Knauf stiki

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
pozdrav.gif

Kako se rešujejo razni stiki med knauf ploščami?

1. Zanima me kako rešiti stik med ometano steno in knauf stropom, kjer je skoraj centimeter lufta? Če sem prav prebral navodila je potrebno na rob plošče položiti mrežico do stene (ali se mora čisto dotikati stene ali ne?) in zapolniti tako kot vse ostale stike med posameznimi ploščami? In potem stik zgladiti z akrilnim kitom?

2. Se to dela povsod ali samo tam kjer je preveč lufta? Je dovolj samo akrilni kit na stiku med steno in stropom kjer je minimalno lufta?

3. Je potrebno tako urediti tudi stik med knauf steno in knauf stropom?

4. Kaj pa med nakloni, npr med stikom stropa in poševnine?

5. Kdaj uporabiti vogalnike?

Hvala že vnaprej...
zmaga.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Predno se lotiš česa?

Krpanja teh lukenj ali knaufa?

Me steno (ajde..grajeno) in knaufom mora biti drsni stik...po domače..na steno nalepiš selotejp širine 50 mm. Ter nato delaš knauf do stene...kar ti zmanjka (tisti cm špranje) zapreš z zadevo, ki se uporablja za filanje špranj (Ime sem žal pozabil). Seveda na fugo daš tudi mrežico (armiraš).

Ko imaš stik, z olfa porežeš selotejp in to je to. Obdelaš knauf (Izravnalna masa + beljenje) ter čisto na koncu stik potegneš z silikonom (Gradbenim).

To je to.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Hvala za odgovor in link!
zmaga.gif

Lotil se bom "krpanja". Kot kaže imam vse narejeno tako kot je treba
zmaga.gif
Bomo tudi te robove zapolnili, vedndar me malo skrbi kako zdaj tja tiščati selotejp ali kaj drugega...

Imaš kakšen predlog?
confused-1.gif

Verjetno lahko tudi karkoli drugega vložim, da naredim ločnico. Na misel mi pride le kaki peki papir...
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Tam bo tako ali tako počilo...a imaš drsni stik ali ne..s stikom je ta razpoka bolj 'kontrolirana'.

Ne vem...mogoče poskusi tako..daj trak (ta za malanje) tik pod stoikom..ter nato ta del (Kjer naj bi bil selotejp) prebaravaj steno s pralno barvo...ki se sama pos ebi tako gladka da se nič gor ne prime. Potem poštimaj knauf inna koncu potegni s silikonom da skriješ pojavljanje razpoke.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ja ce negre drugace s silikonom zafilaj.

In večja količina na enem mestu ne bo počila? Bo pač samo poraba večja?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ce negre kot ti je vincent svetoval lahko uporabis silikon, mrezico, kotnike... Nemores nekaj centimetrov silikona dajat ali cesarkoli drugega brez da bo s casom pocilo.