Koliko časa naj sušim..

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
..globinsko oprane sedeže?

Par ur so bili že zunaj na vetru, zdaj pa nekaj dež obeta pa sem jih noter scurakal.

Na dotik so suhi ampak pravi mojster da so znotraj še fajhtni

Dan, dva?

(sedeži so demontirani iz vozila, da ne bo kakega začudenja)

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
3 dni
shocked-1.gif

v flet sem jih zvlekel...nimam drugje nikjer prostora
redface-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
ja saj je slišati smiselno

mogoče pa res do četrtka potrpim z montažo

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Če imaš klimo doma jo vklopi na sušenje, do jutri bodo suhi.
zmaga.gif

Lani sem dal globinsko ocistiti cel avto - cel dan je bil na soncu (konec junija) in je bilo se vse vlazno. Potem sem vklopil klimo na max. toplo in krozenje notranjega zraka (seveda zaprte sipe!) - suho v treh urah
zmaga.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Moj kolega je dal isto čistit avto in ko ga je pripeljal domov je v garaži postavi tisti grelni top da je pihal v avto...par ur in je blo vse suho.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Neja se sekirat preveč.

Sonca je dovolj. Vrži jih v voz, postavi na sonce pa malo pusti šipe odrpte..ti jih bo spetljalo do večera (siurno do jutrišnjega).

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
zmaga.gif

Lani sem dal globinsko ocistiti cel avto - cel dan je bil na soncu (konec junija) in je bilo se vse vlazno. Potem sem vklopil klimo na max. toplo in krozenje notranjega zraka (seveda zaprte sipe!) - suho v treh urah
zmaga.gif

s krozenjem notranjega zraka so se ti posušili...da nebom pado dol po tleh...od smeha seveda...kam pa je šla vlaga? hahah

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
prvo voznikov sedež spucaj, da se najprej posuši, potem pa ostala področja
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
zmaga.gif

zmaga.gif

s krozenjem notranjega zraka so se ti posušili...da nebom pado dol po tleh...od smeha seveda...kam pa je šla vlaga? hahah

Očitno nimaš niti najmanjšega pojma kako deluje klima...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
razsvetli me prosim...

pa govor je o avtomobilski klimi ok?

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Delovanje klime: klima hladi s sušenjem zraka. Podrobnosti si preberi v kaki literaturi.

Kam gre voda pri avtomobilski klimi? Si že kdaj videl kako kaplja pod avtom ali iz auspuha? Ja? Ne? V vsakem primeru, voda nekam kaplja (in tako suši zrak v kabini).

marko1

Pripravnik
1. jul 2008
274
0
16
Tako je.

V primeru slabega vremena je pa najbolje najeti garažo za mesec dni in kupit 4 radiatorje ter jih postaviti okoli avta.
Delati morajo na vsaj 47% moci (2000w radiatorji) 16ur dnevno.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Pomoje da so že kar suhi.

Namontiral jih bom jutri, ali pa ne, odvisno od cajta ...

Tudi neumestni odgovori so uporabni....za zgled, kakšni naj odgovori ne bi bili.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Delovanje klime: klima hladi s sušenjem zraka. Podrobnosti si preberi v kaki literaturi.

Kam gre voda pri avtomobilski klimi? Si že kdaj videl kako kaplja pod avtom ali iz auspuha? Ja? Ne? V vsakem primeru, voda nekam kaplja (in tako suši zrak v kabini).

hvala to mi je res razsirilo obzorja, da tece voda iz auspuha...

no pa bom jaz tebi povedal, voda ki jo vidis da tece iz avta je kondenz s hladilnika, in avtomobilska klima (v vecini avtov) Ne razvlazuje.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.534
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
no pa bom jaz tebi povedal, voda ki jo vidis da tece iz avta je kondenz s hladilnika, in avtomobilska klima (v vecini avtov) Ne razvlazuje.

Ni res.