Jaz sem včasih kar pogosto sestavljal računalnike po delih za kolege. Naj ti povem ... če si dovolj pameten .. ne kupuj si računalnika!
Za isto ceno, kot bi kupil tega, si lahko sestaviš dosti boljši računalnik!
Jaz sem si v januarju nadgradil računalnik z Intelovo matično i7 in procesorjem i7 3,4ghz pa 4 gb ddr3 rammov. Grafična je ostala ista 1gb ... ne rabim več.
In za tak računalnik sem vse skupaj dal malo čez 700 evrov za te 3 dele ... ampak zdaj če pogledaš v neko štacuno ... tak računalnik te bo tam stal 1000 po tamalem ...
Če ne znaš sestaviti skupaj računalnika, ti priporočam, da se nekomu priporočaš, ki se spozna na računalnike, in ti svetuje kaj kupi in kaj ne ... dele ... računalnika v paketu si sploh ne kupuj ... jaz že nekje 7 let tako nadgrajujem računalnik.
Če hočeš dober računalnik za manj denarja ...
Bom povedal koliko približno je vse stalo pri meni ...
Ohišje + hladilnik - 30 evrov
DVD-RW - 15 evrov
Notranji disk - mislim da 60 evrov - 150gb
Matična i7 - 260 evrov
Procesor i7 - 290 evrov
Rami ddr3 - 90 evrov
grafična ati 1gb - 170 evrov ...
--------------------------------------------
900 evrov sem dal za vse skupaj za računalnik ... s tem, da je ohišje staro že precej let, isto tudi disk pa dvd rom ...
Lani ga nič nisem nadgrajeval ... v januarju mi je matična crknila, pa sem šel po vse tri novo ... rame, procesor in matično ... ostalo pa je tak vse pasalo s stare matične (ddr2)
Zdaj pa če bi to hotel kupiti v štacuni cel računalnik ... že zaradi matične in procesorja, pa ramov bi te stalo skoraj jurja ... kje so še potem ostale malenkosti ...
Lepo počasi kupuj dele, če nimaše denarja ...
Ker vidim, da računalnik po vsej verjetnosti maš, imaš vse ... samo novo matično in procesor si kupi, pa mogoče rame ... če maš ddr2 matično, jo zamenjaj z ddr3, ki je veliko boljša in hitrejša. ohišje, grafično in disk pa tak že verjetno maš?
Na tvojem mestu bi tako naredil ... one stare dele pa ... prodaš na internetu ali pa komu, ki se malo manj spozna na rač ... ali pa počakaš malo, pa dobiš skoraj zastonj ostale dele ... ohišje itd ...