Kolenčni zid pri mansardi - Ljubljana

Macola20

Pripravnik
17. sep 2007
286
2
18
Kolega želi na Viču v Ljubljani prenoviti-zgraditi hišo.

Pri gradnji želi izdelati tudi mansardo, okoliške hiše imajo od cca. 0,5m kolenčnega zidu do 1,5m.

Problem pa je nastal na občini, ki mu dovoljuje (P+1+M ali P+M) ne vem točno, da po občinskih predpisih MOL mansarda ne sme imeti kolenčnega zidu.

Pa sej ne moreš verjet kam smo prišli,če je to vse res. Ali mogoče kdo od vas ve, kako rešiti zadevo?

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.166
6.976
113
pri taščici
kdo mu je to rekel?
mu piše v lokacijski informaciji?
meni je pisalo da ne smem delati kleti ker sem na poplavnem območju. Pa ima večina hiš v vasi kleti, tudi tiste na ravnem. moja parcela je bila cca 50m nad dolino. Se pravi bi bila večina ljubljanske kotline pošteno pod vodo preden bi voda prišla do mene...
So priznali da je to napaka v LI, ker so zajeli cel kraj, če pa so to kdaj kasneje popravili pa ne vem, ker sem obupal...

edit: imam pa spravljeno to lokacijsko informacijo,kot dokaz o natančnosti naših evidenc ( tudi drugih, kjer jih opozoriš da je dejansko stanje v naravi popolnoma drugačno, vendar je za njih merodajno stanje na papirju, (ki pa nikdar ni bilo tako kot je na papirju ali pa na monitorju)

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.070
11.168
113
Tele LI so itak samo za rajo, če maš €€€ in VIP status lahko zgradiš raketo...

Lep primer so obronki pohorja, kaj vse eni gradijo, ko drugemu niti pod razno nebi pustili.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.103
1.886
113
Emona / Carnium
Naj vloži vlogo za izdajo lokacijske informacije, ki jo bo čakal nekaj časa. Tam bo dobil natančne podatke. Seveda pa lahko prej potrka na vrata ene izmed pisarn in gospo prijazno prosi, če mu v naprej pove ali je sploh možna nadgradnja in pod kakšnimi pogoji (višina slemena, naklon strehe,...).

Macola20

Pripravnik
17. sep 2007
286
2
18
Ni problem v lokacijski, ampak v tem, da za celo Ljubljano velja, da kjer je dopustna mansarda (M) ne sme biti kolenčnega zidu. To se mi zdi neverjetno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.166
6.976
113
pri taščici
Čakaj, kaj pa je kolenčni zid?
Definicija?
To je kot bi rekel da je vožnja dovoljena osebnim avtomobilom, vendar ne smejo imeti podvozja.

Macola20

Pripravnik
17. sep 2007
286
2
18
Vsaka občina ima svoj odlok.

Za podstrešje v Ljubljani velja, da je KZ lahko max. 1,6m.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.166
6.976
113
pri taščici
Podstrešje z 1,6m KZ ni enako kot mansarda? V podrešju je lahko KZ, v mansardi pa ne?
A lahko prosim za skico mansarde brez KZ.

Sumim da je avtor pomešal določene pojme. Ker da bi tako izjavili na MOL pa skoraj ne verjamem.

Nazadnje urejeno:

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.779
178
63
A takole je vredu?

2001494-Untitled1.jpg

Priponke

• 2001494-Untitled1.jpg
    2001494-Untitled1.jpg
    17,3 KB · Ogledi: 1.597

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.166
6.976
113
pri taščici
Ja to je že ok.
Jaz samo pravim da je podstrešje enako kot mansarda. Ker prav veliko hiš brez kolenčnega zidu ni. Kaj šele da bi to prepovedali. In to se ni zdi čudno.
Kot da bi dovolil vožnjo avtov po cesti, vendar morajo imet prazne gume.
KZ do višine 1,6m se me zdi pa čisto ok višina.

Dulle

Pripravnik
12. dec 2013
35
1
6
Na prvi sliki je narisan kolenčni zid - parapet, na drugi sliki pa je narisana izvedba podstrešja-mansarde brez parapeta. Z višino parapeta-KZ urejas visino ostresja in s tem funkcionalnost prostorov v mansardi. V tvojem primeru je max. višina KZ 1.6m, optimalno visino pa dolocis skupaj z arhitektom pri zasnovi prostov v mansardi oz. sam. Mozni sta obe izvedbi, z in brez parapeta, obicajno se parapet izvede zlasti ce je mansarda izkoriscena. Ce je izvedba KZ dovoljena, najbolje preveriti na obcini/UE z lokacijsko informacijo oz. OPPN, ce je le-ta ze izdelan.