Kloniranje diska

Fly

Guru
21. jul 2007
2.657
512
113
Moram klonirati en umirajoč disk. Nameravam uporabiti clonezillo. Tam piše da potrebuješ disk enake ali večje velikosti.
Kloniral bom disk velikosti 500 gb. (2,5")
Sedaj me pa zanima, ker moram kupiti nadomestni disk ali imajo vsi diski 500GB točno enako velikost (do bajta)?
Da se nebi postopek ustavil na 99% oziroma kaj podobnega...

Fly

Guru
21. jul 2007
2.657
512
113
Aja pa še to, ali je možno v prenosnik (nek model compaqa velikost 17") priklopiti 2 diska (ne na usb)

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Jaz sem kloniral ze v vse mogoce "smeri" - enaka velikost, manjse, vecje... Ce gres na vecje ali enako, je seveda najmanj "problemov", glavno pa je to, koliko je dejansko porabljenega placa na izvornem disku oz. particiji (se pa zal ne spomnim vec, katere stvari je bilo za obkljukati ali spremeniti, ce sem sel na manjse).
Dva diska gresta v prenosnik, ce namesto CD/DVD enote das tisto zadevo, v katero namontiras disk (je/bila debata v enem drugem threadu na to temo).

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Sam uporabljam Drive SnapShot, ki ti bo naredil, če ga boš zagnal preko hierens boot točno za polovico manjši img kot je zasedenega prostora na tvojem disku, če ga boš zagnal ko bo sistem " laufal" pa bo naredil enako velikost img.
Ko boš ta img dajal na nov disk, te pa vpraša ali hočeš razširit na enako velikost diska, na manjšo ali večjo.

p.s.
Za 500Gb disk potrebuje nekje okrog 30 minut, da naredi img in okrog 5 minut, da ga na novem disku razpakira.