Ko je klima prižgana, avto vibrira

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Situacija je taka (AR156 1.9JTD l.2000): ko je prižgana klima, avto nekako čudno vibrira in "brni".. nekako tako, kot bi bil na ladji in čutil ladijski motor, ne vem, težko opisat. To vibriranje ni konstantno enako, ampak se spreminja "sinusno"..med vožnjo tega sicer ni moč čutiti, ko je pa v prostem teku je pa zadeva precej moteča.

Sumim kompresor ali pa ventilator, saj kaj drugega po mojem ne more bit.. kak nasvet, kako naj določim krivca za to vibriranje oz. kaj naj bi bilo narobe?

tnx

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Situacija je taka (AR156 1.9JTD l.2000): ko je prižgana klima, avto nekako čudno vibrira in "brni".. nekako tako, kot bi bil na ladji in čutil ladijski motor, ne vem, težko opisat. To vibriranje ni konstantno enako, ampak se spreminja "sinusno"..med vožnjo tega sicer ni moč čutiti, ko je pa v prostem teku je pa zadeva precej moteča.

Sumim kompresor ali pa ventilator, saj kaj drugega po mojem ne more bit.. kak nasvet, kako naj določim krivca za to vibriranje oz. kaj naj bi bilo narobe?

tnx

ventilator hladilnika klime bo treba zamenjat ......

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.378
170
63
38
Meni je prov motor zamorilo pri Stilotu, tok je "vibriral". Diagnoza: zrak v sistemu, posledično je razneslo kondenzator (2x, ker je bil tako dober serviser
rolleyes-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.739
1.526
113
Citat:
Uporabnik ericks pravi:ventilator hladilnika klime bo treba zamenjat ......

Tako je, treba je pogledat, če so gumijasti vložki v njegovih nosilcih v redu, včasih je problem z nosilci hladilnika klime, če je ventilator prišraufan direkt nanj... Skratka, sprednji odbijač dol in pošnofat kaj je
zmaga.gif