Klonirat disk

gama

Pripravnik
1. okt 2007
42
0
6
Mb
Lepo pozdravljeni,
rabil bi vašo pomoč.
Problem je pa sledeč. Imam notranji in zunanji disk, in zgodilo se je tako da imam na zunanjem disku visto na notranjem pa xp. Sedaj bi pa xp ki so na notranjem disku itak odstranil in visto prenesel oz. cloniral iz zunanje diska na notranjega, brez da bi izgubil vse nastavitve in register, da bi mi programi še naprej delovali normalno.
Ima kdo izkušnje z tem in kateri program bi lahko pri tej klonirani operaciji uporabil, če se to sploh da?

Hvala za pomoč

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hja... vprašanje kako je narejen install na tem zunanjem disku. Če bo šlo, lahko probaš z Acronis migrate easy, s tem sem jaz naredil kopijo, ko sem menjal disk. Samo enega je kopiral na drugega in je bilo to to. Sam vprašanje če se bo to dalo, ker povozit sistem med delovanjem ne vem če gre...

gama

Pripravnik
1. okt 2007
42
0
6
Mb
Tale program se mi zdi pomoje kar primern.
Glede diskov in inštaliacije pa je tako notranji disk na katerem so win xp, so se mi xp sesuli bi ga formatiral, tako da bi bil disk čisto prazen. Medtem ko na zunanjem disku je vista katero sedaj uporabljam. Je pa tudi to da je trenutno zunanji disk imenovan kot c:, medtem ko notranji d: (ki so gor xp), če pa zunanji disk izklopim pa avtomatsko notranjega preimenuje iz d: na c:.

Sta pa na obeh diskih totalno ločena sistema. Skrbi me če kloniram, ali se register tudi ohrani in nastavitve programov? Ker ne bi rad šeenkrat na novo postavljal sistema na notranji disk.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če notranji disk odklopiš, a Vista še vedno dela ?

Če ja, je kloniranje trivialno. Vendar rabiš plačljiv program, ker treba na kopiji neke malenksoti popravit, kar noben free program ne naredi, kolkor vem.

Lahko probaš UBCD4WIN (moraš sam sestaviti) ali Hirens boot (narejen, a ilegalen ?)

gama

Pripravnik
1. okt 2007
42
0
6
Mb
Ja tudi če notrani disk odklopim mi vista normalno deluje, ker je itak totalno ločena na zunanjem disku.

Pa imaš mogoče kako ime za ta plačljiv program. Odisej mi svetuje Acronis migrate easy.
Če bo nuja bom pač kupili.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hec je samo, da vprašanje če bo zadeva znala bootat iz drugega diska kot sedaj - nisem še imel takega primera, da bi na external nalagal in potem premikal na notranji disk.
Je pa omenjeni program free. Oziroma, demo deluje 14 dni, v tem času boš pa menda skopiral stvari, anede
grin1.gif