KOLESARSKE STEZE - Kje?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Zanima me, če obstaja kakšen dokaj natančen seznam kolesarskih stez po naši kokoški.

Pa s tem ne ciljam na neke kolesarsko-vinske poti, namenjene turistom, pač pa stezice, ki jih folk uporablja za vožjo na šiht. Ali za rekreacijo, ko je doma.

Npr. da se da nekje pogledat, kje naj se vozi kolesar, če gre npr. iz Črnuč v Mengeš. Ali iz Črnuč v Dragomelj. Ali iz Grosuplja na Lavrico. Brez da bi ga zbil nekajtonski vlačilec, ki se pol metra od njega vozaka s hitrostjo 90 kmh.

Ker to je v tej državi, ki nima ravno veliko urejenih kolesarskih stez, že kar podvig naštudirat, če nisi ravno tam doma.

Hvala za pomoč.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Iz crnuc v menges,mas pot,najbolje bo pa da gres iz trzina ob glavni cesti mimo pizzerie,petrola,protihrupnih tabel in na koncu poti zavijes gor na desno proti bajti,se potem spustis in tam dol prides na krizisce ki pelje v crnuce,lj,trzin,sentjakob kjer je naprej kolesarska pot.

Iz trina proti crnucam sem zacel zato ker lazje najdes,drugace pa na omenjenem kriziscu predno zavijes na levo iz crnuc proti trzinu zavijes gor na levo proti bajtam mislim da zadnji odcep in se drzis desno.

ps nekako tkole zgleda

ve9t8TYBHZkiZ_Jh.jpg

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Saj Trzinski del (Ljubljanska ulica) je vse od Črnuč do prvega semaforja v Domžalah dobro porihtan (pri Depali vasi je vzporedno cestica z lokalnim - 40 kmh omejenim prometom).

Domžale - Ljubljanska ulica je katastrofa.

Do Mengša se tudi da priti vzporedno po lokalni cesti (skozi star Trzin in Loko pri Mengšu).

Kolesarsko stezo ima tudi Litijska - ampak samo tisti del, ki je še v MOLu.
grin1.gif

Naprej pa Good luck! V Dragomlju se sicer lahko vozakaš po pločniku, drugo na relaciji Šentjakob-Domžale si pa na cesti, ki ima 70kmh-90kmh omejitve, prepuščen samo milosti božji
bonk.gif
!

Sranje je v tem, da dokler praktično ne preveriš, ne veš, kje se bo dalo po človeško vozit in kje ne.
Ko si pa tam, je pa rahlo prepozno ugotavljat, da ti pa tale vožnja med kamioni glih ni nevem kakšen vrhunec užitka.
Vsaj jaz imam rada, da se med kolesarnjenjem ukvarjam samo z gonjenjem bicikla, ne pa da moram vmes še stalno misliti, ali sem dovolj ob robu ceste ali ne, da me bo tale šleper lahko normalno prehitel. Da o izpušnih plinih, ki jih dobivaš v glavo, niti ne govorim.

In Slovenija je žal taka država, da je kolesarskih stez raje premalo kot preveč.

Edit: Varianta tvoje trase za lenuhe je pa južno od magistralke, za bencinsko črpalko.
Je pa res, da moraš za ta hec dvakrat prečkati cesto - najprej pri kmetiji (da prideš na njeno južno stran), potem pa spet pri glavnem črnuškem križišču, da greš lahko spet v črnuče.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Še to - Kje je najbolj primerno vozit, če greš iz Črnuč v Šentvid ali iz Črnuč za Bežigrad (ajd recimo WTC). Čez stari črnuški most potem pa kaj? Za Bežigrad greš lepo po klancu gor, v Šentvid pa ne bi glih po nemški....

Ali obstaja kakšna varianta ob obvoznici? Del od Beričevega do Ježice je sicer jasen (makadam ob obvoznici), ni mi pa jasno, kako priti od črnuškega križišča do beričevega...

Kakšna pa je situacija od Mengša do Volčjega potoka? In Mengeš-Kamnik? Ker tam imam v glavi, da je tudi en samo rodeo.
Obstaja kakšna kozja steza med polji, da ne vozimo glih po magistralki?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
V šentvid pa greš na vrhu klanca desno, mimo cerkve, savelj,kleč , čez polje (ob konicah veliko proemta!!) pri semaforju levo in si v šentvidu.
Črnuče Beričevo: Po kolesarski mimo Ježe, zaviješ levo v Nadgorico, ob hribu prideš nazaj na glavno,potem pa tisti ovinek je samo po glavni možno do skoraj Belinke, tam pa desno proti cerkvi v šentjakobu, naprej do Boccacia,čez cesto in naprej po stari cestiproti beričevem

Dvomim da bodo delal kolesarske steze za nedeljske "fure".Takrat se mora kolesar prilagodit. Takih ki pa se vsak dan po teh cestah vozijo (šola služba)je pa zelo malo

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
ODLIČNO!
zmaga.gif

Res najlepša hvala vsem sotrudnikom. Dopišem še kakšno relacijo, ko jo stuhtam (včeraj smo delali LJ - Volčji Potok - LJ, pa smo sfalili en odcep in zaradi kazenskih krogov ni uspelo do konca); tisto do Beričevega pa še nisem uspela preveriti.