koliko računate/bi računali za to delo?

firbcna

Zelenc'
14. feb 2008
14
0
1
V obeh primerih gre za privat userja:

1. user1: proklop in konfiguracija routerja linksys 54gl, test na laptopu, če vse dela ok
2. user2: domov mi prinese novo kišto, torej inštalacija winxp, ofiice 2k3, antivirus, ostalo po želji

Torej, koliko bi računali za vsak primer posebej? Imam VII. st. izobrazbe, v službi sem sistemc

Hvala

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
S prijavo davčnemu uradu ali brez?
tongue-1.gif

Pungi

Pripravnik
2. avg 2007
208
0
16
In kaj potem če imaš 7. stopnjo izobrazbe? To zna narest marsikdo ki nima take izobrazbe.

1. 10 - 20€
2. 20 - 30€

Tolk bi jaz računal. Cena je pa odvisna od časa zajebavanja, ker pri takih posegih hitro pride do kakih nepredvidljivih presenečenj, ki ti vzamejo čas.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Imam VII. st. izobrazbe, v službi sem sistemc
Kakšno vlogo igra pri tem tvoja izobrazba
confused-1.gif
Ali mogoče namiguješ na kakšno protiuslugo v tvojem fohu?
No, za približne cene si že zvedela, drugače pa te stvari dela srednješolska mladina, če ima le malo, veselja do računalništva.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
@all
Ni čudno da je delo tako podcenjeno če se pa greste tak dumping...
sicer pa odvisno kaj delaš:
-točka 1: 15 EUR za osnovne nastavitve, če je v igri kakšno dodatno nastavljanje, konfiguriranje, menjava firmware pa se izpod 30 EUR sploh ne smemo pogovarjati
-točka 2: a to ti prinese prazno kišto in ti to gor zloži? Če nima kakšnega univerzalnega image potem za tako stvar potrebuješ vsaj 2 do tri ure (od nameščanja, posodabljanja XPjev do nameščanja in posodabljanja Office in ostale krame). Izpod 50 EUR no go. Če pa je v igri še prevoz na lokacijo, ki ni za vogalom pa še vsaj 15 EUR več (to ti pokrije nekje potovanje do 40 km).

ČE pa razni pocarji delajo (delate) za 5 EUR na uro pa si delate medvedjo uslugo (sebi predvsem), saj si zbijate ceno in posledično boste težko dvignili tarfio, pa čeprav ščasoma postanete vrhunski...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.564
2.969
113
v lokalni ostariji
roberto se strinjam

samo eni se gredo dumping in potem je v storitvah kakor je... seveda pa eni pocarji racunajo malo, storitev pod nivojem... ko pa "profi" zadevo popravi in tudi zaracuna pa stranka v luft...

urna postavka tehnika je cca 25€! seveda je treba pristet se potne stroske...

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Kaj pa garancija??
Če ni računa se lahko za garancijo pod nosom obriše kupec. Pa še davčna utaja, pa pustmo to.

Ne moreš računat isto če je vse legalno z garancijo za tvoje delo ali pa če je na fuš!

firbcna

Zelenc'
14. feb 2008
14
0
1
Hvala za mnenja.
Najbolj se strinjam s tabo, Roberto. Delo je podcenjeno. Zakaj, si že sam omenil.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Jest to oboje nardim zmer za kakšen pir, katerih je pa potem ....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Odvisno kje... pri nas je 60 EUR + DDV
wink-1.gif
(ura servisnega tehnika). Ura sistemskega inženirja pa 85+DDV. Kilometrina po LJ pa je vključena v ceno... Izven LJ pa se obračuna še čas na poti.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če nisi ravno jebiveter potem v vsakem primeru priznaš reklamacijo na opravljeno storitev. Sama programska oprema pa ne pozna garancije
ne-ne-1.gif

Kar se tiče pa računanja uradno ali pa na fuš:
-storitev pod točko 1 bi uradno prišla 35EUR + DDV (servisni tehnik) (če je poseg zahtevnejši pa 50EUR + DDV)
-storitev pod točko 2 bi prišla nekje 105EUR + DDV (servisni tehnik)
-postavitev strežnika pa vsaj 400EUR + DDV (to je en ČD, pa raje dva)

Torej da se ne podcenjuješ je prvo pravilo.
@Tusi: za tarifo ene pijače ali pira se raje izležavam na sedežni ali pa grem na sprehod z mularijo.
Tudi moja šolanja in izkušnje nekaj stanejo (in bi morale povsod), res pa je da več kot imaš izkušenj več lahko zaračunaš. Resna stranka (pa četudi te plača na roko) pa ceni tudi izkušnje in kakovost opravljene storitve...
V svojih mlajših časih sem tudi to počel. Brez sramu sem povedal ceno, sedaj pa kakor je stranka hotela... Na koncu sem od ene take stranke dobil klic, da je njihov sistemc prišel iz bolniške, kjer je bil 2 meseca, če so me kaj potrebovali... Njihov SBS2003 je 2 meseca delal brez da bi ga kdo sploh pogledal... Postavil sem ga osebno, od takrat dalje moja cena ure sploh ni bila stvar diskusije... Pa ni bila najnižja...

Pri vsakem poslu se poceni kaj hitro lahko spremeni v zelo drago...

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.663
9
38
Ljubljana- okolica
Ponavadi ko delam za frende oz. za ljudi katerih usluge tudi sam sem/bom potreboval.
Nazadnje ko sem računal sem menjal ventilator+os(skupaj z vsemi programi) in sem vzel 50€.

Nazadnje urejeno:

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
KSZ

to jaz naredim zastonj ( frendom seveda ker pac nisem nic v zvezi z racunalnicarjem )
mogoce kaksno pivo, vec kot 6pack sploh nebi vzel tud ce nebi bil frend

no... meni tu nekaj ni jasno, lahko kateri razcleni stroske oz razkrije kako je izracunal taksne vsote
saj verjetno veste vsaka cena na ceniku je nekak izracunana

npr: stroski materiala + stroski dela + dobicek = ponudbena cena
0 + 2 * 10 + 80 = 100 € , ali kako to gre?

no tistih 20 -30€ bi se razumel

nisem niti ekonomist, zanime me tak, zaradi splosne razgledanosti

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Od zastonj in sixpackov se ne da živeti.
Uradne cene so povzete iz cenika za to branžo, potrjenega s strani zbornice.
Če natančno stvar pogledaš se manj kot 1 uro skoraj ne ukvarajš z nobeno stvarjo, kar je minimalna tarifa.
Opomba: ko enkrat začneš z pijačkami, zastonj in podobnimi forami boš vseskozi počel na tak način, pa ker si prepoceni te niti cenili ne bodo... Določi svojo ceno in se jo drži. Te bodo bolj cenili.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
@all
Ni čudno da je delo tako podcenjeno če se pa greste tak dumping...
sicer pa odvisno kaj delaš:
-točka 1: 15 EUR za osnovne nastavitve, če je v igri kakšno dodatno nastavljanje, konfiguriranje, menjava firmware pa se izpod 30 EUR sploh ne smemo pogovarjati
-točka 2: a to ti prinese prazno kišto in ti to gor zloži? Če nima kakšnega univerzalnega image potem za tako stvar potrebuješ vsaj 2 do tri ure (od nameščanja, posodabljanja XPjev do nameščanja in posodabljanja Office in ostale krame). Izpod 50 EUR no go. Če pa je v igri še prevoz na lokacijo, ki ni za vogalom pa še vsaj 15 EUR več (to ti pokrije nekje potovanje do 40 km).

ČE pa razni pocarji delajo (delate) za 5 EUR na uro pa si delate medvedjo uslugo (sebi predvsem), saj si zbijate ceno in posledično boste težko dvignili tarfio, pa čeprav ščasoma postanete vrhunski...

Predvsem bom rekel tako:
običajno rihtam kakemu frendu ali sorodniku, ki mogoče obvlada kaj drugega, kar jaz ne in se stvar naredi đabe za đabe (ali skoraj đabe) .

Definitivno pa ti dam prav, če pogledaš, kakšne tarife imajo zidarji, malarji, vodovodarji in še kdo, pa še nikoli nisi ziher da ti je v redu naredil....

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Prav prešnji teden sem uredil 2 računalnika;
Format, backup podatkov, win xp pro + slo in free av.

2x 40€ = 80€. Za moje pojme čisto primerna cena..

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
ostalo.... verjetno boš še piratiziral.....

pa acronis image al pa ghost, če bo naslednič prnesu, cena pa bo enaka..... hehee

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
aplauz.gif
se zelo strinjam z Robertom. Zato pa je delo računalničarja podcenjeno. Naj kar dela sosedov mulc za sixpacka, samo naj me potem ne kličejo, da pridem poštimat ker nič ne dela. Cena je taka kakršno postavim in za njo tudi stojim. Če pa se stranki zdi predrago ima na voljo cenejšo konkurenco. Ne poznam skoraj nobenega vodovodarja al pa štromarja (kolegi izvzeti), ki bi delal za sixpack. Dajmo že končno postavit ceno tem zadevam.