Ko pravne osebe ne plačujejo

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Čudi me, da je vedno problem vse ostalo kot pa dejansko, kar sem napisal v naslovu. Pohlepni privatniki, šefi... tisti, ki naročijo material in ga ne plačajo, tako ostanejo dolžni številnim ljudem.
Kaj je rešitev za take ???

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.094
3.596
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Enega ali dva po kitajsko na stadionu predvsem v opomin in zgled ostalim...

A ne bi bilo bolje da bi se tepli kot včasih gladiatorji?

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Pri njihovem fizičnem stanju bi bila to bolj komedija.
grin1.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Čudi me, da je vedno problem vse ostalo kot pa dejansko, kar sem napisal v naslovu. Pohlepni privatniki, šefi... tisti, ki naročijo material in ga ne plačajo, tako ostanejo dolžni številnim ljudem.
Kaj je rešitev za take ???

izvršba

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
Kaj haha. Izvrsba. Ce ni dnarja oz je vse blokirano prvo ovadba (za poslovno goljufijo) in potem blokiranje posla. Fizicno. Ce majo poslovno stavbo - slepar peska in pred vhod. Ce je IT - odklop elektrike.

I

Izbrisan uporabnik #488

Glede na stanje v državi so najbrž tudi drugi takšnim precej dolžni, začaran krog.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
saj tudi sleparja ne smes parkirat kar povsod. Ponoci mu odklopis elektriko in ponavljas vajo.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Iz prve roke, če imaš posel, si dobavitelj neki firme, je Ericson edini povedal pravo stvar.... preverjanje bonitet in še enkrat je to najbolj ziher varianta če daješ na kredo robo oziroma z odlogom....

Kr se samih izvšb tiče, ni res da so vse fime brez denarja, nekatere kljub temu da imajo ne plačujejo ali pa načrtno zamujajo roke.. Mi imamo več takih...

jebiga sčasoma se navadiš...

Še enkrat boniteto so prva stvar, katere so merilo za skepanje posla, drugače avans.
Nažalost dosti mladih firm pade na to foro, za kar je pa kriva predvsem država, ki ima neurejeno zakonodajo in izvševanje le te.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
pohlep uničuje... zaradi pohlepa je tudi rkc skrenila s poti...

je pa tako, da nekteri enostavno nočejo plačat (pa denar imajo!!!) pač v sistemu "sej itak noben ne plačuje". in takemu pomaga en kamion ruševin (pesek je predrag... enako kot gnoj...), pa tudi izvržba zna biti uspešna...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
alpine, meni je ostal prejšnjui teden en dolžan 1500€, pa ni edini... in? kaj naj? jokam?... da o temu, da ti reče, lej tolko dobiš pa hvala lepa ne govorim... in namesto 5.000 dobiš 500€? da še stroškov ne pokriješ...