Ko grmi Amis zašteka

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Vedno pred in med nevihto in grmenjem televizija in internet začneta zafrkavat in prekinjat. Modem se nonstop resetira.

Ali gre to za kakšno napako ali drugim uporabnikom Amisa enako dela težave vreme?

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Meni se samo izjemoma, bolj je odvisno od omrežja v tvoji okolici kot od tega al maš amiš al šitol. Če bi telekom kable spravil v zemljo bi ti delalo brez prekinitev.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Citat:
Uporabnik Ted pravi:
Če bi telekom kable spravil v zemljo bi ti delalo brez prekinitev.
Dobra tale.

..in strokovna utemeljitev izrečenega je?

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Vedno pred in med nevihto in grmenjem televizija in internet začneta zafrkavat in prekinjat. Modem se nonstop resetira.

Ali gre to za kakšno napako ali drugim uporabnikom Amisa enako dela težave vreme?

Pri mojem Amis-u je isto. Kak malo grmi in bliska, že šteka vseskup.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Vsaj nisem edini-se tolažim. Sem klical na amis prej pa so rekli, da bo tehnična služba prišla pogledat
rolleyes-1.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.272
4.097
113
Pozdravi jih! Vse kar ti lahko naredijo je da ti naložijo stabilnejši profil in bo brzina manjša .

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Kabli v zraku ujamejo bistveno (pre)več elektromagnetnega valovanja in statične napetosti.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.733
5.896
113
Malo off.
Sicer je med grmenjem itak bolje, da vgasneš comp in TV, razen, če imaš prenosnika na bateriji. Vsaj jaz potegnem vse kable iz omrežja ko se začne bliskat, čeprav imam zavarovano opremo. "Bolje prečit nego liječit" bi rekla brača južno od Kolpe.

Drugače pa kot je že nekdo rekel. Če so kabli v zraku, ojamejo ogromno elektromagnetnega valovanja, sploh pa navadna bakrena parica. Pri coaxu je že malo bolje, ker ima oklep priklenjen na maso (ozemljitev). Tam je situacija malo boljša.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hja tako je če si moderen in imaš trojček. Jaz še vedno prisegam na ADSL + navadno kabelsko + telekom ISDN. Nič ne šteka, nič ne meče ven, nič ne prekinja... Kot kaže imajo vse te poceni superiorne tehnologije svojo ceno. Imam pa Amis ADSL, dela fenomenalno v vseh razmerah. Nevem, mogoče imam samo srečo, saj mi je Siol pred tem konkretno štekal!

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Meni se pa zdi trojček ok. Če ne pa vsaj dvojček (Internet + IP Telefonija)

TV je za dolge linije oz. za linije, ki so ravno na meji problematičen. Pa tudi za tiste, ki si ne poštimajo dovolj dobro interne inštalacije, špageti.press

Sem imel včasih siol, potem amis, sedaj T-2. Na siolu ni bilo večjih težav, ampak sem šel zaradi cene na amis. Glede kvalitete nisem bil preveč zadovoljen. Hkrati sem imel še ISDN pri telekomu.

Ko mi je potekla vezava sem šel na T-2 in naredil prenos številke iz TS na T-2 (Obdržal sem vse ISDN telefone ter gigaset centralo). S T-2 sem sedaj še najbolj zadovoljen. Ugodna cena, stabilno delovanje, še hitrejši net. Več ne potrebujem.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
T-2 pa ne poznam oz. ne poznam dost uporabnikov. Pri siol in amis trojčkih vem da ima večina znancev težave ki sem jih zgoraj naštel! Res je da so trojčki privlačni iz cenovnega vidika ja! Jaz sedaj plačujem dost več ko imam vse ločeno, je pa res da so te zadeve ki jih plačujem stabilne in nikoli ne štekajo, prekinajajo, jih ne meče ven.

Lp

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Citat:
Uporabnik Cooper pravi:
Ne samo, ko grmi in se bliska. Meni prekine že, če oblaki malo bolj prekrijejo sonce...

Tak kot si reko ja. Kak je malo bolj soparno in z elektriko nabito ozračje že kockice letijo po televiziji
rolleyes-1.gif

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Citat:
Uporabnik Mark pravi:
Meni se pa zdi trojček ok. Če ne pa vsaj dvojček (Internet + IP Telefonija)...

bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla blabla bla bla bla bla blabla bla bla bla bla blabla bla bla bla bla blabla bla bla bla bla bla

..Več ne potrebujem.

Na kratko: Odkar delaš na T-2 je T-2 über alles
evil.gif