Knjiga "Odgovoren otrok" ali nekaj takega

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.139
113
A kdo ve, kako je naslov knjigi, ki jo je v samozaložbi izdal en slovenski psiholog, govori pa o enem poskusu na eni (nekaj) osnovnih šolah (menda v primorju), kjer so otrokom dali več pravic, hkrati pa tudi odgovornosti?
Rezultati menda zelo vzpodbudni, ministrstvo pa je zadevo na hitro ustavilo, avtorji pa so morali knjigo izdati v samozaložbi, ker ministrstvo ni hotelo nič imeti s tem?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.061
113
Verjetno ministrstvo plača relativno malo knjig, zato samozaložba ni nič čudnega. Za slovenske razmere se mi zdi veliko bolj potrebna knjiga Varuh otrokovih dolžnosti.. Vseeno pa se mi tudi zato knjigo ne bi zdelo logično, da bi knjigo financiralo kako ministrstvo.

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Tudi meni pade na misel Varuh otrokovih dolžnosti, izdano v samozaložbi, mislim, da je avtor psiholog.
Jo pravkar berem, ampak mislim, da ne opisuje nobenega poskusa na šolah (vsaj do polovice knjige niso omenjeni
smile-1.gif
) - povdarja pa to, da je otrokom potrebno dati dolžnosti (in ne le pravic, pa permisivne vzgoje ipd.). In da s(m) starši tisti, ki vzgajamo, ne učitelji / vzgojitelji / ipd.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.061
113
Jurek1973 je gotovo mislil neko drugo knjigo. Jaz sem želel zapisati, da imajo večinoma otroci pri nas kvečjemu preveč pravic in premalo dolžnosti. Tako doma kot v šoli. Žal se najdejo tudi izjeme, kjer so otroci doma zatirani in izkoriščani. Ampak taki starši in skrbniki ne bodo brali nobene knjige.