Koliko časa ste čakali na cenitev zavarovalnice?

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Zdravo,

prejšnji teden sem imel prometno nesrečo, v ponedeljek je bil opravljen ogled vozila (totalka).
Koliko časa ste ponavadi čakali ostali v takem primeru na dokumentacijo od zavarovalnice?
Sem pravkar govoril s cenilcem in mi je rekel da bo urejeno v cca 14 dneh, ker ima preveč dela trenutno.

Preden se odločim za menjavo zavarovalnice pri novem avtu, prosim še za mnenja ostalih. Ker mi je kar pritisk narastel ko je povedal koliko časa bo rabil
13.gif

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Hja lahko se kar zavleče, če prijavljaš škodo po AO polici, ker mora zav. dobit tudi izjavo od zavarovanca po tej AO polici, pa tudi na policijski zapisnik se lahko čaka tudi po kak mesec,... Tu je dosti dejavnikov ki vplivajo na potek obravnave škodnega primera. Načeloma se pa kasko škode rešijo najkasneje v 10dneh, če je treba kakšne dokumente še uredit.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Prijava škode je po kasko polici, kopijo policijskega zapisnika sem priložil prijavi (tisto, kar mi je dal policist podpisat na licu mesta).
Cenilec se zgovarja na povečan obseg dela...

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.079
113
Imam samo izkušnje z manjšo kask škodo, z voznim avtomobilom.
Se odpeljal do cenilca, napisal papirje, cenilec poslikal, napisal naročilnico (al kaj že napiše), še isti dan sem se naročil na servisu.
Dlje sem čakal na servisu, da so dobili luči in odbijače.
(AS)

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
si bom sposodil temo ... okoli 20. oktobra sem bil udeležen v prometni nesreči kot oškodovanec, napisali evropsko poročilo, 2-3 dni kasneje sem vse prijavil na zav. Triglav kjer je tudi povzročitelj bil zavarovan. Cenilec mi je tam rekel, da je potrebno da tudi povzročitelj podpiše in se strinja. Do danes nisem prejel nobenega pooblastila oziroma potrdila, zato sem klical na zav. Triglav, ki pa pravi da niso dobili še nobenega odgovora, čeprav je imel 3-4 dni časa. Gospodična na telefonu je povedala da v roku 3 - 4 tednov, podajo vse pravni službi in potem ona odloča naprej oziroma terja povzročitelja. Kaj lahko storim v tem primeru? Saj tako lahko čakam par mesecev, da popravim avto, k sreči je zgolj počen odbijač in par malenkosti.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Jaz sem imel podobno in ne moreš kaj dosti. Če je avto kasko se da narediti tako da gre zankrat na tvoj kasko, ko pa on prizna se prenese na njegovo polico. Jaz sem čakal enkrat en mesec enkrat pa tri mesece, ampak ker ni bilo kaj hujšega (opraskan odbijač) mi ni bilo problem počakat.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Te zavarovalnice so res super. Moj sodelavec je en mesec letal okoli povzročitelja nesreče in ga prosjačil za podpis. Šele ko mu je resno zagrozil s fizičnim nasiljem, mu je bizgec podpisal. Zavarovalnico pa boli patka.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.311
4.126
113
Poizkusi to

Preusmeritev lahko kadarkoli izključite v meniju mobitela ali pa v mobitel vtipkajte ##002# in potrdite tipko za klic za preklic vseh preusmeritev.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Te zavarovalnice so res super. Moj sodelavec je en mesec letal okoli povzročitelja nesreče in ga prosjačil za podpis. Šele ko mu je resno zagrozil s fizičnim nasiljem, mu je bizgec podpisal. Zavarovalnico pa boli patka.
In kakšne so bile posledice za povzročitelja? Povzročitelj dobi dopis z rokom za vračilo le nekaj dni (3 delovne dni?). Če brez razloga ne vrne v predpisanem roku, sledi izguba zavarovalnih pravic, torej kasnejša regresacija izplačanih zneskov. To pa imajo zavarovalnice seveda najraje.
cool-1.gif

Tak da ne bi smelo tak dolgo trajati, razen če je sodelavec letal okrog njega z neizpolnjenim euroobrazcem, ali pa izjava ni bila podana iz določenih raszlogov (recimo zdravstvenih)?

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
pred kratkim sem dobil da mi priznajo samo 50 %, ker iz poročila ni možno določiti deleže odgovornosti
13.gif
priznam da vozila nista bila oštevilčena vendar še vedno so bile narisane smeri vožnje. kaj lahko naredim?

Nazadnje urejeno:

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Ne takoj, ampak 14 dni oz. še več čakat na cenitev se mi zdi pa predolgo, glede na to, da je bil ogled narejen takoj.

Sicer pa je zadeva že mimo...