Kmetijske subvencije

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Kmetijske subvencije za Rdeči križ Slovenije, ljubljansko nadškofijo in Karitas

Sem šel brskat po strani ARSKTRP da preverim, pa mi v najboljšem primeru vrže ven tole:

Citat:
Prejemniki sredstev
V skladu z uredbo Komisije (ES) št. 259/2008 je ARSKTRP na spodnjih povezavah objavila vse prejemnike sredstev, ki so prejeli sredstva iz evropskih finančnih skladov v evropskih proračunskih letih 2008 in 2009.

Citat:
OBVESTILO

Na podlagi sodbe Sodišča Evropske unije z dne 9. novembra 2010, v združenih zadevah C-92/09 in C-93/09 Volker und Markus Schecke GbR in Hartmut Eifert proti Land Hessen ob udeležbi Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährungje, s katero je bila delno razveljavljena pravna podlaga za objavo informacij o upravičencih do plačil iz naslova Skupne kmetijske politike, je Agencija umaknila javno objavo seznamov upravičencev.

Včasih si brez problema prišel do seznama upravičencev neposrednih plačil, zdaj pa tega ni nikjer.

Al pa jaz ne najdem.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Očitno so umaknili seznam, je bilo v preteklem obdobju veliko prepucavanja okrog teh javno dostopnih podatkov, pa so potem nekaj časa bili objavljeni, potem so to umaknili, pa potem v skladu z evropsko direktivo spet objavili, zdaj pa spet umaknili. Osebno ne razumem, zakaj bi bili podatki, ki so financirani iz javnega denarja, tajni, zgleda da morajo prikriti lumparije, spet nič novega. Mafija v vseh porah življenja.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Saj vse tako ni bilo objavljeno.

Vem za hlev, ki se je gradil pretežno iz nepovratnih sredstev (50 MIO SIT), pa ni bilo nikjer.

Tudi nepovratna sredstva za kmetijsko mehanizacijo niso bila javna.

Ne razumem pa države, ki 50% financira 1,5 MIO € vreden privat hlev, ki se trenutno gradi v bližini.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Saj vse tako ni bilo objavljeno.
Tudi nepovratna sredstva za kmetijsko mehanizacijo niso bila javna.
Mislim, da je bilo neka časa tudi to objavljeno, koliko so dobili za določen razpis. Zdaj na koncu so bila a samo neposredna plačila in skop.

B81

22. jul 2007
37.718
10.982
113
Bolje je tako...male kmetije propadajo oz. jih skoraj več ni, ostale so še srednje in velike.
In tale kmet bo moral vzeti kredit, da bo plačal, potem pa bo komaj dobil nazaj teh 50% od EU.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Iz denarja "za razvoj podeželja", ki ga laik (aja, naj bi bil novinar) v članku napačno imenuje "kmetijske subvencije" dela marsikatera mala občina svoje projekte. Slišim tedensko na lokalnih poročilih.
Kmetijske subvencije so za moje pojme neposredna plačila kmetom (in podjetjem, ki se ukvarjajo s kmetijstvom), ne pa denar za razvoj podeželja, kjer se financirajo razni javni in privatni projekti, ki načeloma s kmetijstvom nimajo hude zveze.
Teh projektov in prejemnikov ne boš našel tam, kjer si prej našel kmete, je pa to gotovo vreča "evropski kmetijski sklad".

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Te javne podatke sem tudi jaz gledal, in smo bli mi tudi notri in seveda imaš potem idiote, ki zvejo za cifro in ti to bluzijo vsepovsod, si mislijo, kak se ma fajn.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Na nek način je pošteno, da se zve, kdo je dobil javni denar, tudi če je fizična oseba. Seveda pa bi morala biti merila enaka za vse. Ne samo kmeti, tudi prejemniki državne pokojnine, socialne pomoči, znižano plačilo vrtca, nadomestilo za brezposelnost in tako dalje. Bolj ali manj bi lahko bil skoraj vsak državljan naveden, pa skupni letni znesek zraven. Ali pa noben.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Nepoznavalec.
Seveda boš kot direktor dobro firmo držal na subvencijah in evropskih sredstvih. To je lepši denar kot pa zaslužiti na trgu.
Poznam večjo in uspešno firmo, ki je pokurila limit, ki ji gre za evropska sredstva v Sloveniji. Sedaj pa se pač prijavlja na evropske projekte z avstrijskim partnerjem, ker je tam omejitev ne veže. "Še en elaborat in nek prototip bomo pa že naredili" je bila izjava enega iz te firme, ki malo bolj ve, kako se do tega denarja pride.