Klima za hišo

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Če se prav spomnim, imamo tule na forumu vsaj enega mojstra na področju klimatizacije. Rabil bi nasvet, ponudbo itd za klimatizacijo hiše. Na oko 1 zunanja in 2-3 notranje enote ...
Na žalost se ne spomnim nickov tistih, ki obvladajo.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Kar gle gor se zmenta, bomo še drugi mogoče izvedeli kaj novega
smile-1.gif

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Sam sem vzel podobno zadevo. Trenutno imam šele eno notranjo enoto ker zgornje nadstropje hiše še renoviramo. Res dobro ponudbo so mi naredili pri Klima AS . Probat ni greh je pa res da če boš vzel samo od enega ponudnika nisi naredil nič. Predvsem se ti splača da se odločiš za točno določeno notranjo in zunanjo enoto ter s predračuni greš od ponudnika do ponudnika ter tako iztirjaš pri vsakem nižjo ceno. Konkurenca je super stvar če si kupec saj ti stavek "grem pa k njim ker so cenejši" skoraj vedno prinese popust.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Kar gle gor se zmenta, bomo še drugi mogoče izvedeli kaj novega
smile-1.gif

Bom, ko se bo kaj javil. Ugibam, da zaradi sejma dom nima cajta ...

Evo me.... pa sem res iz sejma
smile-1.gif

Se slišiva kot sem ti napisal, pa dam pol še na forum odgovor!

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik Lokos pravi:
s predračuni greš od ponudnika do ponudnika ter tako iztirjaš pri vsakem nižjo ceno.

Ta način je pa zame kot kupca kot tudi za prodajalca najbolj ponižujoč. Jaz kar bulce dobim ko mi nekdo reče da tam dobi pa po taki in taki ceni. Izvoli, tam so vrata in pejt tja.
jezen.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Citat:
Uporabnik Lokos pravi:
s predračuni greš od ponudnika do ponudnika ter tako iztirjaš pri vsakem nižjo ceno.

Ta način je pa zame kot kupca kot tudi za prodajalca najbolj ponižujoč. Jaz kar bulce dobim ko mi nekdo reče da tam dobi pa po taki in taki ceni. Izvoli, tam so vrata in pejt tja.
jezen.gif

Ma tega je vedno več. Jst zadevo razumem. Do neke mere seveda, ker tudi sam pri skoraj vsakem nakupu težim za popuste...
Sem pa vedno bolj imun na takšne stranke. Če se le da naredim pošteno ceno za oba, pod nek minimum pa načeloma ne grem. Sem se nekajkrat opekel na takšnih zgodbah in sedaj raje delo prepustim "cenejšim"

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Ali je smiselno glede izkoristka na eno zunanjo enoto priklopiti več notranjih ?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
cenovno je isti šmorn "dvojček" (ena zunanja, dve notranji enoti) proti dve samostojni enoti. Izkoristek je večji pri samostojnih enotah, ker z večjo močjo izkoristek pada. Imaš pa potem dva kompresorja, dva ventilatorja, kar spet nekaj požre.

Neke bistvene razlike na koncu pod črto ni. Če imaš prostor bi jaz osebno dal dve ločeni enoti. Če ne drugega, dve ne bodo hkrati v morebitni okvari. Če pa si omejen s prostorom, pa tudi ne boš nič na slabšem z dvojčkom. (če seveda govorimo o klimah iz višjih cenovnih nivojev)

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Karantanka sicer ne vem s cim se ukvarjas ampak ce imas svoje podjetje ga bos hitro zaprla z svojim nacinom razmisljanja. Verjami da je marza dovolj navita da bo prodajalec vedno v plusu. Poleg tega svoj denar posteno in trdno sluzim in vsak evro ki ga prisparam mi nekaj pomeni.
Samo za primer ti povem da sem se v casu tolarjev ko sem kuhinjo opremljal z stroji pri nakupu steklokeramicne plosce, pecice in pomivalnega sttoja prisparal cca 35% in pri nakupu dvojnega "ameriskega" hladilnika cca dobrih 40%. Za ta podvig sem porabil 3 popoldneve letanja po trgovinah v Lj. Poleg tega se mi je v Merkurju celo zgodilo da mi je prodajalka sama rekla da ce kje dobim cenejsi predracun kot pri njh naj se vrnem in bo ze kaj naredila da bodo cenejsi. Temu jaz recem fleksibilnost in podjetnost, tvojemu odnosu pa arogantnost in v tako trgovino se gotovo ne vrnem vec. Verjami ce zelis alipa tudi ne vendar tako je bilo. Konkurenca je zdrava in treba jo je izkoristit, zato to sam redno pocnem in nime sram tega, saj svoj posteno zasluzen denar vnovcim na najbolsi mozen nacin. Roko na srce mislim da se mi je splacalo saj sem privarceval kar lepe denarce v primeru ki sem ti ga omenil. Ni me sram in me nikoli ne bo vprasat za popust. Kdor jezik spara kruha strada!!

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
da dodam nekaj temu kaj je lokos napisal.
itak tega zbijanja ne delaš v neskončno. če dobiš že s prve pametno ponudbo. kot ti jo da recimo igi :D neboš skakal okoli in zabijal čas.
če pa ti nekdo sprve ponudi neko ceno, da se vležeš od smeha boš pa valda zbijal. če da nižjo dobro za tebe in njega ker bo prodal. čene pa maš še vedno drugega ponudnika ki je cenejši in bo on prodal.
in strinjam se z lokosom. karantanka če nisi že v osnovi med cenejšimi boš hitro zaprla firmo ali pa spremenila mišlenje. ne pozabi, kupec je tisti ki ti denar prinese. in bolje je nekaj prodat z mogoče malenkost manjšim zaslužkom kot pa nič prodat.

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
No mogoče sem pozabil dodat to kar je napisal luka51. Res je, da sem tudi sam kupil kaj od prvega ponudnika saj je bil preverjen, priporočan in ugoden. Poleg tega pa te ne sme zavest cena če je potem montaža v ku***. Raje dam malo več tudi sam samo da je zadeva speljana od štarta do konca kot se spodobi. Govorim v primeru nakupa klime recimo, saj je treba zadevo še zmontirat.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
daleč od tega. pregledal sem vse na netu. preklical vse okoli. malo šetno po trgovinah. in se je najbolj splačalo pri igiju

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Citat:
Uporabnik Lokos pravi:

jezen.gif

Kaj pa vem, tako sem dobil dodatnega 2,4K€ popusta pri avtu, s tem, da sem le dvakrat zaokrožil med dvema salonoma. Do takrat (pa sem ju 1 teden hecal) se pa na ceni "žal ni dalo nič narediti". Sem samo prvemu rekel, da grem pač h konkurenci, kjer bom dobil ceneje, potem sta pa sama vse naredila.
3 ure posla za tak denar, sem bil pa res ponižan.
uf-1.gif
Sploh, ko sem lahko šel še na dopust za denar, ki bi ga drugače za njihove bonuse pustil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Tudi jaz nisme tip ki bi 5x visal popust. Mogoce enkrat, eventuelno dvakrat, ce predvidevam da je se rezerva.
Dobim vec ponudb, naredim ozji izbor in se za enega odlocim. Ce ostali kasneje sprasujejo zakaj niso bili izbrani jim pac povem da niso prisli v ozji izbor. Kasneje je 50% rabat prepozno. Mogoce sem kje kako zadevo preplacal, ampak bog mu pozegni tisti dobicek.