Koliko za stare SFRJ kovance?

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Na zalog imam ene tri kile starih SFRJ dinarskih kovancev (ene par jih zna biti celo iz FLRJ obdobja) ter nekaj bankovcev (tako klasicnih 500 dinarskih kot tistih z "neskoncno" niclami). Glede na to, da je bilo tega vcasih kot peska, me zanima, ce ima kdo informacije ali povezave, kjer bi se dalo izvedeti, ce je ta stvar kaj vredna oz. koliko je vredno (za zbiralce ipd.)?

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
kot je že numy napisal,popolnoma nič,če imaš samo obtočne,ker razen enih dveh obtočnih kovancev je tega ko solate.
če imaš kakšne priložnostne (srebrnike ali zlatnike) pa je že lahko kaj vredno.
lahko jih imaš za spomin ali pa jih podariš kakšnemu začetniku numizmatiku.

trygy

Pripravnik
28. dec 2009
48
1
8
Ker ste že ravno pri kovancih, me zanima kaj pa začetni evro paket še original zaprt a to kdo zbira? Ker se nespoznam na te zadeve sam sem pa shranil ker ni bilo potrebe po odprtju
smile-1.gif

Lp

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
vsi tisti, ki zbirajo verjetno ta paket že imajo. vreden je točno 12,52€. mogoče bi v tujini dobil 15-20€ (ebay) ampak imaš pa provizijo in si skor na istem.
moj nasvet: imej za spomin,če pa ti manjka denarja,pa daj v promet

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Tu bo pa potrebna slika ali pa prepiši sem ves tekst iz kovanca.

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Numy, ti se menda spoznaš. Imam nekaj starih kovancev, sem pa našel slikce na netu
recimo solde KLIK letnice 1753, 1769
krajcarje KLIK
pa 50 DINARA. Tale tazadn ni star, izgleda pa kot srebrnik. Mogoče tudi tisti taprvi krajcar.
So ti kovanci kaj vredni ali samo simobilično za zbiratelje?

Pa papirni Dinarji za 1000 din in 100 din iz leta 1929
rolleyes-1.gif

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
za vse skupaj bi dobil mogoč 20-30€,če bi imel takšno ohranjenost kovancev. ker predvidevam,da to niso slike tvojih kovancev,pa bi moral najprej videti pravo ohranjenost.

@malcom in ostali, ki sprašujete po vrednostih svojih kovancev. najprej nalepite sliko dejanskega kovanca,ker večina vrednosti izvira od ohranjenosti le-tega.