Kolesarji najbolj problematični udeleženci

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

Zadnje čase sem spet veča na cesti in opažam, da so kolesarji "nenormalni". Koliko je tu prekrškov in nore vožnje, ni pri vseh drugih grupa skupaj.

- vožnja v nasprotno stran (ja noro, tudi če je steza ne razumejo, v katero smer se pravilno pelje);

- vožnja po cesti, ko imajo na voljo stezo;

- vožnja po površinah za pešce (pločniki, sprehajalne poti);

- vožnja po površinah za obojne, vendar znatno prehitra. Po parku je dovoljena vožnja z brzino pešca;

- če kakemu kaj rečeš, je še pameten;

- vožnje skozi rdečo;

- starejši kolesarji, ki vijugajo po cesti;

- izven naselja vozijo vštric in ne jeb... sistema;

- ponoči brez lučke ali česarkoli, da bi jih videl;

- parkiranje, kjer se jim zljubi;

- hupanje pešcem;

Še malo jih sname, glede na to, kako delajo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
- vožnja penzionerjev na biciklih v največji pripeki, da jih ja zadane kap

- najtanjše možne gumice na kolesu, da je potem treba vozit meter stran od roba cestišča

- vožnja 2 v štric, da se lahko klepeta

- vožnja s pomladkom zadaj, da se potem stalno gleda nazaj, vijuga in po možnosti zvrne

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Mene kot kolesarja najbolj motijo sjebane ceste in izogibanje luknjam.
Sicer pa sem pa tja za tvoje prekrške tudi koga kaznujejo, posledično se nekateri mal umirijo ampak glede na to, da organa ni videt razen občinskih radarjev in že nekaj časa tudi opažam, da se več ne izvajajo razne propagandne akcije glede ozaveščanja udeležencev v prometu drugače pač ne more bit. Dodamo še objestnost in ignoranco nekaterih kolesarjev in smo tam kjer smo...

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Zadnje čase sem spet veča na cesti in opažam, da so kolesarji "nenormalni". Koliko je tu prekrškov in nore vožnje, ni pri vseh drugih grupa skupaj.
Z avtom jih še prehitet ne moreš, ker zasedajo oba pasova.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
Mene kot kolesarja najbolj motijo sjebane ceste in izogibanje luknjam.
Sicer pa sem pa tja za tvoje prekrške tudi koga kaznujejo, posledično se nekateri mal umirijo ampak glede na to, da organa ni videt razen občinskih radarjev in že nekaj časa tudi opažam, da se več ne izvajajo razne propagandne akcije glede ozaveščanja udeležencev v prometu drugače pač ne more bit. Dodamo še objestnost in ignoranco nekaterih kolesarjev in smo tam kjer smo...

Cesta so druga zgodba, tudi steze za kolesarje.

V MB so bedaki označili kolesarske steze s "tartanom". Ampak ta je zakril luknje, neravnine, obe stezi so znaki, količki.

Opasno za kolesarje po životu.

Jih razumem, stanje za kolesarjenje je obupno, a po drugi strani sami niso v redu udeleženci.

Kolo dojemajo preveč samoumevno...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Sam kot kolesar in voznik ki mi gredo kolesarji na k... pod obvezno opremo na kolesu uporabljam ogledalo za pogled nazaj. Že na splošno se izogibam prometnim cestam kjer je bit kolesar samomorilsko, na lokalnih manj prometnih cestah pa se vozim "v izogib" luknjam in predvsem boljši opaznosti precej po sredini voznega pasu. Ko opazim avto se mu umaknem na skrajni rob ali celo na bankino, velikokrat tudi zmanjšam hitrost ali pa se celo ustavim in odstranim s ceste če je za mano nekaj večjega. Vedno imam vključeno sprednjo in zadnjo luč (podnevi, v soncu, vedno).

Kar me moti kot kolesarja so udarne jame na robu asfalta, ne gre toliko za moj bicikl ali pa mojo rit ampak dejansko če v kakšno večjo razpoko zapelješ hitro zgubiš ravnotežje. Druga stvar ki me moti je pa šparanje s košnjo ob cesti ker meni se ni problem vozit 10cm od roba ali celo po jarku, samo klopov, robide, vej, količkov ipd. pa zelo nerad pobiram z desnim kolenom!
grin1.gif

Aja pa v ozkih ovinkih ne jebem žive sile ko se nekdo pripelje zadaj, sem že parkat bil malce v strahu da ne bo prišel kdo nasproti ko me nek bedak prehiteva v nepregleden ovinek, ker vem da se nekomu nebi izšlo. Tako da lepo po sredini pasu (pospešim kar morem) pa naj se tisti zadaj lepo vozi počasi dokler ni priložnosti za prehitevanje. Sicer pa je ta situacija zelo redka ker če vidim da je kdo zadaj kot rečeno mu upočasnim da me prehiti pred potencialnim ovinkom ali pa pospešim na polno da pridem čez ovinek prej kot me on dohiti.

Glede na izkušnje je bit kolesar v prometu zelo nevarno in poskrbet je potrebno da si čimbolj opazen in da se čimmanj vrivaš v ostali promet. S tem je možnost preživetja večja!
tongue-1.gif

Glede mest je pa živ obup, tam se skoraj raje pridružim pešcem kot pa da se izogibam kolesarskih kamikaz.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
- vožnja brezročno z slušalkami v ušesih in samo s pogledom naprej razen na semaforjih kjer pogledajo stran da lahko v rdečo peljejo in se delajo neumne da niso videli.

Nazadnje urejeno:

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Vožnja raznih Armstrongov in Copijev po vozišču, čeprav imajo kolesarsko stezo. Pol pa cijazi za njim, ko se vozi skoraj po sredini vozišča.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Mene pa resno zanima, če je legalno, da se v gruči nagužva cca 25 kolesarjev po celotnem pasu in grejo kolesarit. Že parkrat sem opazil take samomorilce na poti med Tolminom in NG ( po možnosti takrat, ko je največ prometa - okoli 15h) in me res zanima, kako lahko kaj takega izvajajo. Prejšnji teden smo npr zaradi takih frajerjev ene 10km vozili 40-50km/h v koloni, ker sta bila na čelu bus in kamion, ki nikakor nista mogla prehitet nadebudnih pantanijev.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Vožnja po pločniku je vsekakor varnejša, kot vožnja po cestišču. (če ravno ne divjaš, pešci niso ogroženi)
In mnogokrat jr tudi vožnja po stezi v kontra smer varnejša, od dvakratnega prečkanja ceste.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Koliko vem niti vzporedna vožnja ni dovoljena, razen pač če organizirano tekmovanje?

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
783
37
28
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Mene pa resno zanima, če je legalno, da se v gruči nagužva cca 25 kolesarjev po celotnem pasu in grejo kolesarit. Že parkrat sem opazil take samomorilce na poti med Tolminom in NG ( po možnosti takrat, ko je največ prometa - okoli 15h) in me res zanima, kako lahko kaj takega izvajajo. Prejšnji teden smo npr zaradi takih frajerjev ene 10km vozili 40-50km/h v koloni, ker sta bila na čelu bus in kamion, ki nikakor nista mogla prehitet nadebudnih pantanijev.

Naj bi bilo sedaj dovoljeno če imajo klub. To sem nekje prebral, tako da me ne držati za besedo

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Mislim da mora bit vozilo za spremstvo in pa prijavljena aktivnost pri lokalnih inštancah.

jello

Guru
22. sep 2008
10.160
3.883
113
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Vožnja po pločniku je vsekakor varnejša, kot vožnja po cestišču.

Tole dokazano ni res, zato so prave kolesarske steze v istem nivoju s cestiščem, ločene samo s črto. Seveda ne pri nas. Mi smo kolesarske steze dobili tako da smo na rdeče pobarvali pločnike in tako ima kolesar na kolesarski stezi hočeš nočeš dve težavi. Po eni strani se umika pešcem, avtobusnim postajam, znakom, reklamnim tablam in padalcem (otroci, avtomobili, kokoši, younameit....), ki uletavajo z dvorišč po drugi pa mu na vsakem križišču pot preseka vsak avto, ki zavija desno.

Težko se je odločit kaj je bolj v riti, ali infrastruktura ali kultura udeležencev, realnost je vsekakor taka da isti folk ko je v avtu ***** na kolesarje, če le ne more v isti sekundi kot ga je dohitel tudi prehitet, ko je na kolesu pa kaže fakiče avtomobilistom, ki mu ali samo nedolžno potrobijo v opozorilo ali pa prehitijo na manj kot dva metra bočne razdalje.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.433
2.385
113
Pomurje
Kaj bo spet vsak teden ista tema.

Brišite to in nadaljujte tam, kjer ste ostali v prejšni temi.

Je pa zanimivo, da ima tema bedaki na cesti 251 strani, "bedaki" kolesarji pa le 13.

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Citat:
Uporabnik creep pravi:

To bli 100% italijani...... ko dreka jih je po primorskih cestah .... in niso problem samo gruče ... že po dva trije skupaj zasedejo celo cesto..
stupid-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Glede na napisano sklepam, da vse kolesarje mečeš v isti koš, čeprav se večina obnaša normalno. A na divjaške ropotulje na dveh kolesih, ki so precej nevarnejši izstrelki, se pa ne boš obregnil, a ne?

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Glede na napisano sklepam, da vse kolesarje mečeš v isti koš, čeprav se večina obnaša normalno. A na divjaške ropotulje na dveh kolesih, ki so precej nevarnejši izstrelki, se pa ne boš obregnil, a ne?

Pa ja ne bo v svojo skledo pljuval
rolleyes-1.gif