Klima za trgovinski kontejner

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Zdravo. Za trgovinski kontejner 28m2 bom kot edini vir ogrevanja in hlajenja uporabljal klimo. Razmišljal sem o 3,5kw moči, bo dovolj? Nekako najbolj zaupam Mitsubishiju, 2 leti star Daikin je spustil plin, 15 let stara Micka pa je neuničljiva.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Zdravo. Za trgovinski kontejner 28m2 bom kot edini vir ogrevanja in hlajenja uporabljal klimo. Razmišljal sem o 3,5kw moči, bo dovolj? Nekako najbolj zaupam Mitsubishiju, 2 leti star Daikin je spustil plin, 15 let stara Micka pa je neuničljiva.
Za tako površino in večji volumen, ker imam visoke strope, imam že 12 let 2,5kW micko, ki več kot zadostuje. Kupi pa tako, ki je primerna za zelo nizke temperature.

igi

Guru
13. okt 2007
5.603
1.206
113
Celje

3.5kw bi moralo biti dovolj, sploh, če se bo ves čas temperiralo.
Imam eno 3.5kw klimo montirano v "dvojni" kontejner, pa če se popolnoma ohladi (recimo čez vikend), potem rabi cel dopoldan da se nekako segreje nazaj. Še največja je težava, ko more iz nule štartat.

Če je na daikinu spustil plin, je po vsej verjetnosti spustil na ceveh, priključkih (počena matica?). Skoraj dvomim, da na sami napravi ;)

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Verjetno je res na spoju, ja, treba se preveriti. Priporocas kaksen doticen model za mojo rabo? Kot je ze nekdo gor rekel je pomoje treba poudarek res dati na sposobnost ogrevanja pei nizkih temperaturah.

igi

Guru
13. okt 2007
5.603
1.206
113
Celje
Verjetno je res na spoju, ja, treba se preveriti. Priporocas kaksen doticen model za mojo rabo? Kot je ze nekdo gor rekel je pomoje treba poudarek res dati na sposobnost ogrevanja pei nizkih temperaturah.
Zdaj, če rabiš preko cele zime (tudi ko bo teden dni skupaj -10), potem glej takšne modele, ki imajo na zunanji enoti dodaten grelec za odtaljevanje ledu.

Po drugi strani pa neke TOP zadeve (ionizatorji, posebej tiha...) za kontejner ne rabiš...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Trgovina bo obratovala vsak dan, tako da mora zadeva laufati, ja. Dajte se kaksen link. ;) Imam neko prastaro Micko v hisi, nekaj "msz", to mi dela tudi pri minusu, filtrira zrak pred vklopom..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.744
6.743
113
pri taščici
Posveti se raje vprasanju lokacije montaze klime. Tako notranje kot zunanje.
Zakaj. Zunanja na juzni strani bo pozimi boljsa opcija kot na severni, poleti pa obratno.
Notranja poleti pod stropom odlicno hladi, pozimi pa....
Zato nekateri svetujejo "talne" klime za all season uporabo.

igi

Guru
13. okt 2007
5.603
1.206
113
Celje
Največ za dani denar. Kje se sploh začnejo take z zunanjim grelcem? A če ga nima in je tedensko -10 ne bo nič od nje?

tako zelo na prvo žogo (ne kot priporočilo, ker ne poznam dovolj, ampak kot cenovni začetek, ki je bil lani kar nekaj nižji) je recimo tole:

Če ne boš imel ogrevanega dna (do neke mere lahko to rešiš z grelnim kablom, ki ga dogradiš) je največkrat težava ta, da če je cel teden pod nulo, da se na zunanji enoti nabere toliko ledu, da se ventilator enostavno ustavi. In konec veselja. Dokler pa ledu ne bo, bo zadeva normalno delovala tudi pri -10.

Seveda pa so namenske za ogrevanje preko cele zime prilagojene še pri regulaciji, malce drugačne komponente...

Nimam izkušenj, mi je pa kolega pohvalil nov model Mitsubishija, ki je prilagojen prav ogrevanju (serija FT):

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Ta je zanimiva, ja. Ampak jo ma samo še BigBang za 100€ več. Sem jim pisal, da vidim koliko so kaj fleksibilni.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.465