Klimi se meša

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Ob nakupu stanovanja smo dobili zraven še dve klimi panasonic R410A. Eno v ugornjem, eno v spodnejm štuku. tisto ko maš na steni eno podolgovato škatlo, na zunanji strani pa še en ventilator. obe imata ločena ventilatorja. zadevo smo poleti uporabili trikrat, od takrat že dva meseca miruje. do danes. kar naenkrat je SPODNJA (zgornja miruje) začela pihat in to ne standardno pihat. ampak odpre šobo, pihne in potem spet zapre. in to ponavlja kako uro. pol je pa pol ure mir in spet ponovi od začetka. ne pomaga nič kar pritiskam na daljincu, na škatli ni gumbov. navodil nimam, iz stene je ne morem izštekat, ker je vezana "podometno". edino kar sem zdaj naredil je, da sem odklopil konektor za sprejem remote signala in zdaj več ne pihne, ampak samo zabrni, ko bi želela preklopit na pihanje, zgodi se pa nič. utripata lučki za timer in za power izmenično. ogrevamo ne, niti z radiatorji, niti s klimo. a je kaj za nardit al pokličem strokovnjaka?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.815
6.783
113
pri taščici
klima na R410a
To je plin v njem...
za model boš moral najti druge cifre (kakšne 9 li pa 12 običajno)
ni treba klicat strokovnjaka, kliči igija
wink-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.609
1.208
113
Celje
premalo podatkov.... za začetek jo izklopi iz elektrike za 10 minut. Če ne drugače poišči varovalko na katero je klima vezana!

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
za celo noč sem ji vzel varovalko, ker je skoz nekaj piskala in spet začela puhat izmenično, pa nič ne pomaga.
model number je cs-pw9gke, production date 2007.03, je pa mejd in čajna.
igi od kod si? hodiš kaj mimo maribora?

igi

Guru
13. okt 2007
5.609
1.208
113
Celje
Sem iz Celja.... Takšne napake še nisem videl... Verjetno kaj na elektroniki. Lahko tudi na povezavi med notranjo in zunanjo enoto.

Če ti ni odveč pokliči:

Boris Vodopivec
LIPACOM d.o.o.
Glavarjeva 49
1000 LJUBLJANA - Slovenia

GSM phone +386 41 633 050

Ta je uvoznik za Panasonica. Ti bo mogoče tudi kakšno garancijo lahko preveril. Kar pa je bistvo: pozna zadeve...

Lp

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.101
5.644
113
Kaj pa če ma sosed iste klime pa te zeza z svojim daljincem
evil.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.609
1.208
113
Celje
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Kaj pa če ma sosed iste klime pa te zeza z svojim daljincem
evil.gif

Ta je dobra ja.... al pa mogoče daljinec od kakšne druge naprave?

Mitsubishi vklopi recimo DVD predvajalnik od philipsa....
smile-1.gif
To sem pri enem Alterjevcu videl.....

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
meni mitsubishi daljinec izklopi sat sprejemnik.
Očitno majo neki zjeban.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
v bistvu mam dve enaki klimi, dva enaka modela, pa en na daljinc na drugi ne dela in obratno. pa še tv in vse ostale naprave so v kontra smeri od klime. ne vem, zgleda bom res moral servis poklicat, zaenkrat bo pač varovalka na off. je pa en kolega predlagal, da mogoče tako javlja, da je zmanjkalo plina. a je to sploh mogoče?
hvala vsem za nasvete.