Koliko je vredna taka kišta? (računalnik)

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ker se sam ne spoznam ravno sprašuje za vrednost:

MDB G41C-S S775
Core2 duo e7500 2,93GHz s775
RAM DDR2 2GB pc6400
RAM DDR-2 1GB pc6400
HDD 1TB 7200 64MB SATA 2
DVD/RW SATA
VGA HD 5550 DDR3 1GB
Naloženi WIN 7

Zadeva je nova original zapakirana.

P.S. moderatorji čveka in računalništva, prosim, da pustite nekaj časa tukaj zaradi večjega obiska.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.506
7.095
113
ne bi bilo bolje to vprašati v podforumu o računalnikih? čeprav je tu večji obisk, kaj ti pomaga mnenje 100 ovc, ni boljše mnenje 1 ki se na to spozna?

win7 je licenčen?

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
malo.

procesor je star, out
rama ni skoraj nič
grafika recimo..

ne vem brand..ampak pod 400..

kok natančno rabiš ceno:)

Pod 300. Za 300 ti sestavim specifikacijsko boljši comp.
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.506
7.095
113
zvoniči niso vredi nič, monitor pa lahko spremeni zadevo konkretno, če je kaj vreden ali ne.

kišta..vredna...kake 200 bi rekel, največ je win7 vse ostalo je fajn obsolete.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Monitor LG E2350
Zvočniki Logitech Z506
Tipkovnica in miška wireless Logitech.

Vse zapakirano, novo, v garanciji.

Če nastavim 500€ bi se prodalo?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Poskusi, na bolhi se da računalnike (sploh takšne komplete) včasih prodati precej nad realno vrednostjo če imaš srečo.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Jaz sem včasih kar pogosto sestavljal računalnike po delih za kolege. Naj ti povem ... če si dovolj pameten .. ne kupuj si računalnika!

Za isto ceno, kot bi kupil tega, si lahko sestaviš dosti boljši računalnik!

Jaz sem si v januarju nadgradil računalnik z Intelovo matično i7 in procesorjem i7 3,4ghz pa 4 gb ddr3 rammov. Grafična je ostala ista 1gb ... ne rabim več.

In za tak računalnik sem vse skupaj dal malo čez 700 evrov za te 3 dele ... ampak zdaj če pogledaš v neko štacuno ... tak računalnik te bo tam stal 1000 po tamalem ...

Če ne znaš sestaviti skupaj računalnika, ti priporočam, da se nekomu priporočaš, ki se spozna na računalnike, in ti svetuje kaj kupi in kaj ne ... dele ... računalnika v paketu si sploh ne kupuj ... jaz že nekje 7 let tako nadgrajujem računalnik.

Če hočeš dober računalnik za manj denarja ...
Bom povedal koliko približno je vse stalo pri meni ...
Ohišje + hladilnik - 30 evrov
DVD-RW - 15 evrov
Notranji disk - mislim da 60 evrov - 150gb
Matična i7 - 260 evrov
Procesor i7 - 290 evrov
Rami ddr3 - 90 evrov
grafična ati 1gb - 170 evrov ...
--------------------------------------------
900 evrov sem dal za vse skupaj za računalnik ... s tem, da je ohišje staro že precej let, isto tudi disk pa dvd rom ...

Lani ga nič nisem nadgrajeval ... v januarju mi je matična crknila, pa sem šel po vse tri novo ... rame, procesor in matično ... ostalo pa je tak vse pasalo s stare matične (ddr2)

Zdaj pa če bi to hotel kupiti v štacuni cel računalnik ... že zaradi matične in procesorja, pa ramov bi te stalo skoraj jurja ... kje so še potem ostale malenkosti ...

Lepo počasi kupuj dele, če nimaše denarja ...

Ker vidim, da računalnik po vsej verjetnosti maš, imaš vse ... samo novo matično in procesor si kupi, pa mogoče rame ... če maš ddr2 matično, jo zamenjaj z ddr3, ki je veliko boljša in hitrejša. ohišje, grafično in disk pa tak že verjetno maš?

Na tvojem mestu bi tako naredil ... one stare dele pa ... prodaš na internetu ali pa komu, ki se malo manj spozna na rač ... ali pa počakaš malo, pa dobiš skoraj zastonj ostale dele ... ohišje itd ...

17. dec 2010
1.174
0
36
125
aja ups .. nisem prebral, da prodajaš ...

po moje bi ga komot za 300 evrov lahko prodal - največ. Sicer pa ti priporočam, da malo pobrskaš po spletnih oglasih, da vidiš po koliko tam prodajajo računalnike, pa si daš ceno toliko in toliko ... če je kupec zainteresiran in se mu zdi malo predrag, pa spustiš na največ 250 evrov ... pod sploh ne hodi, ker računalnik je dober, četudi je starejši, še vedno ima kar nekaj dobrih lastnosti v sebi ... zastavi 300 evrov začetno ceno ... lahko tudi kakšnih 10 evrov več, če bi rad več iztržil, ampak dvomim, da bo kdo nasedel.

Nazadnje urejeno:

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Jah saj ni kaj nasedati; v kompletu, kišta, zvočniki, tipkovnica+miška, monitor. ga dam za 400€. Vse zapakirano v originalnih embalažah.
Npr. samo monitor ima ceno na netu 180€ (najnižja)

17. dec 2010
1.174
0
36
125
a celo ... ja tu nekje bo cena vsega skupaj .. koliko je v spletnih trgovinah cena takega monitorja, ne smeš več gledati, ker ko enkrat kupiš, takoj pade cena.

Zakaj pa sploh prodajaš računalnik? Itak ni tak slab. za ddr2 matične je to zelo dober računalnik ki ga maš ti ...

400 mu daj ja .. višje sploh ne hodi .. ker takrat že dobiš ddr3 za za isto ceno ... mogoče malo slabšega s kompletom v red.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.179
494
83
Če pa stoji od novembra v škatlah pa niti približno ni več nov, ampak pol leta star. Lahko rečeš samo, da je nerabljen, kdor pa bo verjel, da je pol leta stal zapakiran je pa tudi
bonk.gif
, js sem pred pol leta discmana prodal (ki niti mp3 ni predvajal) :-D

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
kdor pa bo verjel, da je pol leta stal zapakiran je pa tudi
bonk.gif

In zakaj da ne bi verjel? Zadeva je zapakarina z originalnim "selotejpom" iz trgovine. Škatle nedotaknjene.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.179
494
83
Po mojem mnenju, če računalnik rabiš ali ne vidiš po enem mesecu uporabe/neuporabe. Sicer pa če se prodaja kot nov mora tudi imeti garancijo nekje največ 1 mesec manj od polne, ker na komplete je garancija ponavadi 1 leto, kar pomeni, da je pol garancije že poteklo.