Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:
No jaz sem pričakoval na bolhi ene 340 eur nastavit, pa nekaj malega bi še spustil, glede na to da je 64 gb verzija.
Lahko pa zaslužiš več in si prišparaš živce in prodajaš preko Amazon/eBay, sicer si vzamejo 10% provizije ampak itak ti na bolhi vsak hoče minimalno 10% zbit tako da si na istem, s tem da se ne rabiš z nobenih ukvarjat. Pa še več boš dobil na koncu iz tega ven, skoraj zagotovo. Sam sem že kar nekaj zadev prodal v Nemčijo in se splača. Amazon ti nakaže direkt na TRR, eBay pa na Paypal. Sam sicer raje prodajam preko Amazon, je manj dela ker ne rabiš nič opisa produkta pisat itd. ter denar na TRR seveda.
Recimo za tvojo 64GB verzijo je najcenejši rabljen 468€, pa še ti ki so najcenejši so ponavadi v slabšem stanju. Tako da če tam nastaviš najnižjo ceno, recimo 465€, pa da še slike daš zraven (večina jih nima), imaš prodano v 1 dnevu skoraj zagotovo:
http://www.amazon.de/gp/offer-...;condition=used
Sicer pa ko prodajaš opis lahko napišeš komot v Angleščini in ni nobenega problema. Amazon ti sicer za poštnino da neko fiksno ceno ponavadi 4€, poštnina v Nemčijo za paket velikosti S6 je recimo tam 7€ nekje. Na koncu če prodaš za 465€ dobiš 465€ minus ~10% provizije kar je dobrih 420 + 4€ poštnine se pravi ene 425€.
Tako da ne bit nor in prek Bolhe prodajat, razen če imaš preveč denarja oziroma ti 100€ ni škoda stran vržt.