Kolesarski števec Sigma BC 2006

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Zdravo!

Zanima me čim več uporabniških izkušenj s tem števcem Klik . Na internetu sem bral, da je pri nekaterih začel zafrkavati brezžični prenos. V Intersportu ga imajo za 80 eur. Se splača? Mogoče kakšna alternativa, s tem da ima pribl. enake funkcije?

Hvala.

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Jaz ga imam leto in pol in mi dela brez problema.

Tudi razdaljo med senzorjem in uro imam na gorcu veliko večjo kot je maksimalno dovoljena.

Jaz ga priporočam.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a te boljše wireless števce tut kaj moti gsm?
Imam enga pocen šparovga in ga zmede, če na gsmju vklopim zvočnik:S

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Kako pa je s termometrom in višinomerom? Kaže vsaj približno natančno? Ker nekak mi je to razlog, da bi imel ta števec hehe
smile-1.gif

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Uf ta je pa kar malo predrag, že teh 80 eur se mi zdi kar precej, no 180 je pa preveč. Mogoče čez par let, ne sme biti števec več vreden kot pa kolo
cry12bpy.gif

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Super števc. Eno sezono je veselo laufu BP.
Od višinomera pa ne pričakuj čudežev. Če je vreme konstantno je OK čim se pa kakšna nevihta približuje je pa bolj za reklamo. Pač deluje na zračni pritisk.
Skupna ocena vsaj zame je dobra. Montaža je hitra brez, neke znanosti, uporaba simpl pa še tri vrstice imaš in na njih naštimaš po želji.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
A eno sezono zato, ker ga šele eno sezono imaš, a je po eni sezoni že konec vzel?

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Od višinomera pa ne pričakuj čudežev. Če je vreme konstantno je OK čim se pa kakšna nevihta približuje je pa bolj za reklamo. Pač deluje na zračni pritisk.
Skupna ocena vsaj zame je dobra. Montaža je hitra brez, neke znanosti, uporaba simpl pa še tri vrstice imaš in na njih naštimaš po želji.

a to govoriš za polarja?
pri polarju višinomer zelo točno kaže. čeprav deluje na zračni pritisk. je pa treba včasih kalibrirat. čeprav jaz to naredeim največkrat kar potem na računalniku.
višinska razlika je pa točna.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:

a to govoriš za polarja?
pri polarju višinomer zelo točno kaže. čeprav deluje na zračni pritisk. je pa treba včasih kalibrirat. čeprav jaz to naredeim največkrat kar potem na računalniku.
višinska razlika je pa točna.

Ne to je za Sigmo. Seveda je dosti bolj natančna če kalibriraš pred štartom samo lenoba je problem. Sem pa ene parkat vozil tik pred nevihto in ga je kar dobro zmedlo.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Da ne odpiram nove teme...

Kupujem števec, vendar kakor mi je znano so cene elektronike v Sloveniji navite v nebo. Ali lahko kdo priporoči (brezžični) števec, ki ima višinomer in je dobavljiv iz (zanesljive-preverjene) tuje spletne trgovine v Slovenijo (eventualno tudi v Nemčijo in Anglijo).
Gledam nekje v rangu do 50€ (v Slo. so nekje 70€+)...
Če ne drugega bi bil vesel linka do preverjene trgovine s športno opremo.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Pred enim mesecem sem si zadal isto nalogo... wireless z višinometrom.

Sem pa ugotovil, da v SLO cene niso tako hudo navite kot zgleda... ponavadi, če je že v tujini števec cenejši ti poštino zraven nabijejeo pa si na istem ali slabšem.

Vzel pa sem potem tega . Cena je sicer kar malo nad tvojim limitom ampak mi ni žal...

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Hi,

da ne odpiram nove teme...
Imam Sigmo BC1009 STS in je zadeva delala brezhibno prvih 110km, zatem je pa začel števec zajebavat in sicer kar med vožnjo ne daje več nobenih informacij (isto kot če bi števec snel iz kolesa). Potem se (vsakič naključno), recimo čez 10min spomni in spet dela kakšno minuto, zatem spet ne... Ne vem več kaj naj naredim.
Sem dal že x krat "sync reset" pa nič ne pomaga, sama razdalja med senzorji na kolesu so ok, vse je tako kot mora biti, a zadeva ne dela. A ima kdo kakšno idejo kaj bi bilo oz. podobne izkušnje?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če je wireless so vse baterije nove, če pa žičen pa morda žica med senzorjem in števcem?
razdaljo med senzorjem dej res na minimum, tolk da je za las prostora vmes:) tko boš sigurn, da je tam vredu. nove baterije.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Števec je nov, baterije tudi, saj sem jo vstavil pred uporabo. Razdalja na kolesu pri senzorčku je praktično nična.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Si preveril vse baterije - v samem števcu, na nosilcu spodaj na vilici kjer je magnetek (oddajnik) in na nosilcu števca (sprejemnik)?

Sam sem imel tak problem, ker sem pozabil da je ena baterija tudi v nosilcu števca :S