Koliko "traja" spominska kartica?

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
Torej sestra je navdušena nad fotkanjem ... potuje že dve leti ... zej me pa po mejlu sprašuje, koliko časa je dobra kartica!

Namreč ... slike se men zdijo motne, pikčaste, torej neostre ipd., vendar nisem nek poznavalec fotografije.

Do zdaj je naredila približno 20.000 slik!

Kaj priporočate?

lp in hvala vsem
pikc

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Kartice s fotoaparatom načeloma ne moreš izrabiti, če pa je že hin, pa sploh ne dela, oz. javlja napake pri prenosu slik.
Tako da je verjetno problem pri fotoaparatu...

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
če so slike motne, nima veze z kartico ampak z aparatom.
drgač sem pa lani kupil 4gb kartico in dobil sem neomejeno garancijo - kaj to pomeni ne vem ampak mislim da kar dolgo

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.884
626
113
Sem že nazaj.
wink-1.gif

Bom čez vikend spisal en potopis...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
dej eno al pa dve fotki pokaži pa bo lažje pomagat kaj je narobe.

kot so že predhodniki povedal s takim slikam nima kartica nobene veze.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
spominske kartice je pravzaprav nujno po vsakem napolnjenju formatirati. saj ne, da bi enoletno mucenje pustilo posledice na kakovosti, lahko se pa zgodi, da bo neuporabna in slike izgubljene. pravzaprav je za to vedno vec moznosti in na koncu neizogibno.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
903
53
28
V teoriji ima vsaka "celica" na flash kartici (poenostavljeno rečeno 1 bit, kar pa ni nujno res) garantiranih 100.000 zapisov. Spet v teoriji to pomeni, da bo kartica postala neuporabna potem, ko jo boš 100.000 krat napolnil in izbrisal, v praksi pa sem s testom prišel tudi do 15 milijonov, pa še kar ni hotela crknit...

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
spominske kartice je pravzaprav nujno po vsakem napolnjenju formatirati. saj ne, da bi enoletno mucenje pustilo posledice na kakovosti, lahko se pa zgodi, da bo neuporabna in slike izgubljene. pravzaprav je za to vedno vec moznosti in na koncu neizogibno.
Drži
crazy1.gif
.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Res je. V kolikor se večkrat uporabi "clear all" funkcija, se na kartici opazno zmanjšuje kapaciteta pomnilnika.
S funkcijo "Format", jo vedno povrneš v prvotno stanje.