speeder. Zaminajo me mnenja o tem tipu kolesa. Kakšen je v primerjavi s trekingi. Skratka ne rabim vzmetenih prednjih vilic, saj se vozim v glavnem po mestu oz asfaltirani cesti.
Ali je okvir isti kot pri trekingu - Crossway? Kaj pa teža? Priporočila?
Kje kupit najugodneje?

gig

Pripravnik
7. apr 2009
683
11
18
Zanimajo me izkušnje s Speederjem in ali je to le treking s trdimi vilicami. Kaj od opreme je dobro vzet in posledično kateri model T1, T3, ...?

gig

Pripravnik
7. apr 2009
683
11
18
Geometrija geštela je najbrž od trekinga in ne od cestnega, al se motim?

Nazadnje urejeno:

Roby

Pripravnik
27. jul 2007
429
0
16
www.sd-preserje.com
Jest mam model T-2 in sem full zadovoljen. Ta kolo je ubistvu hibrid med specialko in treking. Prestavno razmerje in balacnco ma treking, geštel in felne so od specialke. Je pa to pomoje najboljši kompromis če se voziš večinoma po asfaltnih cestah. Se pa brez problema pelje tudi po makedamu! Letos sem ga kupu in sem z njim naredil 700km in sem zelo zadovljen z ceno/kakovostjo!
Če te pa še kaj zanima pa vprašaj!

gig

Pripravnik
7. apr 2009
683
11
18
cool! Kakšna je kaj razlika med modei T1, T2, T3 po opremi? A je ta cenejši OK nakup, al je stran metanje denarja? A ima gripshift prestave (vrtljive ročice na balanci) ali kot običajno?

Roby

Pripravnik
27. jul 2007
429
0
16
www.sd-preserje.com
Edina razlika je v menjalniku. T1 ima SORA - to je vstopni model menjalnika Shimano pri specialkah, T-2 ima Shimano Tiagra, T-3 pa ima Shimano 105GS. Razlika je samo v prestavah. Sem kolebal med T-2 in T-3 in se po pogovorih z znancem ki se s kolesarstvom ukvarja prišel do ugotovitve da za tak kolo je Shimano Tiagra čist uredu varjanta in po vsej verjetnosti ne bi čutil razlike med T-2 in T-3!
Majo pa vsi običajne prestave. Sploh nevem če ima še kdo gripshift.
Najbolj je da greš v A2U in se zapelješ z vsemi tremi in boš videl kaj ti najbolj ustreza!

Nazadnje urejeno:

gig

Pripravnik
7. apr 2009
683
11
18
Thnx! Kolebam med T1 in T2, je pa kar precejšnja razlika v ceni. Najbrž je po kvaliteti opreme večja razlika med T1 in T2 kot med T2 in T3.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.053
69
48
Citat:
Uporabnik jamiekarai pravi:
Glede na to da so tud asvalitrane ceste ko švicarski sir ti priporočam vilce .. če pa že vstrajas pri trdem trdaku kupi raje specialko od scotta ...
Moje mnenje je takšno, da je boljše imeti trde vilice, kot pa čungalunga low cost vzmetene vilice na cenejših kolesih, sploh če se vozi večinoma po asfaltu.

LP
Mirko

Roby

Pripravnik
27. jul 2007
429
0
16
www.sd-preserje.com
Citat:
Uporabnik gig pravi:
Thnx! Kolebam med T1 in T2, je pa kar precejšnja razlika v ceni. Najbrž je po kvaliteti opreme večja razlika med T1 in T2 kot med T2 in T3.
Res je! Med T-2 in T-3 je razlika samo v zadnjem menjalniku. Med T1 pa T2 pa je velik stvari različnih!

gig

Pripravnik
7. apr 2009
683
11
18
Zdravo
pred leti sem za nakup kolesa odprl temo, ki mi bo sedaj mogoče prišla prav.
Skratka Merido Speeder T2 (2011) so mi v nedeljo spihali. Nimam je več!
Zelo sem bil zadovoljen z njo in sem še kar navdušen nad tovrstnimi kolesi.
Rad bi si nabavil nekaj podobnega. Kot sem opazil, pa so cene poskočile nenormalno!!! Zakaj???
Sedaj primerljiv stane skoraj 800€!!!
Toliko pa ne dam. To je dvojna cena prejšnjega.

Kje kupit kak primerljiv soliden cestni bicikel z ravno balanco?
NAsveti dobrodošli.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik gig pravi:
Rad bi si nabavil nekaj podobnega. Kot sem opazil, pa so cene poskočile nenormalno!!! Zakaj???

Shimanu so se cene delnic v 5 letih potrojile
smile-1.gif

http://www.bloomberg.com/quote/7309:JP