Koliko stane meter ograje?

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Gotovo je že kdo izmed vas kdaj podrsal, skrivil ali podrl kakšno tisto plehnato ograjo ob cesti. Meni se to slučajno še ni zgodilo, vendar nikoli ne veš. Malo sem firbčen.
confused-1.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Cene ne vem, je pa dosti faktorjev odvisnih kakšna ograja je tam na cesti.

(od tukaj, tudi potem različne cene na meter)

Odvisno je od kategorije ograje, razporeditve stebričkov, nivoja varovanja, (ki je odvisen od višine nasipa prepada), hitrost na cesti, kjer je varovalna ograja, potem še če je na drugi strani vodovarstveno območje, druge prometne površine ....

potem pa je še tukaj dovoljen delovni pomik ograje in še na koncu način montaže, ali se sidra, ali zabija ....

Od tu potem se izbere prava ograja, ki potem ima svojo ceno ...

(info sem dobil od kolega, ki se ukvarja s cestnimi projekti)

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Vprašanje postavljam predvsem zaradi tega, ke se mi zdi, da je na tem mestu ograja postavljena dokaj brez potrebe in je bila vključena v projekt samo zato, da se "nabijejo stroški". Torej na cesti sredi ravnega polja.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
iz enega popisa sem pobral, da stane tekoči meter JVO (jeklene varnostne ograje, za nivo zadrževanja N2 in delovno širino W6, karkoli že to pomeni) cca 60EUR/m1. tisti plastični količki ob cesti pridejo 11EUR. prometni znaki (komplet s temelji) so od 150EUR naprej.
cene so brez DDV.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik sass pravi:
(jeklene varnostne ograje, za nivo zadrževanja N2 in delovno širino W6, karkoli že to pomeni)
To, kar si napisal, so čisto običajne ograje. Avtocestne so N1 in so dražje.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

mislim da so pred leti kolega prisle 4 ograje/dolzine 200000sit nevem pa a je placal sam ali zavarovalnica, bij je kriv sam.

Se tko iz glave pupinov stozec stane 100000sit, mislim da je danes 500eur se mal drazji Ostalo pa nimam pojma

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Citat:
Uporabnik sass pravi:
iz enega popisa sem pobral, da stane tekoči meter JVO (jeklene varnostne ograje, za nivo zadrževanja N2 in delovno širino W6, karkoli že to pomeni) cca 60EUR/m1. tisti plastični količki ob cesti pridejo 11EUR. prometni znaki (komplet s temelji) so od 150EUR naprej.
cene so brez DDV.

Ko so končno odprli novo mengeško obvoznico, me je malo zmotilo, da je povsej dolžini po obeh straneh ta plehnata ograja. Cesta je namreč speljana po povsem ravnem polju in za ograjo ni nobene potrebe. Tako nam je DARS zagonil pol milijona čisto brezveze. Kje so potem še stroški za robnike, kocke in odtočne cevi...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Res je. Tretje vodovarsvteno območje, cesta zunaj naselja, po pravilniku sledi postavitev varnostne ograje (na novih cestah seveda), čeprav pa v njem piše, da to velja za ceste, kjer je dovoljena hitrost večja od 90 km/h (kar pa tukaj ni). Lahko je projektant slabo prebral, ali pa so bile zahteve ARSO-ta take.
EDIT:
Citat:
Glavna cesta od km 4,570 naprej in celotna obvoznica potekata v coni III - v vplivnem varstvenem pasu z blagim režimom varovanja. Trasa glavne ceste in obvoznice se v tem območju opremi z jeklenimi varnostnimi ograjami. Odvodnjo vozišča se izvede preko koritnice in neprepustne kanalizacije do zadrževalnih bazenov in oljnih lovilcev s koalescentnimi filtri. Od tam se izvede iztok v vodotoke oziroma kanalizacijo. Na ostalem odseku z neprepustno podlago se izvede odvodnja z vozišča v obcestne jarke in od tam preko oljnih lovilcev s koalescentnim filtrom do recipientov – vodotokov ali depresij.
http://www.dpa.mop.gov.si/doc/zelodnik_menges_povzetek_tekst.pdf

Nazadnje urejeno:

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Hvala za pojasnilo.

To je še eden od kamnov, ki nam tlakuje pot v pogubo. Cesta, ki že desetletja spaja Mengeš in Kamnik brez problemov shaja brez vse te navlake in ni videti, da bi ji to kaj škodovalo. Niti se ne spomnim kakšnega onesnaženja. Poleg tega si ne predstavljam, da bi bila takšna ograja ovira za šlepar s kakšno nevarno snovjo. Se brez problema zvrne čez. Če pa že obstajajo razlogi za takšno ograjo, je meni navadna pocinkana ograja grda. Iz estetskih razlogov ( in če imamo že ravno preveč denarja) zahtevam, da se obstoječa nadomesti z bakreno, pokromano ali iz poliranega rostfreja!
Tole bando na mop bi bilo treba tepst!

B81

22. jul 2007
37.711
10.976
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
cene so brez DDV.

Mimogrede, ta velik stop znak ne gre v staro seat cordobo.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Avtocestna stane okoli 400 €, je pa v tej ceni zajeta tudi menjava.
Pri klasičnem karambolu brez kakih posebnih posledic za potnike, so hitro poškodovane kake štiri, kar znese precej evrov.